Oliveres mil·lenàries D.O.P Baix Ebre-Montsià
Lacrima Olea- Farga Mil·lenària
Aquest oli mil·lenari és producte d’una acurada i laboriosa tasca de recuperació de finques perdudes on trobem oliveres de la varietat FARGA.
Redacció Barcelona/Godall, 30 de gener de 2025.
Les oliveres mil·lenàries de la varietat Farga
Són arbres amb un certificat que acredita una edat superior als mil anys i que havent sobreviscut tot superant incendis, glaçades, sequeres i tota mena de plagues encara podem admirar, en tota la seva bellesa i majestuositat, en punts dispersos de la serra i el terme de Godall.
És d’una varietat gairebé extingida que avui ja no es planta perquè ha estat substituïda per altres varietats més productives.
Té a les seves mans l’essència líquida d’un trosset de la història d’aquests arbres que desitgem gaudeixi tal com han fet els nostres avantpassats durant més de mil anys.
Certificació i traçabilitat
L´Agrícola de Godall és un dels molins que elaboren oli mil·lenari certificat d’oliveres mil·lenàries del Territori Sénia. Tot aquest oli procedent de les oliveres mil·lenàries passa els anàlisis químic i pannells de tast oficials corresponents per tal de garantir que la qualitat és suprema. Amb això, i un control total de la traçabilitat del producte, s´aconsegueix la Marca de Garantia Oli Farga Milenària.
Paratge associat a la varietat d’oli mil·lenari: Oliveres Mil·lenàries del Pou les Piques (Godall)
Godall conserva gran quantitat d’oliveres mil·lenàries a la falda de la Serra de Godall (majoritàriament de la varietat farga). Aquestes oliveres formen part del nostre patrimoni natural.
Ens trobem al bell mig del territori Taula del Sénia (zona amb la major concentració d’oliveres mil·lenàries del món)
Perfil sensorial
Oli mil·lenari Lacrima Olea de la varietat Farga D.O.P Baix Ebre – Montsià: Potent i de gran riquesa aromàtica. Sabor picant i dolç, amb tons amargs i suaus. Aquest oli mil·lenari s’aconsella per a amanides, verdures, llegums i carns blanques.
Matisos: Fruita verda i carxofa. I en menor mesura verdura, plàtan, ametlla, poma i nous.
Característiques: Té una textura més viscosa que la resta d’olis, cosa que produeix una sensació de més cremositat. Destaca per sobre de la resta per la dolçor i la textura.
Premis
El nostre oli mil·lenari es va presentar per primera vegada en dos concursos internacionals el 2020 aconseguint:
La Medalla Premium d’Or a Terraolivo (Israel) i la plata al London IOOC.
Saber-ne més
>> Web: LACRIMA OLEA
>> Instagram: https://www.instagram.com/lacrima_olea/
Saber-ne més de Lacrima Olea a gourmenials.cat
>> https://gourmenials.cat/lacrima-olea-unio-cooperativa/
>> https://gourmenials.cat/lacrima-olea-medalla-dor/

Directe del pagès. De la nostra gent a la cuina i taula. Aquesta és la nostra filosofia: alhora que gaudeixen d’un oli d’oliva d’una qualitat extraordinària, fan més sostenible el nostre territori, que és també el vostre.
LA COOPERATIVA
La unió d’esforços és el principi cooperatiu fonamental. Amb aquest compromís, el 1949, els pagesos del poble van fundar l’Agrícola de Godall. Una cooperativa que, des del primer dia, treballa per a la sostenibilitat de les explotacions dels socis, la població agrària i el desenvolupament del món rural.
ELS NOSTRES OLIS
La nostra producció s’elabora, principalment, amb olives de les varietats Morruda, Sevillenca i Farga, varietats totes originàries de la zona geogràfica del sud de la província de Tarragona i nord de la de Castelló i emparades per la denominació d’Origen Protegida Oli del Baix Ebre-Montsià, a la qual pertanyem des de la creació. També comptem amb olis d’altres varietats com la Picual, Empeltre i Arbequina, de gran qualitat, però no incloses sota el paraigües de la DOP.
Saber-ne més
>> Web: LACRIMA OLEA
>> Instagram: https://www.instagram.com/lacrima_olea/
Saber-ne més de Lacrima Olea a gourmenials.cat
>> https://gourmenials.cat/lacrima-olea-unio-cooperativa/
>> https://gourmenials.cat/lacrima-olea-medalla-dor/