Michelin revela la selecció de xefs per a la Gala 2024

presentació de la Guia Michelin 2024 a Barcelona

Selecció de xefs per a la Gala 2024

Guia Michelin Barcelona

Michelin revela la selecció de xefs que cuinaran a la Gala de presentació a Barcelona

Jordi Cruz (ABaC tres Estrelles Michelin), els germans Javier i Sergio Torres (Cuina Germans Torres, tres Estrelles Michelin i Estrella Verde) i Paolo Casagrande (Lasarte, tres Estrelles Michelin) coordinaran un equip de xefs que sumen entre tots 17 Estrelles Michelin seleccionats per cuinar al sopar de la Gala de la Guia Michelin Espanya 2024, que tindrà lloc a Barcelona el 28 de novembre.


Barcelona, 18 d’octubre de 2023.

Sota el lema “El vi és gastronomia”, El Debat de la Gala, a la seva quarta edició, abordarà un tema clau per entendre l’experiència global en un restaurant, donant visibilitat i rellevància a una professió ia un sector molt important per al nostre país. Tindrà lloc el dilluns 13 de novembre a l’incomparable marc de La Pedrera – Casa Milà.

Andreu Buenafuente serà la persona escollida per presentar la Gala d’aquest any.

En un esdeveniment que ha tingut lloc avui al Mercat de Sants, un dels 39 mercats municipals de Barcelona i edifici catalogat com a bé cultural d’interès social, Michelin ha presentat la selecció de xefs que cuinaran per als convidats a la Gala de la Guia Michelin España 2024. La gran festa de la gastronomia reunirà el proper 28 de novembre alguns dels millors cuiners del món en una nit màgica i convertirà la capital catalana a l’epicentre culinari nacional i internacional.

Per al sopar de la Gala, que tindrà lloc al Banquet Hall del Centre de Convencions Internacional de Barcelona, Michelin ha seleccionat un elenc de xefs de restaurants amb Estrelles Michelin referenciats a l’edició 2023 de la Guia Michelin Espanya & Portugal que representen i posen de manifest la qualitat, la diversitat i la identitat de la cuina de la capital catalana i la riquesa gastronòmica de Catalunya. A més de buscar una clara presència de la varietat més gran de tipus de cuina, per fer la selecció s’ha optat per alguns dels restaurants amb més projecció internacional de Barcelona. I també s’han tingut en compte les persones, que en alguns casos són emblemes i protagonistes de la història de la cuina i del moment d’esplendor que viu la ciutat, així com la singularitat i història d’algunes cases llegendàries, com és el cas de Via Veneto, que per si sola és gairebé un valor a protegir i la història del qual va lligada a la de la ciutat.

L’ equip gastronòmic de primer nivell, coordinat per Jordi Cruz, els Germans Torres i Paolo Casagrande, estarà format per:

*Jordi Cruz – Restaurant ABaC (tres estrelles Michelin)
*Germans Javier i Sergio Torres – Restaurant Cuina Germans Torres, (tres Estrelles Michelin i Estrella Verde)
*Paolo Casagrande – Restaurant Lasarte (tres Estrella Michelin)
*Oriol Castro, Eduard Xatruch i Mateu Casañas – Restaurant Gaudir (dues Estrelles Michelin)
*Raül Balam – Restaurant Moments (dues estrelles Michelin)
*David Andrés – Restaurant Via Veneto (una Estrella Michelin)
*Albert Adrià – Restaurant Enigma (una Estrella Michelin)
*Albert Raurich – Restaurant Dos Palillos (una Estrella Michelin)
*Hideki Matsuhisa – Restaurant Koy Shunka (una Estrella Michelin)


El mestre de cerimònies de la Gala de la Guia Michelin Espanya 2024, la primera que es fa en un esdeveniment diferenciat sense la representació de Portugal, serà Andreu Buenafuente.
La nova selecció de la Guia es donarà a conèixer, una vegada més, sobre la base de l’intens treball de camp realitzat per l’equip d’inspectors i inspectores Michelin, que apliquen la metodologia històrica de la Guia Michelin per avaluar i trobar destinacions que permetin als lectors gaudir de les experiències culinàries més notables. La Gala podrà seguir-se en directe a través de la retransmissió que es farà als canals digitals de la Guia Michelin.

El Debat de la Gala: “El vi és Gastronomia”

Com a part del programa d’activacions prèvies a la cerimònia del 28 de novembre, se celebrarà una nova edició del Debat de la Gala, que en aquesta ocasió tindrà lloc el 13 de novembre a l’incomparable marc de La Pedrera – Casa Milà, un dels edificis modernistes més emblemàtics de Barcelona. Sota el lema “El vi és gastronomia”, la reconeguda periodista gastronòmica especialitzada en vins i Premi Nacional de Gastronomia 2023 a la Comunicació Gastronòmica, Amaya Cervera, moderarà una trobada dedicada al paper rellevant del vi al món de la gastronomia i la seva importància a l´hora d´oferir una experiència gastronòmica completa.

Al Debat prendran part convidats d’excepció, cadascun en el seu àmbit d’experiència, professional, tècnic, acadèmic, divulgatiu, etc, aportaran la seva visió i opinió però amb un focus a la unió entre el vi i la gastronomia.
Luis Gutiérrez, l?únic tastador espanyol de l?equip de Robert Parker i de la seva prestigiosa revista The Wine Advocate i responsable d?Espanya, Xile, Argentina i la regió del Jura a França; Quim Vila, propietari i director de la botiga especialitzada Vila Viniteca; Cristina Díaz, sommelier del restaurant Maralba (dues Estrelles Michelin) i Premi Nacional de Gastronomia 2022; Audry Doré, sommelier i cap de sommeliers del restaurant El Celler de Can Roca (3 Estrelles Michelin i Estrella Verde); Ricardo Pérez Palacios, enòleg i director del celler Descendents de J.Palacios; Sara Pérez, enòloga del celler Mas Martinet a Priorat; Ferran Centelles, ex sommelier d’El Bulli, escriptor i formador; i Ignacio Villalgordo, directiu d?Oracle i un apassionat del món del vi, que aportarà el punt de vista del consumidor.


A més, durant el Debat i en exclusiva primícia per a tots els mitjans especialitzats que cobreixin l’esdeveniment, la Guia Michelin comunicarà un nou i important esdeveniment de gran rellevància que tindrà lloc durant la celebració de la Gala d’aquest any.

Saber-ne més?
https://guiamichelin.com

Campanya de comunicació: BCN ADN Excel·lència

La Guia Michelin arrencarà la vostra campanya de comunicació el proper 19 d’octubre amb l’objectiu de donar visibilitat mundial a la ciutat de Barcelona com a destinació gastronòmica d’excel·lència.

Amb la campanya, la Guia Michelin vol anar molt més enllà dels emblemàtics edificis i espectaculars mercats, submergint-se en la riquesa de la gent, les passions, els èxits i, en definitiva, en el batec col·lectiu que atorga l’autenticitat a Barcelona i amb el que es pretén posar en valor que, quan es tracta d’excel·lència, no hi ha les fronteres.

Per aconseguir-ho s’ha plantejat una campanya que funcionarà en cadena, que arrencarà amb alguns dels xefs més rellevants del panorama barceloní i que s’anirà estenent a través de les personalitats rellevants a qualsevol disciplina (esport, medicina, música, cinema, comunicació…) que per als nostres xefs representen l’ADN d’excel·lència que defineix la ciutat de Barcelona.

En paral·lel, es convidarà el gran públic a unir-se a compondre aquesta gran cadena d’ADN podent esmentar les persones rellevants de la ciutat, siguin conegudes o no. Entre totes les persones que ajudin a conformar aquesta cadena se sortejaran experiències gastronòmiques a restaurants de la Guia i una entrada doble per viure l’experiència de la Gala de presentació de la Guia Michelin Espanya 2024 en primera persona.

La tasca de la Guía Michelin

La nova selecció de la Guia es donarà a conèixer, una vegada més, sobre la base de l’intens treball de camp realitzat per l’equip d’inspectors i inspectores MICHELIN, que mai no deixa de pretendre estar al dia de les novetats gastronòmiques per oferir la millor informació als lectors.
Michelin agraeix a l’Ajuntament de Barcelona i al Consorci de Turisme de Barcelona el compromís amb la gastronomia espanyola, donant suport i contribuint a l’organització d’aquesta Gal