Catànies Via, bombons i dolços tradicionals i artesans

a Vilafranca del Penedès(Barcelona)

Catànies Via

Catànies Via, tradició familiar des de 1977

creant deliciosos productes amb una delicada i acurada dedicació


Redacció Barcelona/Vilafranca del Penedès (Barcelona), 25 de juliol de 2023.

LAS CATÀNIES, LA CREACIÓ DE JOAN TRENS I RIBAS
Aquesta elaboració dolça i tradicional d’ametlla caramel·litzada i coberta de crema de xocolata és l’obra d’un vilafranquí singular: el xocolater Joan Trens i Ribas.
Nascut a Vilafranca l’any 1877, la seva àvia, Mercè Urgellès, era la pubilla de cal Catani, casa pairal del vilafranquí carrer de la Font que acabaria donant nom al més cèlebre dels seus elaborats.

Dedicat professionalment a la tasca de xocolater -artesania de la que va aprendre a Barcelona-, la seva xocolata a la pedra va obtenir reconeixement i renom així com el seu establiment al carrer de la Font -en una casa amb grafiats al·legòrics al cacau i als cereals, i una ceràmica que recordava les coques i la xocolata desfeta, obra de l’artista gironí Jaume Busquets- es va fer emblemàtic durant pràcticament tot el segle XX al Penedès.

A la taula de marbre que presidia l’obrador del seu establiment, l’esperit inquiet de Joan Trens -també conegut popularment com el Catani, d’acord amb la tradició familiar- feia sovint proves i experimentava varietats d’elaboració. D’una d’aquestes naixeria la idea de caramel·litzar una ametlla i cobrir-la amb xocolata: van néixer les que ara són Catànies Via, encara que primerament es van comercialitzar amb altres noms.

Tot i així, la denominació que finalment li va donar nom va ser el seu punt d’origen: el producte de cal Catani, les ametlles caramel·litzades cobertes d’una crema i pols de cacau. Elaborem les Catànies Via seguint la fórmula original creada per Joan Trens, així han esdevingut un producte característic i únic al món de la xocolateria catalana, la més cèlebre i deliciosa llaminadura del Penedès


ELS NOSTRES PRODUCTES
Disposem d´una gran varietat de productes a oferir, tots elaborats amb les millors matèries primeres i una delicadesa extraordinària. Seguint les tradicions centenàries d’elaboració, produïm excel·lents i deliciosos dolços. Entre ells les nostres Catànies Via, a més de bombons, etc.
El nostre procés d’elaboració manté les tradicions d’abans, aconseguint amb això un sabor i una textura inigualables apropant el nostre paladar a un món de sensacions que no oblidarem. Gaudiu d’un sabor autèntic amb qualsevol dels nostres productes
CATANIES VIA
El nostre producte per excel·lència, seguint la seva llarga tradició, aquest deliciós producte està elaborat amb ametlles caramel·litzades cobertes amb crema i pols de cacau. Elaborat amb les millors matèries primeres.
BOMBONS
Fins a 70 tipus difents d’aquests dolços exquisits, infinitat de sabors i formes. Sempre elaborats amb la millor xocolata, fruit de l’elaboració artesanal dels nostres professionals creadors.
CAIXES
Caixes de diferents productes i mides. Tots els nostres productes d´elaboració tradicional en caixes des de 150 gr. fins a un quilo dels millors productes de la casa

¿Saber más?
CATÀNIES VIA
L’Alger, 9 bj
Vilafranca del Penedés (Barcelona)
Telèfon 93 890 21 02
 

CATÀNIES VIA, L’ORIGEN DEL DOLÇ TRADICIONAL


A la taula de marbre que presidia l’obrador del seu establiment, l’esperit inquiet de Joan Trens -també conegut popularment com el Catani, d’acord amb la tradició familiar- feia sovint proves i experimentava varietats d’elaboració. D’una d’aquestes naixeria la idea de caramel·litzar una ametlla i cobrir-la amb xocolata: van néixer les que ara són Catànies Via.