Oleum Flumen, elaborat per Albium, escollit com el millor OOVE de Catalunya

Premis ESAO 2023

Albium

Olis d’Oliva Verge Extra

Elaborat pel Molí Albium

Premsat en fred, collita primerenca i saber fer, les claus de l’èxit gastronòmic d’Oleum Flumen


Redacció Barcelona/Albi, 10 de maig de 2023.

L’oli Oleum Flumen, elaborat pel molí Albium, de l?Albi, ha estat escollit com el millor de Catalunya en categoria de productors particulars per l?Escola Superior d?Oli d?Oliva als premis que porten el mateix nom, ESAO. Oleum Flumen és un verge extra, fet amb olives arbequines, i és considerat com el producte premium d’aquest molí que la Núria Alzamora i el Jaume Ciurana van obrir l’any 2019, encara que anteriorment ja feien el seu propi oli en altres instal·lacions.

OLEUM FLUMEN: EL RIU D’OLI DE LA MILLOR QUALITAT
Projecte singular, productes amb personalitat. Reunim l´alquímia i la sostenibilitat en la producció i l´elaboració de l´Oli d´Oliva Verge Extra i els Productes Gourmand.
L’origen del nom s’ha de cercar a l’època romana. Els camps d’olivera que vorejaven el riu Ebre van fer que els romans l’anomenessin “Oleum Flumen” que significa “riu de l’oli”.
Oleum Flumen elabora oli d’oliva verge extra que es caracteritza per ser “un oli net, molt equilibrat entre picants i astringents i elaborat amb totes les virtuts d’una bona fruita”, expliquen la Núria Alzamora i el Jaume Ciurana, propietaris i elaboradors d’Oleum Flumen.


OLEUM FLUMEN RECONEGUT COM EL MILLOR OOVE INTERNACIONAL DE CATALUNYA
L’oli Oleum Flumen, elaborat pel molí Albium, de l’Albi, ha estat escollit com a millor de Catalunya en categoria de productors particulars per l’Escola Superior d’Oli d’Oliva als premis que porten el mateix nom, ESAO. Oleum Flumen és un verge extra, fet amb olives arbequines, i és considerat com el producte premium d’aquest molí que la Núria Alzamora i el Jaume Ciurana van obrir l’any 2019, encara que anteriorment ja feien el seu propi oli en altres instal·lacions.

¿Saber-ne més?

https://albium.catALBIUM-OLEUM FLUMEN

LA GAMMA EXTRA DOLEUM FLUMEN
Actualment disposem dels següents olis:
Oleum Flumen premium: oli d’oliva de categoria superior de la varietat arbequina recollides al punt òptim de maduració. Un oli d’oliva molt apropiat per a productes crus i per cuinats. Envasat a la mateixa finca.

Oleum Flumen Ninou: oli d’oliva de categoria superior elaborat exclusivament de la varietat arbequina de collita molt primerenca. Un oli pur, sense filtrar, estructurat a la boca i lleugerament amarg i picant. Prové d’arbres frescos i sans i molt verds que permeten obtenir un suc d’aromes d’herba fresca i sabors intensos. Envasat a la mateixa finca.

Oleum Flumen FINCA: oli de categoria superior d’oliveres ecològiques recollides exclusivament per fer aquesta varietat d’oli. És un oli fresc, aromàtic i de gran personalitat amb notes astringents que recorden la fulla de carxofa. Ideal per acompanyar peix al forn, carns blanques i vermelles.

Olibo: oli d’oliva de la varietat arbequina recollida al punt òptim de maduració. Un oli molt apropiat per a la cuina.

Oleum Flumen i OOVEs Albium

La finca disposa d’una 100 hectàrees de producció ecològica d’oliveres de diferents edats i varietats: l’arbequina, el gorbal, el full de salze, el verdal i el colomar, que cuidades i treballades amb els controls de qualitat més estrictes, proporcionen els olis d’oliva verge extra i en barreja.

Utilizar un bon oli és clau en la cuina. Un oli de qualitat pot convertir un plat senzill en un de primera categoria i fer viure experiències úniques al paladar. Els productes d’Oleum Flumen segueixen aquest matís i es caracteritzen per ser olis amb personalitat i pensats per funcionar en diferents escenaris per aportar el sabor adient a cada plat.

Agro Albium

Agro Albium

Olis d’Oliva Verge Extra