La Guia Michelin 2024 brillarà a Barcelona

La Gala se celebrarà a l’Auditori Fòrum de la capital catalana

Estrelles Michelin a Barcelona

La Gala de la Guia 2024 a la capital catalana

Passeig de Gourmets

Foto Diana Segura

La cita gastronòmica serà el proper 28 de novembre

Els coordinadors gastronòmics de l’esdeveniment seran els xefs Jordi Cruz (ABaC tres Estrelles MICHELIN), els germans Javier i Sergio Torres (Cuina Germans Torres, tres Estrelles MICHELIN i Estrella Verde) i Paolo Casagrande (Lasarte, tres Estrelles MICHELIN)


Barcelona, 14 de març de 2023.

Barcelona serà la ciutat on se celebrarà la Gala de presentació de la Guia MICHELIN Espanya 2024. La capital catalana ha estat l’escollida pel seu aferrament a la tradició, ben fusionada amb un estil cosmopolita ple de creativitat i innovació constant. Una cuina identitària i elaborada amb productes locals que es veu influïda per les visites de turistes de tot el món.

La seva campanya “La revolució gastronòmica continua a Barcelona” pretén visibilitzar la ciutat de Barcelona com a font de talent gastronòmic i nucli de la tradició i de la riquesa gastronòmica de Catalunya, que durant la seva història ha rebut contribucions culinàries de totes les civilitzacions amb l’empremta del Mediterrani i ha fet que acumuli un total de 125 distincions a la Guia MICHELIN España & Portugal 2023.

Barcelona pren així el relleu de Castella-la Manxa i es convertirà en l’epicentre culinari nacional i internacional el 28 de novembre de 2023 a l’emblemàtic Auditori Fòrum, espai dissenyat pels arquitectes suïssos Herzog & DeMeuron situat al prestigiós Centre de Convencions Internacional de Barcelona. Altres espais de la ciutat seran utilitzats per a la resta de cites al camí fins a la Cerimònia, com ara el Debat o la presentació dels Xefs que cuinaran al Sopar de la Gala, capitanejats per Jordi Cruz, els Germans Torres i Paolo Casagrande.

UNA CAPITAL GOURMET DE NIVELL INTERNACIONAL
Un cop més, la centenària Guia MICHELIN posarà un accent especial sobre la sostenibilitat a través de l’Estrella Verda MICHELIN, una distinció relativament jove que està tenint un gran impacte entre els xefs, els gurmets i els mitjans de comunicació pel que suposa com a concepte , ja que reconeix aquells establiments, amb independència de la seva categoria, particularment compromesos amb la gastronomia sostenible i el futur del planeta.

La selecció de restaurants d’Espanya i Portugal per a l’edició del 2024 es farà en dos esdeveniments diferenciats, un per a Espanya a Barcelona el 28 de novembre del 2023 i, per primera vegada, un altre només per a Portugal que tindrà lloc el primer trimestre del 2024 en una ciutat encara per confirmar. Amb això, la Guia MICHELIN pretén celebrar i posar en valor la creixent excel·lència de l’escena gastronòmica portuguesa com a destinació europea ineludible. La Gala continuarà tenint, en tots dos casos, un format de gran impacte gràcies a la combinació d’un esdeveniment presencial, d’alta rellevància i prestigi, amb una amplificació digital, per arribar al nombre més gran possible d’amants de la gastronomia.

¿Saber-ne més?
https://guiamichelin.com

BARCELONA CAPITAL GOURMET

UNA CAPITAL GASTRONÒMICA DE NIVELL INTERNACIONAL
Barcelona reuneix avui alguns dels millors cuiners del món i una nova fornada de joves xefs que, gràcies al seu talent, emprenedoria i sentit de la innovació, fan palès que la cuina catalana continua sent un dels motors de la gastronomia mundial.

Els darrers anys han servit per gaudir de l’evolució de la cuina, on destaquen les receptes tradicionals i mediterrànies, amb el seu mític mar i muntanya, així com aquests plats marcats amb l’esperit de la cuina catalana d’avantguarda, ple de genialitat i innovació. I és per aquest bona manera de fer pel que Barcelona és la ciutat que compta amb més estrelles MICHELIN, en total 24 i amb un global de 70 restaurants que apareixen amb diferents distincions a l’edició de la Guia MICHELIN Espanya i Portugal del 2023; en concret, 3 restaurants amb tres Estrelles MICHELIN, 5 amb dues Estrelles MICHELIN, 16 amb una Estrella MICHELIN, 1 amb Estrella Verde, 8 amb distinció Bib Gourmand i 38 restaurants recomanats.

La tasca de la Guía Michelin

La nova selecció de la Guia es donarà a conèixer, una vegada més, sobre la base de l’intens treball de camp realitzat per l’equip d’inspectors i inspectores MICHELIN, que mai no deixa de pretendre estar al dia de les novetats gastronòmiques per oferir la millor informació als lectors.
Michelin agraeix a l’Ajuntament de Barcelona i al Consorci de Turisme de Barcelona el compromís amb la gastronomia espanyola, donant suport i contribuint a l’organització d’aquesta Gal