“La Masia” de Torclum premi al millor disseny amb relat

Best Storytelling en el concurs internacional World Food Gift Challenge

“La Masia”

Premio Millor disseny

Ester & Jordi

Pack la Masia

Pack Masia amb 12 Olis Condimentats, presentats en un embalatge ecològic

El premi valora la capacitat de narrar la història dels nostres productes artesanals i del territori d’on provenen, mitjançant la imatge de marca i presentació original


Redacció Barcelona/La Bisbal del Penedès, 5 de maig de 2023.
El producte guardonat, el Pack Masia amb 12 Olis Condimentats Torclum, inclou una dotzena de varietats condimentades, vinculades a la Mediterrània, que es presenten en una caixa de cartró reciclable en forma de masia, juntament amb les etiquetes i les històries que acompanyen cada varietat d’oli inclosa.

UN RECONEIXEMENT A LA HISTÒRIA QUE HI HA DARRERA DEL PRODUCTE
El premi Best Storytelling, atorgat a Torclum al World Food Gift Challenge 2023, celebra la nostra capacitat de narrar la història dels nostres productes artesanals i del territori d’on provenen, a través de la nostra imatge de marca i presentacions originals.

Una Masia de quilòmetre zero
Des del 2007 a Torclum ens dediquem a la producció d’oli d’oliva verge extra i altres productes ecològics, i ens caracteritzem per seguir una filosofia de quilòmetre zero. Tots els processos de disseny, producció d’embalatges i impressió dels nostres productes es fan amb proveïdors locals, fet que converteix la degustació dels 12 olis condimentats del Pack Masia Torclum en una experiència única i plena de significat.
El nostre objectiu ha estat sempre promoure la gastronomia de la nostra regió, destacant la riquesa del territori i el valor dels productes que s’hi elaboren. “Darrere d’això hi ha una història que intentem transmetre als consumidors, com a part de l’experiència dels nostres productes. Estem molt contents que aquest esforç hagi estat reconegut pel jurat del World Food Gift Challenge 2023. Aquest premi ens anima a continuar treballant amb passió per la nostra terra ia continuar compartint la seva riquesa i històries amb el món”.


EL WORLD FOOD GIFT CHALLENGE 2023: CELEBRANT LA DIVERSITAT GASTRONÒMICA I CULTURAL
El concurs, organitzat per la Plataforma de Regions Gastronòmiques del Món i l’Institut Internacional de Gastronomia, Cultura, Arts i Turisme (IGCAT), té com a objectiu celebrar la diversitat culinària i cultural i promoure la importància dels regals gastronòmics i artesanals relacionats amb l’alimentació, com a elements integrants de les diferents identitats gastronòmiques regionals.
En aquesta edició del World Food Gift Challenge 2023, hi han participat una trentena de productors procedents de vuit regions gastronòmiques europees. Un jurat internacional d’experts ha avaluat els regals gastronòmics participants segons una sèrie de criteris com ara el sabor, la presentació, la sostenibilitat, la connexió amb la regió d’origen, la capacitat de narrar històries, la creativitat i la innovació. Tal com ha assenyalat el jurat, l’edició d’aquest any ha destacat especialment pel nivell elevat de les propostes presentades a totes les categories, fet que fa encara més meritori el reconeixement obtingut per Torclum.

¿Saber-ne més?
https://torclum.com/


OLEOTURISME

CONEIX DE PRIMERA MÀ EL MÓN DE L’OLI D’OLIVA
Vine a veure com s´elabora l´oli d´oliva verge extra (aove) de Torclum. Durant la visita podreu conèixer el cultiu de l’olivera i el procés d’elaboració que fa que el nostre oli sigui tan especial.
T’esperem!

VEINE A VEURE’NS
Gaudeix d´una experiència inoblidable que inclou un passeig entre oliveres, visita a les nostres instal·lacions i tast d´olis.

GRUPS ESPECIALS
Voleu aprofitar la visita per a una celebració familiar o una trobada d’empresa? Consulta les nostres propostes gastronòmiques en col·laboració amb restaurants de la zona.

GRUPS ESCOLARS
Organitzem visites escolars perquè els joves puguin aprendre el valor de l’oli d’oliva verge extra (oove) i els principis de la producció ecològica.

Sobre Torclum

Cuidem el nostre oli a cada pas del procés
Som una petita empresa familiar de la Bisbal del Penedès (Tarragona) que porta generacions dedicada al cultiu de l’olivera. Actualment controlem tot el procés productiu, des del cultiu fins a la venda al consumidor final, per oferir el millor oli d’oliva verge extra (aove) ecològic de la nostra terra.

Tot comença al camp
Els nostres cultius estan situats a una zona privilegiada, als peus de la serralada Prelitoral, amb el Montmell a l’esquerra – el pic més alt del Baix Penedès – i unes vistes immillorables cap al mar. Les condicions d´aquest paratge fan de l´oli de Torclum un producte molt especial. Una gran terra, la baixa pluviometria i un clima suau permeten fer una collita molt primerenca que comença cap a finals doctubre. El resultat és un oli afruitat excel·lent amb una tonalitat totalment verdosa.

Els nostres camps d’oliveres
El Penedès és conegut sobretot per les vinyes, però tradicionalment el cultiu de l’olivera també ha tingut una gran importància.
Des dels temps dels fenicis, el cultiu de l’olivera ha estat vinculat a aquesta terra i ha conformat el paisatge i la manera de viure dels habitants. També ens ha permès gaudir del producte estrella de la dieta mediterrània, l’oli d’oliva verge extra, que agermana tots els pobles.
La nostra família es dedica a l’agricultura des de fa generacions i per a nosaltres els camps d’oliveres són com una segona casa on sempre ens trobem a gust. I és que passejar per un dels nostres camps d’oliveres és una experiència que convida a reflexionar sobre la relació entre els éssers humans i la natura..

CULTIUS D’OLIVERES PRÒPIES
El nostre oli d’oliva s’elabora exclusivament amb els fruits de les nostres pròpies oliveres, cosa que ens permet controlar el producte des de l’origen.
La Collita
Als nostres cultius seguim criteris de producció ecològica, evitant l’ús de productes químics i realitzant la poda manual. Després fem la recollida amb tota la cura per preservar les propietats dels fruits.
El secret del nostre oli es basa en la recollida primerenca de l’oliva, seguint les diferents fases del calendari lunar. Aquesta recollida es fa entre començaments doctubre i desembre.
De l’olivera a casa teva
Creiem a l’agricultura de proximitat. Per això el nostre oli no recorre grans distàncies: va directament de la nostra finca fins a la taula.
Premsat
Realitzem un premsat en fred de manera artesanal per extreure’n el millor oli d’oliva verge extra. Ho decantem i filtrem per eliminar les impureses del líquid.
Embotellat
Realitzem l’embotellat de l’oli d’oliva verge extra (aove) a les nostres pròpies instal·lacions, amb els diferents formats de Torclum: ampolla, llauna o Bag in Box.
Venda
Distribuïm el nostre oli d’oliva verge extra directament al consumidor, a través de la nostra botiga en línia, per eliminar intermediaris innecessaris.