millors xocolaters catalans
En Lluc Clusellas, World Chocolate Masters 2022
El World Chocolate Masters (WCM) és el concurs d’àmbit mundial per excel·lència del sector xocolater. I Lluc Crusellas n’és el guanyador del 2022. Un somni fet realitat que tot just ha començat.
Redacció Barcelona, 14 de novembre de 2024.
Una trajectòria professional d’èxit
El primer contacte amb la pastisseria va ser a l’estiu del 2013, amb 17 anys, quan vaig decidir formar part de l’equip de Nandu Jubany, a la partida de postres, i va ser clau per decidir el meu futur. Vaig trobar un espai on desenvolupar la meva creativitat i una bona sortida professional. Després del batxillerat, vaig començar la formació especialitzada com a pastisser a l’Escola Espai Sucre i a l’escola Hofmann, on vaig aprendre els secrets de la pastisseria. Vaig tenir l’oportunitat d’iniciar unes pràctiques a La Pastisseria, de Josep Maria Rodríguez, a Barcelona, i més tard, vaig formar part del seu equip professional.
Amb 21 anys, el 2017, vaig canviar la capital per la comarca d’Osona, per Vic. És aquí, a casa, on he pogut créixer de manera exponencial dins del sector de la pastisseria i la xocolateria i on, fins a dia d’avui, lidero la pastisseria El Carme, de Vic, del conjunt del grup Pavic.
Un repte: convertir-se en el millor mestre xocolater del món
El moment àlgid de la meva carrera és quan, el 2021, aconsegueixo ser el millor xocolater de l’estat espanyol guanyant el World Chocolate Masters Spain i, un any més tard, al 2022, faig realitat el meu somni: guanyar la final del WORLD CHOCOLATE MASTERS 2022. Va ser INCREÏBLE!
M’agrada compaginar la vida amb l’esport, la família, els amics i la feina. Sempre que puc m’escapo a fer rutes amb bici de muntanya o de carretera, és el meu hobby, i m’encanta! De petit ja feia rutes pel meu poble, Santa Eulàlia de Riuprimer. Per a mi, el ciclisme i la pastisseria sempre han anat de la mà. Crec que l’esport m’ha aportat els valors de constància i sacrifici, i l’actitud necessària per enfrontar-me als reptes i objectius. L’esport és connectar amb la natura, i és una gran font d’inspiració. Els colors, les textures orgàniques, les olors… sempre intento agafar idees i portar-les al camp de la pastisseria.
L’Obrador de Xocolata
La xocolateria artesanal i l’obrador de Lluc Crusellas s’ubica a Vic.
A la botiga EUKARYA podràs conèixer els nostres productes de xocolata.
I si vols endinsar-te a l’obrador d’en Lluc Crusellas, gaudir d’un visita guiada
i fer un taller de xocolata, reserva la teva visita.
Carrer de Lleida, 23
Vic
Tel: 93 131 49 00
Saber-ne més?
>> lluccrusellas.cat
>> www.instagram.com/eukarya_xocolata
El seu nom, Eukarya, prové de les cèl·lules que formen la fava del cacau: les eucariotes; i posa en valor l’origen i l’essència del producte.
Eukarya enamora, enganxa, atrapa, i fa que cada mossegada sigui sorprenent. I per què? Per la selecció de les faves de cacau d’orígens diferents i la barreja entre elles, primordial per aconseguir una xocolata de qualitat amb un sabor equilibrat, que desperti tots els sentits. Tant se val si t’agrada la xocolata amargant, més suau, potent, amb llet o dolça, la xocolata d’en Lluc Crusellas està pensada per a cada moment i per a cada paladar.
Combinem faves de cacau del Perú, de Papua Nova Guinea i de l’Equador, i cada origen juga un paper important; aporta l’essència i la personalitat de cada zona. Perú dona les notes àcides, de fruita; Papua Nova Guinea, el toc fumat, de fusta; i l’Equador, el punt de caramel, de regalèssia. D’aquí en surt una xocolata homogènia, agradable i equilibrada, amb un primer toc d’acidesa, alhora un punt amarg, de fusta, de fruits secs, i un perfil fumat. Només cacau i molt poca quantitat de sucre, el mínim possible.
La xocolata és una experiència viva. Tranquil·litza el cos, la ment, i produeix una sensació de felicitat i harmonia. I això és el que et volem aportar.
>>> Et convidem a entrar a la xocolateria online per descobrir la nostra xocolata