Cal Portalé, agricultura d’alta muntanya al Pirineu

A Claverol, Pallars Jussà

Cal Portalé

Olis d’oliva verge extra

Agricultors i productors de proximitat

A Cal Portalé fem producció de mel, oli d´oliva; amb lobjectiu principal de garantir la qualitat del producte i la tradició del nostre nom i terra.


Redacció Barcelona/Claverol, 14 de maig de 2023.
Som una família de Claverol, un poblet del Pallars Jussà, que des de fa generacions ens dediquem a l’agricultura amb cultius mediterranis: d’oliveres, ametllers i també produïm mel.
Actualment, lempresa familiar Cal Portalé, ens centrem en l’agricultura ecològica i en la recuperació de varietats d‘olivera autòctones del Pallars. La nostra filosofia gira en torn a la tradició, la qualitat i el respecte amb el nostre territori.

Com que són agricultors també tenim Agroturisme on oferim 2 modalitats d’Allotjament de Turisme Rural; El Portal de la Irene (apartaments rurals) i Cal Portalé (la Casa de Pagès)

La tradició d’un nom, la qualitat d’una terra.
A Cal Portalé fem producció de mel, oli d´oliva; amb lobjectiu principal de garantir la qualitat del producte i la tradició del nostre nom i terra.
Ens sentim orgullosos de les coses que ens representen i parlen de nosaltres. Els sabors de la nostra terra, la qualitat del nostre producte, la tradició de la producció. Per això controlem tot el procés, des del cultiu dels nostres propis camps i ruscs, la recol·lecció, processament i venda al consumidor final.

OLIVICULTORS PER TRADICIÓ I VOCACIÓ
El cultiu de l’olivera és una gran passió, ens captiva tot el procés; la poda, la floració, la recol·lecció…
Les nostres finques estan situades al Pallars Jussà, des de Claverol fins a Salàs de Pallars, entre d’altres indrets de la comarca. Treballem amb cultius tradicionals que hem heretat dels nostres avantpassats amb oliveres centenàries i cultius extensius, amb plantacions d’olivera més joves.

Per cuidar les nostres oliveres ens basem en el cultiu ecològic, cosa que fa que l’oli d’oliva que produïm sigui més saludable. A banda, estem creant noves plantacions recuperant varietats autòctones que destaquen pel contingut en polifenols, atribut que atorga als olis d’oliva un sabor amb molta personalitat a més de ser molt beneficiosos per a la salut..

Quan toca la recol·lecció, ho fem amb molt de compte per no fer malbé les olives i arribar al molí amb l’oliva el més fresca possible. D’aquesta manera assegurem que qualsevol dels olis que oferim siguin de gran qualitat; que conservin tots els seus sabors i aromes i beneficis per a la salut.

¿Saber-ne més?

https://www.calportale.com/

https://www.calportale.com/productes/oli-doliva/

APICULTURA DE MUNTANYA

MELS DEL PIRINEU
La producció de mel és una altra de les nostres passions.
Som apicultors per herència i hem après l’ofici de la mà del nostre pare, igual que ell ho va aprendre del pare. El treball de les abelles és fascinant i només cal que siguis fidel en les seves necessitats i elles ens proporcionen un producte de gran qualitat.

La nostra és una explotació on totes les nostres pràctiques són el més respectuoses possibles amb el nostre ramat d’abelles i el medi ambient.

Nosaltres, en estar situats al Pallars Jussà podem oferir tres tipus de mel; la de Romaní, Mil flors i bosc.

https://www.calportale.com/productes/mel/

Allotjaments de Turisme Rural al Pallars Jussà

La nostra activitat agrària ens permet ofrerir Agroturisme. Tenim 2 tipus d’allotjaments de Turisme Rural; Cal Portalé i El Portal de la Irene.
El 1990 vam obrir la casa de pagès Cal Portalé amb 4 habitacions dobles. Actualment reformades i convertides en dues habitacions dobles amb vistes espectaculars.
El 2001 vam reformar l’antiga era; on hi havia el bestiar, les eines del camp,… a 2 apartaments rurals, que en homenatge a la nostra padrina es diuen El Portal de la Irene.
Claverol es troba situat a dalt d’un turó, cosa que ens permet oferir unes magnífiques vistes panoràmiques de la comarca a tots els nostres allotjaments. A més, en ser un poble molt petitó, el silenci i la tranquil·litat són una de les qualitats que ens diferencia.

https://www.calportale.com/allotjament-de-turisme-rural/

Cal Portalé

Cal Portalé

Turisme rural al Pirineu de Lleida