Lacrima Olea, medalla d’or

monovarietal Morruda

Lacrima Olea- Agrícola de Godall

Directe del pagès. De la nostra gent a la cuina i taula. Aquesta és la nostra filosofia: alhora que gaudeixen d’un oli d’oliva d’una qualitat extraordinària, fan més sostenible el nostre territori, que és també el vostre.


Redacció Barcelona/Godall, 30 de setembre de 2023.

LA COOPERATIVA
La unió d’esforços és el principi cooperatiu fonamental. Amb aquest compromís, el 1949, els pagesos del poble van fundar l’Agrícola de Godall. Una cooperativa que, des del primer dia, treballa per a la sostenibilitat de les explotacions dels socis, la població agrària i el desenvolupament del món rural.

ELS NOSTRES OLIS
La nostra producció s’elabora, principalment, amb olives de les varietats Morruda, Sevillenca i Farga, varietats totes originàries de la zona geogràfica del sud de la província de Tarragona i nord de la de Castelló i emparades per la denominació d’Origen Protegida Oli del Baix Ebre-Montsià, a la qual pertanyem des de la creació. També comptem amb olis d’altres varietats com la Picual, Empeltre i Arbequina, de gran qualitat, però no incloses sota el paraigües de la DOP.

¿Saber-ne més?

LACRIMA OLEA

Medalla d’Or: LACRIMA OLEA MORRUDA

Lacrima Olea Morruda
La varietat morruda és productiva, alternant i de lenta entrada en producció. Maduració molt tardana als anys de càrrega. Poc rústica, poc resistent a la sequera i sensible al fred. Moderadament resistent al repil. L’atac de la mosca sol endarrerir-se, però la progressió pot ser molt ràpida.
Perfil sensorial
Oli verge de tipus afruitat verd amb una certa complexitat aromàtica, amb connotacions secundàries d’herba i tocs de carxofa o verdures.
En boca és picant (sense ser desagradable), alhora que amarg i astringent, cosa que pot tapar la dolçor i potenciar una certa sensació de desequilibri, encara que la sensació final és força «fresca» per les connotacions vegetals.