Excel·lents de la Gastronomia Catalana
Balfegó, líders en la comercialització de tonyina roja
Som una empresa familiar totalment compromesa amb les persones i el món en què vivim. La nostra història és una història de superació constant en la que gràcies a l’equip humà que el conformem hem convertit les adversitats en noves oportunitats.
Sabadell/Redacció Barcelona, 9 de juny de 2025
La història
Els Balfegó som la cinquena generació de pescadors de l’Ametlla de Mar, una població al nord-oest del mar Mediterrani de forta tradició pesquera. Als anys 80 vam decidir apostar per la pesquera de la tonyina roja. Després de molts anys d’esforç, hem aconseguit transformar la pesca tradicional d’aquesta espècie fins convertir-nos en l’empresa líder mundial en captura, alimentació, estudi i comercialització de la tonyina roja sota un sistema empresarial innovador i sostenible, tant social com mediambientalment.
Som una empresa familiar totalment compromesa amb les persones i el món en què vivim. La nostra història és una història de superació constant en la que gràcies a l’equip humà que el conformem hem convertit les adversitats en noves oportunitats.
L’empresa que coneixem avui dia va ser creada per Manel i Pere Vicent Balfegó, Montse Brull i Salomé Gaseni l’any 2002 amb un propòsit: portar la millor tonyina roja del món als millors restaurants del planeta.
Actualment Balfegó – present en més de 30 països – dona feina a més de 200 persones de forma directa i a altres 200 més de manera indirecta, mantenint la seva essència: l’honestedat i la proximitat com a bandera.
La nostra tonyina roja
De la tonyina roja, se n’aprofita tot. Es considera l’ibèric del mar. Hem estat pioners en investigar, conèixer i comercialitzar totes i cadascuna de les parts de la tonyina roja, una evidència més de la gran versatilitat d’aquesta joia gastronòmica.
Líders mundials de la comercialització en fresc
Pesquem les tonyines entre els mesos de maig i juny. Un cop capturades, les introduïm a les nostres instal·lacions aqüícoles, ubicades a 5 km de l’Ametlla de Mar (Tarragona). Això ens permet comercialitzar la tonyina roja fresca els 365 dies de l’any amb una estabilitat de la qualitat única al mercat.
Punt òptim de greix
Els únics del sector que mesurem el nivell de greix.
La tonyina roja salvatge es captura a la Mediterrània Occidental i posteriorment s’alimenta amb peix blau. El nostre afany per aconseguir l’excel·lència ens ha portat a ser l’única empresa del món que extreu les tonyines de la mar en el seu punt òptim de greix, sota demanda dels clients.
Tècnica del sacrifici japonesa: ike jime
Absència d’estrès i de sofriment en el sacrifici.
El mètode d’extracció individual i la tècnica de sacrifici japonesa de l’ ike jime que emprem garanteixen un producte lliure d’estrès i una tonyina d’un valor gastronòmic excel·lent. Estem presents en els millors restaurants de món.
Som pioners a
– Fer una transferència amb tonyina viva a alta mar al Mediterrani.
– Constatar la reproducció de la tonyina roja.
– Proposar mesures de gestió i control de la pesquera.
– Traçar electrònicament les tonyines de forma individual i de cadascuna de les seves parts.
– Gestionar electrònicament els documents de captura en totes les fases de pesca, transferència, transformació i alimentació.
– Comercialitzar totes les parts de la tonyina roja (aprofitament).
– Impulsar projectes d’investigació de la tonyina roja.
Saber-ne més?
>> Balfegó
>> nstagram.com/_balfego/

Excel·lència
A banda de la sostenibilitat i de la traçabilitat, un altre dels nostres atributs corporatius és l’excel·lència en el nostre producte i en tots els nostres processos de producció.
Sostenibilitat
Des de fa molts anys, la nostra empresa realitza grans inversions en el camp de la investigació de l’espècie i del producte, comptant amb un departament d’Innovació i Sostenibilitat que porta a terme diversos projectes de recerca, desenvolupament i innovació entorn de la pesca, l’espècie i la qualitat del nostre producte amb
Traçabilitat
El sistema de traçabilitat de Balfegó és pioner en el món del peix. Amb només un mòbil i el codi QR que es facilita al costat de cada ració, tant els nostres clients com el consumidor final poden accedir a tota la informació sobre la tonyina roja que estan comprant o degustant per conèixer la data i zona de captura, el pes, la longitud o el nivell de greix, així com consultar els certificats sanitaris i de qualitat.universitats i institucions científiques, amb l’objectiu de garantir la continuïtat de la tonyina roja per a les generacions futures.
>> Saber-ne més de la tonyina roja de Balfegó i veure el seu catàleg.
Últimes incorporacions a la Guia





