Exclusiu Menú que acompanya una selecció de fragàncies

Col·laboració del Xef Joel Castanyé del restaurant La Boscana i les perfumistes d’Eurofragance

Joel Castanyé & Eurofragances

Passeig de Gourmets

Foto Diana Segura

El xef ha presentat les seves creacions a la fira IN-COSMETICS GLOBAL

El propietari i fundador del restaurant La Boscana ha creat juntament amb Eurofragance, multinacional especialitzada en la producció i la comercialització de fragàncies i perfums boutique B2B a tot el món, un menú complet de diversos plats, inspirats i acompanyats d’una fragància.


Redacció Barcelona/Lleida, 6 d’abril de 2023.
El xef ha presentat la seva col·laboració a la fira d’ingredients per a la cura personal IN-COSMETICS GLOBAL, celebrada del 28 al 30 de març a Barcelona. D’aquesta aliança n’ha resultat un menú complet i fragàncies per a Personal Care, acompanyat de creativitat i exclusivitat.

GASTRONOMIA & PERFUMERIA, UN MARIDATGE PERFECTE
Durant la presentació al seu estand, s’ha donat a conèixer la col·laboració entre Joel Castanyé del restaurant La Boscana i les perfumistes d’Eurofragance Angéline Leporini, Isabel Gil i Soizic Beaucourt, juntament amb les avaluadores Rebeca Cernadas i Consuelo Perez. Ha estat una trobada que ha demostrat les sinergies que comparteixen el món de la gastronomia i les fragàncies.
D’aquesta unió entre el guardonat xef i les perfumistes, ha sorgit un menú complet compost de quatre entrants, quatre plats principals i tres postres, en què cada plat ha inspirat una fragància i la seva aplicació a cura personal. Com afirma el xef Joel Castanyé: “Aquesta col·laboració ha estat emocionant. Ha estat una cosa màgica veure com dos mons aparentment diferents es poden complementar. I sobretot veure com, en el cas d’Eurofragance, compartim els mateixos valors com la cerca de productes de km 0 i de proximitat”. Per part seva, Stéphanie Marze, Head of Global Corporate Communication, explica: “És un projecte especial per a nosaltres. Olorar les fragàncies que han creat els perfumistes d’Eurofragance ens trasllada automàticament a les receptes que han desenvolupat des de La Boscana. Aquesta col·laboració demostra novament la nostra aposta per la innovació per seguir posicionant-nos com a experts en el sector”.

ELS ENTRANTS DEL MENÚ
La descripció del menú començant per la fragància seguida del plat:

Creació 1:
>> ‘Flower Jam’: Esferes de gel de dutxa de melmelada de flor, la fragància de la qual combina l’olor exòtica del litxi amb la sensació de la rosada a la rosa.
>> La Rosa: Consisteix en una esferificació de litxi i gerds que està recoberta d’una gelatina d’aigua de rosa.

Creació 2:
>> ‘Almond and Caviar’: Esferes de crema de mans d’ametlles i caviar, una crema que és com un refinat caviar, encara que per a mans.
>> Ametlles i caviar: Ametlles tendres convertides en llet amb una textura untuosa que es completa amb el caviar d’esturió.
“Ha estat un desafiament combinar dos ingredients com l’ametlla i el caviar que de manera natural no interaccionen de manera positiva, però hem aconseguit un nexe d’unió per enllaçar els dos acords”, explica la perfumista sènior Isabel Gil d’Eurofragance.

Creació 3:
>> ‘Aguachile Mandarin’: Gel de dutxa d’aiguachile de mandarina on les notes de mandarina amb l’aromàtic coriandre se sumen al xile.
>> Aguachile de mandarina: Suc de mandarina dolça macerat i acompanyat de cogombre, ceba, xile i llima

Creació 4:
>> ‘Shimmering Paradise’: Fragància fina en què la dolçor de la pera harmonitza amb l’acidesa del yuzu.
>> Pera i Yuzu: Una trobada entre est i oest on s’uneixen l’exòtic yuzu amb les peres Conferència de Lleida. Es tracta d´un contrast entre el dolç i el toc àcid d´una fruita cítrica amb un perfil de sabor entre una llimona i un raïm.

¿Saber-ne més?
https://www.laboscana.net

XEF JOEL CASTANYÉ

Sobre Joel Castanyé
Joel Castanyé, nascut el 1976 a Mollerussa, xef executiu amb Estrella Michelin i propietari del Restaurant La Boscana des del 2009, és un dels cuiners més emblemàtics de Catalunya gràcies a la seva excel·lent i innovadora tasca al món gastronòmic.

Apassionat i enamorat d’aquest àmbit des que era molt petit i provinent d’una família de restauradors, Castanyé va decidir seguir la tradició familiar i dedicar-se plenament a formar-se en aquest sector fins aconseguir el 2017, la primera estrella Michelin, reconeixement que s’ha renovat tots els anys, fins al 2022. El 2018, va ser reconegut com a Xef Revelació per l’Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició i el 2020, va rebre els dos sols de la Guia Repsol.

Envoltant-se de grans referents de la cuina com Ferran Adrià, amb qui va tenir l’oportunitat de treballar durant 4 anys, Joel Castanyé, s’ha convertit en un xef d’alt standing, reconegut per explorar la gastronomia quilòmetre zero amb productes d’excel·lent qualitat. com demostra als plats estrella de La Boscana, el seu restaurant ubicat a Golmés, Lleida.