Melmelades Cal Casal

Confitures artesanes d’Ossera (Alt Urgell-Lleida)

Melmelades d’Ossera

Des de 1979. Melmelada d’autor, sense additius ni conservants

amb productes de collita pròpia o comprats als qui més saben.
L’essència del territori en estat pur


Redacció Barcelona/Ossera (Lleida), 24 de juliol de 2023.

LA HISTÒRIA
Núria Rosell i Mata
Vaig arribar a Ossera el 1979, acompanyada d’Alfons. Érem joves i no ens agradava l’encorsetament de la ciutat; volíem viure lliures i, el més important, dels recursos que ens oferia la natura. De mica en mica van anar arribant els altres: Jaume, Peter, Jim, Eulàlia, Nico, Suzette… catalans, suïssos, americans… Érem internacionals i ens deien els hippies d’Ossera. No va ser fàcil. Vam haver de treballar molt!
40 anys després, el món continua avançant a una velocitat meteòrica, ia Ossera també ens adaptem. Ara tenim la carretera asfaltada, wifi i moltes més comoditats. Però l’essència és la mateixa: ens agrada viure del que fem, amb el màxim respecte per la natura i els seus tempos, i som feliços de compartir la nostra feina i allò que resulta. En el meu cas, unes melmelades, gelees, patés de bolets i chutneis que van directes al teu paladar ia la teva salut.

ELABORACIÓ DE MELMELADES ARTESANES CAL CASAL
Vaig començar a fer confitures artesanes amb el que la natura salvatge m’oferia: móres, cireres, figues i pomes. Cada cop les feia millors, cosa que em va portar a transformar els productes de l’hort: cebes, tomàquets, pebrots i carbasses. Les venia als mercats i aviat no en vaig tenir prou amb les fruites i verdures que jo mateixa cultivava.

Ara compro els millors préssecs, prunes, pomes i peres directament als camperols. Fruites madurades als arbres que cullen per a mi al punt òptim, ni massa tard ni massa aviat. Les melmelades, confitures, gelees, chutneis i patés de bolets són una excel·lent manera de transformar i conservar els productes de temporada; una manera d’allargar-los en el temps, de consumir-los quan, a l’hivern, només en queda el record.

Les espècies i herbes aromàtiques que potencien i enriqueixen els sabors de les melmelades són de la Suzette Boringer, de l’Herboristeria Nogué d’Ossera, que també va ser una de les primeres repobladores d’aquest vessant del prepirineu: farigola, melissa, alfàbrega, lavanda, flor de saüc. Flors com la dent de lleó, les roses i les violetes són la base de productes originals i únics.

A la tardor, els bolets són matèria primera per als patés: bolet de carbassa, fredolics i rossinyols. Els rovellons en vinagre són boníssims i un dels productes estrella de Cal Casal. De collita pròpia o comprats als que més saben. L’essència del territori en estat pur.

Vaig posar el nom de la casa als meus productes: Mermelades Cal Casal. 35 anys d’experiència han donat per crear una seixantena de tipus diferents de sabors de la més variada composició i combinació. Especialitats impossibles de trobar en grans quantitats. Productes d’autor, exclusius, que aporten plaer i que enriqueixen plats dolços i salats, matisen i potencien els sabors.¿Saber-ne més?
MELMELADES CAL CASAL
Cal Casal 25717 – Ossera (Lleida)
Telèfon 973 298 220
Mòbil 647 964 309
info@melmeladesossera.comMELMELADES EXCLUSIVES I ECOLÒGIQUES

LA MILLOR FRUITA, AMOR I RESPECTE PEL PRODUCTE
Cadascun dels pots de melmelada que surten del meu obrador conté un tros de la meva ànima. Sóc feliç quan em dieu que menjar-les ha estat una experiència: la dolçor d’una cirera o d’un préssec madur; l’acidesa del tomàquet, els pebrots i els chutneys, la contundència dels bolets… desitjo que us traslladin a l’estiu mentre esmorza davant de la xemeneia, o al bosc mentre és a la ciutat.
Les meves melmelades no porten conservants ni additius artificials: sucre morè d’agricultura ecològica i suc de llimona són suficients per mantenir-les molt de temps en perfecte estat. La millor fruita, amor i respecte pel producte, paciència i temps en són els ingredients principals

Productes de temporada tot l’any

MELMELADES CAL CASAL OSSERA DES DE 1979

Les melmelades, confitures, gelees, chutneis i patés de bolets són una excel·lent manera de transformar i conservar els productes de temporada;
una manera d’allargar-los en el temps, de consumir-los quan, a l’hivern, només en queda el record.