Restaurants de Barcelona amb estrella Michelin

Llista actualitzada dels restaurants de Barcelona amb Estrelles

Estrelles Michelin Barcelona

Restaurants amb Estrella Michelin a Barcelona

Restaurants de Barcelona amb 1, 2 o 3 Estrelles Michelin

Llista completa dels restaurants reconeguts amb una, dues o tres estrelles Michelin


Redacció, 30 d’octubre de 2022
Restaurants de Barcelona capital i àrea metropolitana amb 1 estrella Michelin
 
RESTAURANT ALEIA (NOVA ESTRELLA)
L’hotel Casa Fuster 5*GL acull Aleia Restaurant a la primera planta de l’hotel, a la zona noble de la Casa Fuster, que aportarà l’ambient, ubicació i encant per albergar el restaurant. Xef: Paulo Airaudo.
Menús
El nostre objectiu és oferir una experiència única, creant una perfecta harmonia entre els productes de temporada i tècnica a la cuina en la seva màxima expressió. Per dur a terme la nostra missió, triem servir menú degustació a tots els nostres comensals.
Menu executiu (Menjar) €110
Menu €150
Pg. de Gràcia, 132. Barcelona
+34 935 020 041
info@aleiarestaurant.com
https://aleiarestaurant.com/es/
 
RESTAURANT ALKIMIA
Alkimia és més que un restaurant, un espai gastronòmic que va començar el seu camí fa 17 anys sota la tutela del matrimoni conformat per Jordi Vilà i Sónia Profitós. Fa quatre anys, es van traslladar a la primera planta de l’antiga fàbrica de Cerveses Moritz on van dividir l’espai entre Alkimia, Al Kostat, i davant.
Mentre al primer degustem el menú de la cuina que els va portar a obtenir l’anhelada estrella Michelin, el segon espai ofereix una cuina més del dia a dia amb racions i platerets per compartir. Per la seva banda, al davant són els salons privats on degustar la cuina fresca i creativa de tots dos xefs.
Tipus de cuina: Cuina moderna
Ronda Sant Antoni, 41. Principal
+34 932 076 115
reserves@alkimia.cat
alkimia.cat
 
RESTAURANT ATEMPO
Una de les noves estrelles de l’edició 2021 de la Guia Michelin ve de la mà de Jordi Cruz, amb el seu cap de cuina Iñaki Aldrey. Ofereix dues opcions de menú, l’Atempo i el Gran Atempo.
Tipus de cuina: Cuina creativa
Carrer de Corsega, 200, 08036 Barcelona
+34 937 341 919
atemporestaurant.com
 
RESTAURANT AÜRT
Artur Martínez és el responsable que el 2019 aquest restaurant gastronòmic aconseguís la seva primera estrella Michelin només nou mesos després de la seva obertura. El cuiner de Terrassa ja havia aconseguit una gesta similar quan, juntament amb el seu germà i els seus pares, va reformar el petit bar familiar de barri on es feien pollastres a l’Ast a Capritx, un petit restaurant gastronòmic que va aconseguir una estrella Michelin des d’una cuina minúscula.
A Aürt es fugen de les racions i els plats convencionals ja que el cuiner concep el menjar com una dinàmica de petits platets o mossegats per la qual cosa la carta consta d’un únic menú degustació que pot ser personalitzat a l’hora de formalitzar la reserva.
Tipus de cuina: Cuina moderna
Hilton Diagonal Mar. Passeig del Taulat 262-264. Barcelona
+34 935 070 860
info@aurtrestaurant.com
aurtrestaurant.com
 
RESTAURANT COME BY PACO MÉNDEZ (NOVA ESTRELLA 2023)
Tipus de cuina: Fusió Mexicana i mediterrània.
Av. de Mistral, 54. Barcelona
+34 938 275 977
info@come.com.es
https://come.com.es/
 
RESTAURANT DELIRANTO
Deliranto és un restaurant fora del comú. El seu creador, Josep Moreno, exerceix de cap de cuina i també de guionista ja que cada temporada dissenya juntament amb el seu enèrgic equip els menús inspirant-se en una obra literària o teatral. Aquest any, l’escollida ha estat El Petit Príncep.
Sigui com sigui, els afortunats comensals que trobin acomodament a les seves úniques sis taules podran assistir cada nit a una mena de funció teatre-gastronòmica en què la posada en escena és tan arriscada i innovadora com la barreja de sabors i ingredients, tot això en un gran camerino que és la sala del menjador.
Tipus de cuina: Cuina creativa
Llevant, 7. Salou
+34 977 380 942
alucinaciones@deliranto.com
deliranto.com
 
RESTAURANT DOS PALILLOS
El nom d’aquest restaurant fa referència als escuradents necessaris per prendre tapes, però també als escuradents que usen els japonesos per menjar. I és que per a Albert Raurich, ha aconseguit fusionar la cuina nipona i del sud-est asiàtic amb l’espanyola d’una manera sublim.
En dos escuradents trobem quatre ambients perfectament diferenciats: la barra asiàtica, el bar, la sala i la terrassa. La manera de presentar la cuina Raurich i el seu segon comandament, Takeshi Somekawa, és a través de menú degustació. Tot i això, al bar es pot menjar a la carta tant dim sum com street food a la carta i sense reserva.
Tipus de cuina: Cuina asiàtica
Elisabets, 9. Barcelona.
+34 933 040 513
dospalillos@dospalillos.com
dospalillos.com


RESTAURANT CAELIS
El francès Romain Fornell és l’artífex de Caelis, el restaurant que va obrir el 2004 i que va traslladar a l’Hotel Ohla el 2017, revalidant el 2019 l’estrella Michelin que ja havia obtingut el 2005 a la seva primera ubicació.
La carta que està basada en les creacions i reinterpretacions del mateix xef, que va treballar al seu dia amb Alain Ducasse, s’ofereix a través de tres possibilitats de menú: El menú Mar i Terra, el menú Celebració i una versió per a vegetarians. A més, de dilluns a dijous s’ofereix el Menú Caelis, que canvia setmanalment, més lleuger i enfocat a aquelles persones que fan un alt a la feina per menjar.
Tipus de cuina: Cuina creativa
Via Laietana, 49 (Hotel Ohla Barcelona). Barcelona
+34 935 101 205
info@caelis.com
caelis.com
 
RESTAURANT ENIGMA  (NOVA ESTRELLA 2023)
Enigma és l’únic restaurant d’Albert Adrià a Espanya, amb una oferta inspirada en els productes de temporada i en tot el coneixement, bagatge tècnic i experiència a l’hora de cuinar que ha adquirit el xef durant més de 35 anys de trajectòria professional. El resultat és un menú variat i canviant amb prop de 25 elaboracions.
Tipus de cuina: Cuina creativa. Menú: 220€
Sepúlveda 38-40 (esquina con Carrer Entença). Barcelona.
+34 616 696 322
info@enigmaconcept.es
https://www.enigmaconcept.es/es/
 
 
RESTAURANT HISOP
Hisop és un petit restaurant molt allunyat d’aquest glamour que se suposa a un restaurant de la Guia Michelin. És un local petit, amb un equip petit, en un passatge discret. I tot i això, la seva cuina dirigida per Oriol Ivern és molt gran. No tant la seva cuina, sinó el que en surt.
I és que l’equip de Hisop són uns veritables entusiastes de la cuina i gaudeixen del que fan. La seva oferta gastronòmica és marcada per l’estacionalitat i els productes de la terra. Tenen una carta força variada i un menú degustació molt complet. Excel·lent relació qualitat/preu.
Tipus de cuina: Cuina creativa
Paseo Marítimo, 9. Barcelona.
+34 932 413 233
hisop@hisop.com
hisop.com
 
RESTAURANT HOFMANN
Hofmann és una d’aquelles icones de la gastronomia catalana. I és que May Hofmann, la seva fundadora, una avançada al seu temps que el 1983 va obrir una de les primeres acadèmies de gastronomia del nostre país, a la qual van anar a fer xerrades i classes figures com Arzak o Alain Ducasse. Amb el temps va obrir el restaurant homònim per posar en pràctica tot allò ensenyat a l’acadèmia. El resultat: un servei impecable, una cuina avançada alhora…
May Hofmann va morir discretament el maig del 2019. La seva filla, Silvia Hofmann ha agafat les regnes del negoci familiar i manté viva la millor tradició gastronòmica del seu cognom.
Tipus de cuina: Cuina moderna
La Granada del Penedès, 14. Barcelona.
+34 932 187 165
restaurante@hofmann-bcn.com
hofmann-bcn.com/es/restaurante
 
RESTAURANT KOY SHUNKA
Dirigit per Hideki Matsuhisa, el Koy Shunka (traduït com a forta aroma de temporada) és probablement el millor restaurant japonès de Catalunya i probablement un dels millors d’Espanya.
Alta gastronomia nipona adaptada al paladar espanyol en un ambient cuidat i elegant amb gran atenció. S’ofereixen dos menús, el Koy i el (G)astre.
Tipus de cuina: Cuina japonesa
Copons, 7. Barcelona.
+34 934 127 939
koyshunka.com
 
RESTAURANT LLUERNA
Lluerna neix el 2001 de la mà de Mar Gómez i Victor Quintillà.
A Lluerna es pot menjar a la carta o bé gaudir de qualsevol dels cinc menús predissenyats, inclòs un de vegetarià.
Lluerna ha estat distingit aquest any amb el nou trofeu de la Guia Michelin, l’estrella verda, que premia els locals pel compromís amb la sostenibilitat, el medi ambient i l’economia circular.
Tipus de cuina: Cuina radicalment catalana, basada en la tradició i utilitzant productes locals, propers i quotidians, prioritzant productes de temporada i ecològics
Avda. Pallaresa, 104. Santa Coloma de Gramenet, Barcelona.
+34 933 910 820
reserves@lluernarestaurant.com
lluernarestaurant.com
 
 
RESTAURANT MONT BAR  (NOVA ESTRELLA 2023)
Carrer de la Diputació, 220. Barcelona
+34 933 239 590
info@montbar.com
https://www.montbar.com/
 
RESTAURANT ORIA
Oria és un restaurant de la factoria de l’inefable xef basc Martín Berasategui, cuiner espanyol que atresora més estrelles Michelin i tercer del Món.
Com que no pot ser d’altra manera, on Berasategui estampa la seva firma, també posa el seu prestigi i la seva exigència per la feina ben feta. Detalls cuidats al màxim, tant a la decoració com al servei i les presentacions culinàries que s’ofereixen a través d’un menú degustació, encara que també es dóna la possibilitat de personalitzar el menú per endavant.
Tipus de cuina: Cuina moderna
Passeig de Gràcia, 75. Barcelona. +34 935 482 000
info@monumenthotel.com
monumenthotel.com/restaurante-oria
 
 
RESTAURANT SLOW & LOW  (NOVA ESTRELLA 2023)
Cuina d’autor, eclèctica, viatgera i de producte segons la definició pròpia.
Comte Borrell, 119. Barcelona
+34 936 254 512
slowandlowrestaurant@gmail.com
https://slowandlowbcn.com/
 
RESTAURANT TRESMACARRONS
La presentació d’aquest restaurant és una declaració d’intencions veritable en què afirmen que confeccionen la carta amb productes de temporada i estacionals i la programen amb ajuda dels productors locals. El mar té molt protagonisme també, no en va es troba davant d’aquest restaurant.
Miquel Aldana, cap de cuina des que el 2009 s’inaugura Tresmacarrons ens proposa degustar la cuina a través de dues opcions de menú: El menú Tresmacarrons i el Menú de temporada.
Tipus de cuina: Cuina d’autor catalana
Avda. del Maresme, 21. El Masnou, Barcelona. +34 935 409 266
tresmacarrons@tresmacarrons.com
tresmacarrons.com
 
RESTAURANT VIA VENETO
Via Veneto és un dels restaurants amb més solera de Barcelona. En els seus més de cinquanta anys d’història ha aconseguit, a banda de l’estrella Michelin, nombrosos premis, com ara 3 sols Repsol o haver obtingut el Premi Nacional de Gastronomia en quatre ocasions.
Actualment, la cuina està sota la supervisió del xef David Andrés i el seu equip que proposen una carta no gaire extensa però molt completa, a més d’un Menú d’hivern i el seu clàssic menú dedicat a la tòfona.
Tipus de cuina: Un clàssic de l´alta cuina catalana
Ganduxer, 10. Barcelona +34 932 007 244
reservas@viaveneto.es
viavenetobarcelona.com
 
 
RESTAURANT XERTA
Vist el gran èxit aconseguit per la cuina de Fran López a Villa Retiro, al Sud de la província de Tarragona, la família López-Gilabert va decidir el 2016 obrir Xerta, una mena d’ambaixada de les terres de l’Ebre en plena ciutat comtal.
A Xerta l’oferta gastronòmica proposada pel xef s’estructura a través de tres menús diferents. A més el local compta amb un bar de tapes la factura del qual no té res a envejar a les creacions servides al menjador.
Tipus de cuina: Cuina creativa
Carrer de Còrsega, 289. Barcelona. +34 937 37 90 80
reservas@xertarestaurant.com
xertarestaurant.com


¿Saber-ne més?
https://guide.michelin.com/es/es

RESTAURANTS TRES ESTRELLES MICHELIN BARCELONA

RESTAURANT ÀBAC
Les arts culinàries del televisiu xef Jordi Cruz van rebre la seva recompensa el 2018 quan AbaC va ser distingit amb la tercera estrella Michelin, cosa que només va suposar l’intermedi d’una brillant carrera que va començar quan amb 24 anys es va convertir, estant als comandaments de la cuina de Estany Clar, al cuiner més jove d’Espanya a ser distingit amb una estrella Michelin.
En plena Avinguda del Tibidabo ia l’edifici contigu a l’hotel homònim trobem aquest magnífic i senyorial menjador obert a les cures jardins de l’hotel. Als seus fogons, Cruz i el seu equip s’esforcen al màxim per dissenyar un menú creatiu, divertit i ple de trampantojos i picades d’ullet a altres cultures cultures culinàries.
Tipus de cuina: Cuina creativa
Av. del Tibidabo, 1. Barcelona.
+34 933 196 600
info@abacbarcelona.com
abacbarcelona.com
 
RESTAURANT COCINA HERMANOS TORRES (NOVA ESTRELLA 2023)
Si el que vol és viure una experiència gastronòmica totalment diferent, aquest és, sens dubte, el seu lloc. I és que Sergio i Javier, els germans Torres, han aconseguit convertir una antiga nau industrial en un veritable temple gastronòmic on l’experiència culinària s’uneix a l’espectacle a través del showcooking de les seves cuines, més que obertes, integrades al menjador a una simbiosi entre cuiner i comensal.
A més compta amb un reservat independent per a deu comensals i una cuina R+D de la qual surten les creacions amb què cada temporada es nodreix el menú degustació.
Cuina Hermanos Torres ha estat distingit aquest any amb el nou trofeu de la Guia Michelin, l’estrella verda, que premia els locals pel seu compromís amb la sostenibilitat, el medi ambient i l’economia circular.
Tipus de cuina: Cuina creativa
Taquígraf Serra, 20. Barcelona.
+34 934 100 020
info@cocinahermanostorres.com
cocinahermanostorres.com
 
 
RESTAURANT LASARTE
Martín Berasategui signa la cuina de Lasarte. Poca cosa més es pot dir d’un restaurant que porta el nom del tercer cuiner amb més estrelles Michelin sobre la faç de la terra. Acabat de reformar, res no ha quedat a l’atzar. La cura i avantguardista disseny dels menjadors no deixarà indiferent ningú. El local compta amb un reservat les parets del qual envidrades sobre l’altell de la cuina permeten seguir les evolucions dels cuiners. Aquesta última és coneguda com la taula del xef.
Lasarte, que compta amb tres estrelles Michelin des del 2017 deu el seu èxit a l’equip escollit per Berasategui per pilotar aquesta aventura i format per Paolo Casagrande (cap de cuina), Joan Carles Ibáñez (cap de sala), Antonio Coelho (Maître) i José Antonio Quintanilla (sommelier).
Una de les novetats de Lasarte radica que és un dels pocs restaurants en la seva categoria on es pot menjar a la carta. A més compta amb tres menús tancats. Un degustació, un altre anomenat “Lasarte” i un tercer, més breu, enfocat als dies laborals i que rep el nom de “Menú Migdia”.
Tipus de cuina: Cuina creativa
Mallorca, 259. Barcelona.
+34 934 453 242
info@restaurantlasarte.com
restaurantlasarte.com

Restaurants de Barcelona amb 2 estrelles Michelin


RESTAURANT ANGLE
Xef executiu: Jordi Cruz; Xef de cuina: Albert Durà, que després de sis anys d’estada a les cuines d’ABaC va ser seleccionat pel mateix Cruz per dirigir la cuina d’Angle.
La filosofia del restaurant passa per fer una cuina urbana i més assequible, també en preus, usant productes de temporada i dignificant matèries primeres humils gràcies a elaboracions de gran perfecció tècnica.
Tipus de cuina: Cuina catalana moderna
Aragó, 214. Barcelona.
+34 932 167 777
info@anglebarcelona.com
anglebarcelona.com
 
RESTAURANT CINC SENTITS
Xef: Jordi Artal, un fervent defensor del producte que omple els seus rebosts amb les millors matèries primeres de les indicacions geogràfiques protegides catalanes i de la resta del país.
Cinc Sentits ofereix dos menús, un degustació, amb 11 elaboracions i un altre, “el curt”, amb 8, més assequible per al tràfec i les presses dels dies de diari. Tradició, producte de temporada i una tècnica culinària impecable estan darrere de l’èxit d’Artal.
Tipus de cuina: Cuina creativa
Carrer Entença, 60. Barcelona.
+34 933 239 490
cincsentits.com


RESTAURANT DISFRUTAR
Mateu Casañas, Oriol Castro i Eduard Xatruch són els responsables de Gaudir, un restaurant que va aconseguir la seva segona estrella el 2015 només tres anys després de la seva obertura. El triumvirat responsable del seu èxit es va conèixer a la cuina d’aquella veritable fàbrica de genis dels fogons que va ser El Bulli.
La proposta gastronòmica de Gaudir passa per fer servir producte de temporada amb presentacions i tècniques de cuina molt elaborades i presentar-les a través d’un menú degustació els autors del qual recomanen no conèixer per endavant per tal de mantenir l’efecte sorpresa.
Tipus de cuina: Cuina creativa
Villarroel, 163. Barcelona.
+34 933 486 896
disfrutarbarcelona.com
 
RESTAURANT ENOTECA
Dirigit des del 2008 pel pope de la cuina avantguardista catalana Paco Pérez, Enoteca porta a Barcelona tot el que s’ha après i engegat pel xef català al seu restaurant de la Costa Brava, Miramar (LlaNçà), un altre dues estrelles Michelin i que amb la cinquena del seu restaurant 5-Cinco converteixen Paco Pérez en un dels cuiners més reconeguts i premiats del nostre país.
Format, primer a la cuina tradicional, més tard a la Nouvelle Cuisine amb Michel Guèrard, finalment va ser atrapat per l’avantguarda del Bulli on va realitzar diversos stages i que van marcar definitivament la seva manera d’entendre la gastronomia.
La seva cuina és fresca, utilitza producte de mercat, del mar i de l’horta, que doten les seves creacions de sabors purament mediterranis actualitzant receptes tradicionals amb una tècnica impecable. Ofereix la possibilitat de menjar a la carta o gaudir d’un menú degustació.
Tipus de cuina: Cuina moderna
Hotel Arts Barcelona, Marina 19–21. Barcelona.
+34 934 838 108
enotecapacoperez@ritzcarlton.com
enotecapacoperez.com

RESTAURANT MOMENTS
A ple passeig de Gràcia, trobem aquest preciós restaurant regentat per una de les millors cuineres del món, Carme Ruscadella, juntament amb el seu fill Toni Balam. La decoració elegant, obra de Patricia Urquiloa, ens transporta a la Barcelona més elitista.
Ruscadella és una ferma defensora del menjar saludable alhora que reivindica els sabors de la cuina tradicional catalana i una creativitat desmesurada el que queda palès en les seves elaboracions. Ofereixen la possibilitat de menjar a la carta o bé un menú degustació. La taula del xef té capacitat per a 15 persones i està separada de la resta de la sala per cortinons.
Tipus de cuina: Cuina catalana creativa
Passeig de Gràcia, 38-40. Barcelona.
+34 931 518 781
mandarinoriental.es/moments