Excel·lents de la Gastronomia Catalana
Xocolates artesanes Aynouse d’Agramunt
Elaborada amb ingredients naturals 100%, una xocolata purament extreta de la pasta de l’cacau, sense refinar.
Sabadell/Redacció Barcelona, 4 de juny de 2025
Què és Aynouse i qui n’és el creador?
En Xavi Rodríguez és el precursor d’aquestes increïbles xocolates artesanes que reben el nom de Aynouse (nom que sorgí quan amb la seva dona Maria Àngels pensaven un nom i es repetien: “Ai, no sé quin nom posar-li”).
Com ell es denomina, és elaborador de cacau. Apassionat i orgullós d’elaborar productes totalment artesans i saludables ja que està totalment conscienciat amb la salut de les persones.
Reivindica la importància de llegir l’etiquetatge de tot allò que comprem, perquè puguem ser conscients el sucre regnat, additius i aromes artificials que consumim diàriament.
En Xavi Rodríguez va començar a elaborar xocolata fa 22 anys, tal com li va ensenyar el seu mestre, tenint en compte tres ingredients bàsics: -La pasta pura de cacau, amb una miqueta de mantega de cacau si cal. -Sucre de canya sense ser refinat (tal com es feia fa 150 anys) -Elaborar productes artesans sense lecitina de soja ni aromatitzants.
Per tant, es va criar amb la filosofia de les xocolates amb qualitat tradicional. Seguidament, va treballar en diferents xocolateries, com Xocolates la Vall d’Or, Cellers Torà i Xocolates Jolonch d’Agramunt. Després de la seva experiència en totes elles, va decidir en 2008, crear Aynouse a Agramunt, Lleida.
Quins són els beneficis de les xocolates Aynouse?
La marca de xocolates Aynouse es diferencia de la resta de marques xocolateres per anteposar la salut i el benestar de les persones abans de la comercialització massiva d’aquests productes. Aquesta marca, no utilitza additius ni aromes artificials per a l’elaboració de tots els xocolates naturals.
Aquests xocolates, estan caracteritzats per ser:
-De textura terrosa
-No amarg ni àcid malgrat la seva percentatge en cacau
-Crear sabors autèntics i naturals gràcies a la seva elaboració artesana i combinació de diferents productes
D’altra banda, es tracta d’una xocolata que a causa del seu alt contingut en cacau sense estar processat, pot:
-Contenir molta fibra, ferro, magnesi, coure, manganès i altres minerals beneficiosos per la nostre salut.
-Tenir poder antioxidant
-Millorar molts dels factors de risc dels problemes cardíacs
-Alleugerir la funció cognitiva en persones amb dificultats en les seves capacitats mentals
-Accelerar la fluïdesa verbal
-Generar favorables beneficis cardiovasculars: crear molt menys colesterol a les artèries
Tot i això, això no vol dir que hem d’abusar de l’consum de xocolata en grans quantitats. Cal tenir en compte que tot en excés pot ser perjudicial encara que els nivells de sucres siguin molt baixos.
Saber-ne més?
>> instagram.com/aynouse/

La marca Aynouse elabora diferents tipus de xocolates artesans:
>> Aquells que posseeixen el 70% pasta de cacau, sucre integral de canya, i:
Oli d’oliva verge extra
Sal de Muntanya
Nabius, gingebre, cúrcuma, pebre, taronja, llimona, tòfona negra, cardamomo, vainilla, garrofa i molt més.
>> I d’altra banda, xocolata pura de cacau 100%. Així com:
Cacau en gra 100%
Cacau 70% per fondre
Cacau pur 100% en pols natural
Totes les varietats per comprar xocolata artesà 100% natural, sense ingredients industrials per cuidar la teva salut i benestar!
>>> Podeu veure i comprar els productes aquí
Últimes incorporacions a la Guia





