millors pastisseries catalanes
Pastisseria Ferrer des de 1907
El nostre món, el vostre món: construir un somni no és senzill, però aquest era l’encàrrec.
Sí, com sempre, però ara més que mai.
Redacció Barcelona, 23 d’octubre de 2024.
Calia reformar un antic edifici per crear un espai dedicat plenament a la xocolata. Aquest era el dolç somni del xocolater Jordi. I havíem de fer-ho amb sentiment, amb metàfores, amb sentit de l’humor… Calia estar al nivell de les mones i dels pollets de Pasqua!.
Entrem al somni travessant el pont, deixem enrere els maldecaps i ens disposem a creure en la felicitat. No dubtem que la xocolata fosa flueix des dels obradors fins a concretar-se en el producte acabat a la botiga. Tastem la seva dolçor a la planta soterrani, un antic magatzem de bacallà assalat que ja quasi ningú no recorda; tant de temps esperant les postres… Pugem a l’obrador i, quan l’escala s’inunda de llum, coneixem en Jordi, que ens explica perquè això el fa tan feliç.
A la plaça, a resguard del seu àngel, descobrim la façana: el motlle de la rajola de xocolata creada. I, al seu darrere, un espai vertical que neix de l’esforç per comunicar els cinc nivells existents en l’edifici. Per fer-ho, ens recolzem en l’escala i la seva omnipresència visual així com en diferents buits passants que comuniquen verticalment els tres nivells inferiors.
En aquest projecte tot ha estat dissenyat: des de la secció de l’edifici fins a la cadira de la zona de tastets o la rajola de xocolata. Un projecte global i absorbent que, pels qui l’hem tastat, ha resultat ser addictiu!
Saber-ne més?
>> https://www.pastisseriaferrer.cat/
>> https://www.instagram.com/ferrerxocolataolot/

“La pastisseria continua sent la base i es segueixen fent les fórmules del pare d’en Jordi.“
1907 la nostra xocolata
1907 és l’any que es va fundar la Pastisseria Ferrer.1907 és el nom de la primera xocolata creada, exclusivament, per Ferrer Xocolata. Una fórmula pensada per la família Ferrer a París a principis de 2016. Aquesta xocolata , afruitada i amb certs tocs fumats, està feta amb cacaus provinents de Cuba i Mèxic (70,8% cacau).
Més de 50 anys de mones
Ja al 1982 a la pastisseria es va fer un mona que representava l’església de Sant Esteve i fou l’admiració de tots els nens.
Les mones es planifiquen amb molt de temps per tal d’ésser cada cop més artístiques i espectaculars.