Lacrima Olea, medalla d’argent

monovarietal Picual

Lacrima Olea- Agrícola de Godall

Directe del pagès. De la nostra gent a la cuina i taula. Aquesta és la nostra filosofia: alhora que gaudeixen d’un oli d’oliva d’una qualitat extraordinària, fan més sostenible el nostre territori, que és també el vostre.


Redacció Barcelona/Godall, 5 de juliol de 2023.

LA COOPERATIVA
La unió d’esforços és el principi cooperatiu fonamental. Amb aquest compromís, el 1949, els pagesos del poble van fundar l’Agrícola de Godall. Una cooperativa que, des del primer dia, treballa per a la sostenibilitat de les explotacions dels socis, la població agrària i el desenvolupament del món rural.

ELS NOSTRES OLIS
La nostra producció s’elabora, principalment, amb olives de les varietats Morruda, Sevillenca i Farga, varietats totes originàries de la zona geogràfica del sud de la província de Tarragona i nord de la de Castelló i emparades per la denominació d’Origen Protegida Oli del Baix Ebre-Montsià, a la qual pertanyem des de la creació. També comptem amb olis d’altres varietats com la Picual, Empeltre i Arbequina, de gran qualitat, però no incloses sota el paraigües de la DOP.

¿Saber-ne més?

LACRIMA OLEA

Medalla d’Argent: OLI LACRIMA OLEA Monovarietal PicualLacrima Olea Picual
Es tracta de la principal varietat que es cultiva a la Península Ibèrica, principalment a la regió d’Andalusia. Deu el seu nom al fet que l’oliva que produeix aquesta classe d’oliveres acaba amb una petita punta. Varietat molt apreciada per la facilitat de cultiu i qualitat que s’obté.
Perfil sensorial
Oli verge afruitat, amb atributs positius d’amarg, picant i astringent que se suavitzen amb el temps.
Destaca l’aroma de figuera i fusta fresca
Afruitat madur, equilibrat i dolç.
Fet amb olives madures.
Sabor intens amb notes de fruita madura i dolça.
Ideal per realçar el sabor als seus plats. Carns, amanides, salses i postres.