a Albió-Llorac(Tarragona)
Sant Gil d’Albió és una empresa familiar amb 35 anys d’experiència en l’elaboració de formatges artesans.
Formem part del segell LLET DE CABRES CATALANES, agrupació de ramaders i formatgers que defensa el consum de productes elaborats amb llet de proximitat, de qualitat i amb un preu just.
Redacció Albió/Llorac (Tarragona), 10 d’agost de 2023.
QUI SOM
TRADICIÓ I EVOLUCIÓ: de la família a l’empresa
Sant Gil d’Albió és una empresa familiar amb 35 anys d’experiència en l’elaboració de formatges artesans.
Actualment elaborem vora 90.000 kg. de formatge a l’any, de manera artesanal, obtenint un producte de màxima qualitat. Exportem el 40% de la producció, especialment als Estats Units i Europa.
Som una empresa dinàmica, en creixement, ampliant la gamma de productes i modernitzant les instal·lacions, sense oblidar les nostres arrels.
Empresa de referència en l’elaboració del formatge artesà a Catalunya, al llarg dels anys hem rebut diferents reconeixements a la qualitat dels nostres productes, entre ells el formatge Garrotxa, premi Lactium d’Or 2022 i Or també al Salón Gourmets 2023 (Campeonato de los mejores quesos de España) i El Gran Pep també va obtenir premi Lactium d’Or 2022.
Formem part del segell LLET DE CABRES CATALANES, agrupació de ramaders i formatgers que defensa el consum de productes elaborats amb llet de proximitat, de qualitat i amb un preu just.
www.lletdecabrescatalanes.cat
ELS NOSTRES FORMATGES
Formatges de cabra
Garrotxa Sant Gil d’Albió
Característiques: Formatge de cabra semimadurat d’escorça florida natural. Elaborat amb llet pasteuritzada de cabra. Textura cremosa i compacta en el tall. Sabor d’intensitat mitja, equilibrat, en el seu punt just de sal i lleugerament àcid.
Maridatge: Se’n pot gaudir sol amb un bon pa, acompanyat amb fruita, orellanes i nous. En amanides o per qualsevol taula de formatges. Ens agrada acompanyar-lo amb un vi blanc lleugerament envellit o un negre jove.
El Gran Pep
Característiques: Formatge Gran Reserva de cabra, peces de 8 a 10 kg. Elaborat amb llet pasteuritzada de cabra. La seva llarga maduració, al voltant d’un any, li aporta un sabor pronunciat, dolç i equilibrat, amb una lleugera acidesa integrada. Seductor al paladar amb un sabor afruitat i notes torrefactes.
Maridatge: És deliciós amb mel de flors silvestres, nous, xocolata o fruites. Tallat a daus en amanides de fruites. Imprescindible en una taula de formatges. Recomanem un vi negre amb cos i poc astringent.
Cal Fort
Característiques: Formatge de cabra de quallada làctica, elaborat amb llet pasteuritzada de cabra. Maduració d’entre 3 i 4 setmanes amb carbó vegetal que afavoreix el creixement espontani de fong blanc. Cremós, d’un sabor suau i agradable acidesa.
Maridatge: Ideal per combinar amb mel o melmelada de tomàquet. També es pot incorporar calent sobre amanides i verdures. Vins blancs olorosos.
Formatge de Vaca
Suau de la Segarra
Característiques: Formatge de vaca semimadurat elaborat amb llet pasteuritzada de vaca. Pasta premsada, de textura cremosa i sabor suau. Notes de iogurt i lleugerament vegetals.
Maridatge: Recomanable per cuinar i sorprèn en els entrepans calents. Es pot prendre amb un vi blanc tipus “Manzanilla”, un “Fino” o un Cava. Si volem sortir de les begudes alcohòliques, us el recomanem amb sucs de fruites de temporada.
d’Atura de Vaca
Característiques: Formatge de vaca de llarga maduració, deu la seva forma a la recuperació d’un antic motlle de ceràmica català. Elaborat amb llet pasteuritzada de vaca. Textura compacta, sabor pronunciat, dolç i equilibrat amb notes lleugeres de fruits secs.
Maridatge: Ideal en taules de formatge, dóna molt joc a la cuina pel seu aroma i sabor. Combinar amb cervesa de blat o vins negres amb poca criança.
Saber-ne més?
Sant Gil d’Albió
Carrer Major 29,
43427 – Albió (Llorac)
Tarragona
+34 977 88 14 21
info@santgil.com
Botiga online Sant Gil d’Albió
Garrotxa, premi Lactium d’Or 2022 i Medalla d’Or també al Salón Gourmets 2023 (Campeonato de los mejores quesos de España) i El Gran Pep també va obtenir premi Lactium d’Or 2022.