Guia Gourmenials Forns

Els millors forns i pastisseries catalanes

mestres del pa, pastissos, xocolates, dolços i torrons

Farines per a tothom Ylla Vic

Pa-de-pagès

xocolata

mans d’or

un plaer i un privilegi veure pastar aquestes dones i homes que des dels obradors de forns, pastisseries o torroneries artesanes de Catalunya, ens preparen el pa cruixent, les pastes i xocolates més aromàtiques o uns torrons que ens fan pujar al setè cel a cada mos.

Sabadell/Redacció Barcelona, 25 d‘agost de 2025

EL MILLOR DE LA GASTRONOMIA CATALANA: UN REBOST EXTRAORDINARI

Per on comencem? pels cereals? perquè tenim uns productors al camp i al molins que són l’origen d’un ventall de farines excel·lents. I que després són treballades, pastades i fornejades de les millors maneres per elaborar pans, coques, brioxeria i pastissos que fan que els nostres forns i pastisseries no tinguin res que envejar a les de Paris, Londres o Nova York. I el mateix – o encara més – amb les mels, confitures i melmelades que per això som un país mediterrani amb un clima ideal per a les abelles, les fruites de bosc, les de camp i les hortalisses de l’hort.
I del que no en tenim, en sabem comprar i triem els millors cacaus, cafès , espècies o fruits exòtics per fer-ne delícies gastronòmiques úniques.
Si en Josep Pla va dir que la millor cuina catalana és la del paisatge a la cassola, també podem completar la frase, afirmant que els millors productes també ho són.  

La Guia “EXCEL·LENTS DE LA GASTRONOMIA CATALANA” ens descobreix els millors artesans que del camp als obradors creuen en que la feina que fan només es pot fer d’una manera: ben feta de cap a peus.

Per facilitar la cerca de productors excel·lents, tenen secció pròpia: carns, embotits i xarcuteria // llet i formatges // rebost // forns pastisseries i dolços

Saber-ne més?
https://www.instagram.com/gourmenials_cat

https://x.com/gourmenials_ca

El millor de la Gastronomia Catalana

Una tria basada rigorosament en la Qualitat dels Elaboradors per donar com a resultat una Guia completa, exclusiva i útil, tant per als clients professionals com per als consumidors de productes gourmet.

Gourmenials Excel·lents al forn

LA CUKI, GALETES ARTESANES A VIC

La Cuki

La Cuki és l’obrador artesà de Vic on la Marta i en Jordi elaboren galetes úniques, naturals i creat…
artipa-pans artesans Vic David Rovira

Artipà by David Rovira

Des de 2014, Artipà recupera l’essència del pa tradicional amb fermentacions llargues, massa mare 10…

El pastador Pep Aguilar

Fill de Can Teiona, a Roda, Pep Aguilar és, sobretot, un forner de sisena generació. Ser forner de …

Cal Bou

A Cal Bou des de 1885, 5 generacions de forners, intentem que el pa de cada dia demostri un ofici, u…

Pastisseria Uñó

Mestres pastissers des de 1967 ubicats a Mataró. Gran varietat d’elaboracions gastronòmiques artesan…

Milola

Galetes sense gluten per als qui ho volem tot.I tres temples: els mercats, la cuina i els llibres. C…

Casa Graupera

“Mestres Neulers” des de 1895. Dedicats a la elaboració artesanal de més de 50 varietats de Neules, …

Torrons Vicens

Des de 1775, generació rere generació, a Torrons Vicens elaborem artesanalment una àmplia selecció d…

Torrons Roig

Mestres torronaires d’Agramunt. A Torrons Roig elaborem un gran assortit de torrons, especialitats i…

El Xocolater de Taradell

Un projecte familiar basat en dos puntals: una matèria primera d’excel·lent qualitat i un procés d’e…

Pastisseria Àger

La nostra intenció era crear una pastisseria artesana d’autor on el producte fos de producció pròpia…

Forn Turull

Forners des de 1946. A Turull ens apassiona el pa. Aquesta és la senzilla raó per fer el que fem. Ca…

Pastisseria Sàbat

Artesania i tradició a Sant Cugat del Vallès.El Mestre pastisser, Jaume Sàbat, va lluitar per dignif…

Pastisseria Rodellas

Pastisseria familiar a Sant Celoni “Una dolça història pastissera que continuem cultivant en família…

Eukarya i Lluc Clusellas

Eukarya és el nom de la xocolata creada per Lluc Crusellas, el guanyador del World Chocolate Masters…

Olot-Pastisseria Callís

Tradició familiar xocolatera de més de 200 anys d’història, situada a Olot, terra volcànica de la Ga…

Pastisseria Ferrer

El nostre món, el vostre món: construir un somni no és senzill, però aquest era l’encàrrec. Sí, com …

El xuixo de Can Castelló

Castelló i El Xuixo de Can Castelló, un marca registrada que identifica el producte de forma exclusi…