Sant Gil d’Albió, formatges artesans

a Albió-Llorac(Tarragona)

Sant Gil d’Albió

Formatges artesans

Sant Gil d’Albió és una empresa familiar amb 35 anys d’experiència en l’elaboració de formatges artesans.

Formem part del segell LLET DE CABRES CATALANES, agrupació de ramaders i formatgers que defensa el consum de productes elaborats amb llet de proximitat, de qualitat i amb un preu just.


Redacció Albió/Llorac (Tarragona), 10 d’agost de 2023.

QUI SOM
TRADICIÓ I EVOLUCIÓ: de la família a l’empresa
Sant Gil d’Albió és una empresa familiar amb 35 anys d’experiència en l’elaboració de formatges artesans.
Actualment elaborem vora 90.000 kg. de formatge a l’any, de manera artesanal, obtenint un producte de màxima qualitat. Exportem el 40% de la producció, especialment als Estats Units i Europa.
Som una empresa dinàmica, en creixement, ampliant la gamma de productes i modernitzant les instal·lacions, sense oblidar les nostres arrels.

Empresa de referència en l’elaboració del formatge artesà a Catalunya, al llarg dels anys hem rebut diferents reconeixements a la qualitat dels nostres productes, entre ells el formatge Garrotxa, premi Lactium d’Or 2022 i Or també al Salón Gourmets 2023 (Campeonato de los mejores quesos de España) i El Gran Pep també va obtenir premi Lactium d’Or 2022.

Formem part del segell LLET DE CABRES CATALANES, agrupació de ramaders i formatgers que defensa el consum de productes elaborats amb llet de proximitat, de qualitat i amb un preu just.
www.lletdecabrescatalanes.cat

ELS NOSTRES FORMATGES
Formatges de cabra
Garrotxa Sant Gil d’Albió
Característiques: Formatge de cabra semimadurat d’escorça florida natural. Elaborat amb llet pasteuritzada de cabra. Textura cremosa i compacta en el tall. Sabor d’intensitat mitja, equilibrat, en el seu punt just de sal i lleugerament àcid.
Maridatge: Se’n pot gaudir sol amb un bon pa, acompanyat amb fruita, orellanes i nous. En amanides o per qualsevol taula de formatges. Ens agrada acompanyar-lo amb un vi blanc lleugerament envellit o un negre jove. 

El Gran Pep
Característiques: Formatge Gran Reserva de cabra, peces de 8 a 10 kg. Elaborat amb llet pasteuritzada de cabra. La seva llarga maduració, al voltant d’un any, li aporta un sabor pronunciat, dolç i equilibrat, amb una lleugera acidesa integrada. Seductor al paladar amb un sabor afruitat i notes torrefactes.
Maridatge: És deliciós amb mel de flors silvestres, nous, xocolata o fruites. Tallat a daus en amanides de fruites. Imprescindible en una taula de formatges. Recomanem un vi negre amb cos i poc astringent.

Cal Fort
Característiques: Formatge de cabra de quallada làctica, elaborat amb llet pasteuritzada de cabra. Maduració d’entre 3 i 4 setmanes amb carbó vegetal que afavoreix el creixement espontani de fong blanc. Cremós, d’un sabor suau i agradable acidesa.
Maridatge: Ideal per combinar amb mel o melmelada de tomàquet. També es pot incorporar calent sobre amanides i verdures. Vins blancs olorosos.

Formatge de Vaca
Suau de la Segarra
Característiques: Formatge de vaca semimadurat elaborat amb llet pasteuritzada de vaca. Pasta premsada, de textura cremosa i sabor suau. Notes de iogurt i lleugerament vegetals.
Maridatge: Recomanable per cuinar i sorprèn en els entrepans calents. Es pot prendre amb un vi blanc tipus “Manzanilla”, un “Fino” o un Cava. Si volem sortir de les begudes alcohòliques, us el recomanem amb sucs de fruites de temporada.

d’Atura de Vaca
Característiques: Formatge de vaca de llarga maduració, deu la seva forma a la recuperació d’un antic motlle de ceràmica català. Elaborat amb llet pasteuritzada de vaca. Textura compacta, sabor pronunciat, dolç i equilibrat amb notes lleugeres de fruits secs.
Maridatge: Ideal en taules de formatge, dóna molt joc a la cuina pel seu aroma i sabor. Combinar amb cervesa de blat o vins negres amb poca criança.


Saber-ne més?
Sant Gil d’Albió
Carrer Major 29,
43427 – Albió (Llorac)
Tarragona
+34 977 88 14 21
info@santgil.com
Botiga online Sant Gil d’Albió
 

SANT GIL D’ALBIÓ, FORMATGES PREMIATS

Garrotxa, premi Lactium d’Or 2022 i Medalla d’Or també al Salón Gourmets 2023 (Campeonato de los mejores quesos de España) i El Gran Pep també va obtenir premi Lactium d’Or 2022.