Ceolpe, Cooperativa de segon grau

a Llorenç del Penedès, Tarragona

CEOLPE

DOP SIURANA

La Cooperativa de l’oli des de 1988

CEOLPE és una cooperativa de segon grau que inicialment agrupava set cooperatives i actualment mòlta les olives de 70 pobles agrupats en 14 cooperatives de primer grau aconseguint la unió de diferents comarques en el procés d’elaboració d’oli d’oliva de qualitat.


Redacció Barcelona/ Llorenç del Penedès, 7 de juliol de 2023.
CEOLPE va ser fundada el 1988 per set cooperatives. El 2000 es van construir les instal·lacions actuals, que van ser inaugurades el 2002 pel Molt Honorable president de la Generalitat de Catalunya.

LA HISTÒRIA
Als anys 1984/85 comença una nova etapa, pel món Cooperatiu a la comarca del Baix Penedès i sorgeix una nova figura que és la Cooperativa de segon grau.
L’any 1988 es constitueix el CENTRE OLEÍCOLA DEL PENEDÈS, SCCL (CEOLPE) on es tanquen les diferents tafones d’oli de les Cooperatives d’Albinyana, L’Arboç, Banyeres, Bellvei, Calafell, Llorenç del Penedès. i el Vendrell per a la creació d’una nova i moderna indústria transformadora que dóna servei comú a les necessitats de totes.

CEOLPE, seguint el seu procés integrador va creixent en nombre de nous associats i actualment mol les olives de 70 pobles agrupats en 14 cooperatives de primer grau aconseguint la unió de diferents comarques que són Alt i Baix Penedès., Garraf, Alt i Baix Camp, Tarragonès i Conca de Barberà en el procés d’elaboració d’oli d’oliva de qualitat

El creixement de CEOLPE ha fet necessària l’ampliació industrial per poder atendre les necessitats actuals i futures, atès el gran nombre de noves plantacions d’oliveres, majoritàriament de la varietat arbequina, que els darrers anys s’han plantat.
El 2000 es construeix, a causa de la incorporació de noves cooperatives, un edifici nou. Aquestes instal·lacions, unes de les més innovadores de tot Catalunya, estan preparades i obertes per l’entrada de més cooperatives.¿Saber-ne més?

CEOLPE

OLI D’OLIVA VERGE EXTRA ARBEQUINA

OLI DOP SIURANA
CARACTERÍSTIQUES
Oli dominat per diferents tons de verd a inici de campanya, que evolucionen pausadament cap al groc daurat.
Presenta una olor afruitada i intensa a herba acabada de tallar i a oliva fresca, amb matisos propis de la zona i diverses notes aromàtiques de fruites i verdures, com el plàtan, l’ametlla i el tomàquet.
En boca destaca per la dolçor, definida com la baixa intensitat d’amargor i picor. Sabor a oliva fresca amb un destacat equilibri entre les diferents percepcions i un sabor final a ametlla fresca o seca.