Monovarietal Arbequina
Oove Arbequina d’olis Erm
Medalla d’or als Premis als Millors Olis de Catalunya 2023
Redacció Barcelona/Vall de Barcedana, 30 de setembre de 2023.
ERM Oli d’Oliva de Muntanya pretén que les oliveres centenàries i les varietats autòctones del Pallars no caiguin en l’oblit i que, aquelles que ja havien estat oblidades, puguin recuperar-se i ens puguin oferir els seus fruits durant molts anys més.
OLI D’AUTOR
La Vall de Barcedana ha estat, tradicionalment, una zona productora d’olives i olis verge de gran qualitat però l’oliva sempre d’havia collit madura; la decisió de collir l’oliva en verd i fer oli en verd com a tret distintiu del nostre oli ha estat tot un encert.
Hem aconseguit una major qualitat organolèptica perquè el contingut de polifenols, en verd, és molt més elevat; això fa que els matisos gustatius siguin més intensos i els atributs d’amargor més potents. És un oli ideal per consumir en cru i gaudir-lo amb el pa amb tomàquet, amanides, carpaccios… i com a finalització del qualsevol plat.
A més, el seu alt contingut en polifenols, converteix els olis ERM en un formidable antioxidant i en un autèntic aliat en la prevenció de malalties com el càncer.
En definitiva, uns olis d’una qualitat extraordinària, amb sabors sorprenents, amb unes puntuacions molt altes al panel de tast i que constitueixen un elixir de salut.
Saber-ne més?
https://olierm.com
Oli d’Arbequina de muntanya, varietat que no és originària de la zona però que s’hi ha adaptat molt bé, encara que té unes peculiaritats pròpies de l’altitud i latitud de la Vall
L’aroma fruitat ens denota fruita verda i herba i aporta frescor en nas. En aquest cas, predomina l’amarg respecte del picant, tot i que en cap moment l’amargor arriba a ser desagradable, ans al contrari, perdura en el temps però en el seu grau just d’intensitat, fent-lo un oli molt interessant al paladar.