millors xocolaters & pastissers catalans
Pastissers Artesans des de 1983
Guanyadors al VIII Concurs Millor Panettone Artesà d’Espanya 2023
Una pastisseria clàssica amb un toc modern
Redacció Barcelona, 15 de novembre de 2024.
La pastisseria
Fundada el 1983, Vallflorida va néixer amb l’objectiu d’oferir un producte diferent i de qualitat. Una pastisseria clàssica amb un toc modern, amb el temps hem anat redefinint la nostra identitat, i actualment la pastisseria es caracteritza per elaborar productes més avantguardistes, i la xocolata és l’element més representatiu de la nostra pastisseria.
Des de la incorporació a l’obrador dels seus dos fills, Gerard Costa i Lluís Costa , s’han desenvolupat noves línies de venda, a nivell de botiga i obrint el camí per a la venda de productes de xocolata capaços de satisfer els paladars més exigents del país.
Els productes de Vallflorida Xocolaters
Tenim una gamma de productes de xocolata molt àmplia, el seu principal exponent són les rajoles de xocolata que sorprenen per la seva diversitat de sabors que trobem textures, sabors i gustos molt diferents.
Trobem una línia de productes envasats que no ens deixés indiferents una gamma de petites delicadeses de fruites confitades recobertes en xocolata com per exemple el nostre semi confitat de gingebre o la taronja que nosaltres mateixos confitem amb molta delicadesa, fruits secs i cereals recoberts en xocolata que creen addicció.
Lluís Costa
Nascut en una família de pastissers, va créixer entre farina, xocolata i cremes des de petit. Amb 16 anys va començar a treballar en el negoci familiar Vallflorida Xocolaters . Mentrestant es formava a l’Escola de Pastisseria del Gremi de Barcelona, on tindria l’oportunitat d’aprendre de grans referents del món de la pastisseria, com el mestre Luis Morera (Xocolates Brescó de Benabarre) o Carles Mampel (Pastelerías Bubo ) , amb qui té la sort de formar part com a ajudant de l’equip guanyador de la copa del món de pastisseria 2011.
• Professor de pastisseria a l’Escola Sant Ignasi
• Ha impartit cursos de pastisseria a diversos centres de l’estat
• Ha impartit cursos a Mèxic, Rússia i Bolívia
• Col·labora amb grans personalitats d’alta cuina, com Albert Adrià
• És membre del col·lectiu 21 Brix
Premis
• 2n MILLOR JOVE PASTÍS DE L’ESTAT 2010
• 2n MILLOR XOCOLATER ESPANYOL 2010
• MILLOR ARTESÀ ALIMENTARI 2012
• MILLOR CROISSANT ARTESÀ DE MANTEQUILLA ESPANYA 2015
• MILL 2 RUTA
D’ESPANYA 2023
• MILLOR PANETTONE DE XOCOLATA D’ESPANYA 2023
Premi al millor croissant d’Espanya el 2015
L’excel·lència pastissera de Vallflorida va ser recompensada l’any 2015 amb el guardó al millor Croissant Artesà de Mantega d’Espanya, premi atorgat per l’Escola de Pastisseria del Gremi de Barcelona.
Lluís Costa, que pertany a la segona generació d’aquesta família de pastissers, va superar 44 participants més de tot Espanya que es van presentar amb els seus croissants artesans. En aquest certamen que se celebra des de 2008, el prestigiós jurat valora els croissants presentats tenint en compte els següents aspectes: gust, alveolat, pasta de full, color, format i acabat.
Lluís Costa ascendeix, així, a una categoria de màxima exquisidesa en l’àmbit pastisser artesanal. I és que un dels aspectes que caracteritza Vallflorida n’és justament el refinament.
Vallflorida Xocolaters
Carretera del Montseny, 12, 08461 Sant Esteve de Palautordera, Barcelona
Contacte:
938 48 09 51
Envia’ns la teva consulta a través de whatsapp 646 65 17 07
pastisseria@vallflorida.com
Saber-ne més?
>> vallflorida.com
>> www.instagram.com/lluiscosta1
Els millors Panettones d’Espanya del 2023.
El panettone fruita i el panettone de Xocolata són premiats per la seva textura esponjosa i un sabor incomparable.
El tradicional dolç de Nadal que no pot faltar a taula durant aquestes dates. Els elaborem seguint la recepta tradicional amb els millors ingredients. Elaborat amb massa mare natural, sense conservants ni colorants.
La història del Panettone és unes postres, va néixer al voltant de 1490 a Milà.
Els milanesos van començar a anar en massa a la pastisseria a demanar el pa de Toni, que així es deia l’ajudant del pastisser, i d’aquí ve el nom de Panettone.
Ingredients:
Farina de blat, mantega, aigua, rovell d’ou, Massa mare, sucre invertit, sal, vainilla, ametlla en pols, clara ou, midó blat de moro i ratlladura de llimona i taronja.
>>> Pots comprar els panettone Vallflorida per aquí