Torclum, medalla d’or

OOVE Ona 100% Arbequina

OOVE Ona de Torclum

Medalla d’or als Premis als Millors Olis de Catalunya 2023


Redacció Barcelona/La Bisbal del Penedès, 30 de setembre de 2023.

Cuidem el nostre oli a cada pas del procés
Som una petita empresa familiar de la Bisbal del Penedès (Tarragona) que porta generacions dedicada al cultiu de l’olivera. Actualment controlem tot el procés productiu, des del cultiu fins a la venda al consumidor final, per oferir el millor oli d’oliva verge extra (aove) ecològic de la nostra terra.

Tot comença al camp
Els nostres cultius estan situats a una zona privilegiada, als peus de la serralada Prelitoral, amb el Montmell a l’esquerra – el pic més alt del Baix Penedès – i unes vistes immillorables cap al mar. Les condicions d´aquest paratge fan de l´oli de Torclum un producte molt especial. Una gran terra, la baixa pluviometria i un clima suau permeten fer una collita molt primerenca que comença cap a finals doctubre. El resultat és un oli afruitat excel·lent amb una tonalitat totalment verdosa.

Els nostres camps d’oliveres
El Penedès és conegut sobretot per les vinyes, però tradicionalment el cultiu de l’olivera també ha tingut una gran importància.
Des dels temps dels fenicis, el cultiu de l’olivera ha estat vinculat a aquesta terra i ha conformat el paisatge i la manera de viure dels habitants. També ens ha permès gaudir del producte estrella de la dieta mediterrània, l’oli d’oliva verge extra, que agermana tots els pobles.
La nostra família es dedica a l’agricultura des de fa generacions i per a nosaltres els camps d’oliveres són com una segona casa on sempre ens trobem a gust. I és que passejar per un dels nostres camps d’oliveres és una experiència que convida a reflexionar sobre la relació entre els éssers humans i la natura..

CULTIUS D’OLIVERES PRÒPIES
El nostre oli d’oliva s’elabora exclusivament amb els fruits de les nostres pròpies oliveres, cosa que ens permet controlar el producte des de l’origen.
La Collita
Als nostres cultius seguim criteris de producció ecològica, evitant l’ús de productes químics i realitzant la poda manual. Després fem la recollida amb tota la cura per preservar les propietats dels fruits.
El secret del nostre oli es basa en la recollida primerenca de l’oliva, seguint les diferents fases del calendari lunar. Aquesta recollida es fa entre començaments doctubre i desembre.
De l’olivera a casa teva
Creiem a l’agricultura de proximitat. Per això el nostre oli no recorre grans distàncies: va directament de la nostra finca fins a la taula.
Premsat
Realitzem un premsat en fred de manera artesanal per extreure’n el millor oli d’oliva verge extra. Ho decantem i filtrem per eliminar les impureses del líquid.
Embotellat
Realitzem l’embotellat de l’oli d’oliva verge extra (aove) a les nostres pròpies instal·lacions, amb els diferents formats de Torclum: ampolla, llauna o Bag in Box.
Venda
Distribuïm el nostre oli d’oliva verge extra directament al consumidor, a través de la nostra botiga en línia, per eliminar intermediaris innecessaris.

Saber-ne més?
https://torclum.com/

Ona de Torclum, medalla d’or

Ona de Torclum és una edició especial solidària per a la recaptació de fons per a la investigació de la Microtia (una malformació congènita del pavelló auditiu, que normalment ve acompanyada per absència del canal auditiu (Atrèsia). Tots els beneficis d’aquesta ampolla van destinats a la Asociación Microtia España (AME).
Ampolla de 500ml d’oli d’oliva verge extra (OOVE) de producció pròpia. Varietat arbequina i una acidesa menor de 0,2º. Oli nou, collita 2023.
Consumir preferentment el mateix any de la collita. Producte ecològic.