Cooperativa Arbequina, medalla d’or

Arbequina Premium

Arbequina Premium de la Cooperativa d’Arbeca DOP Les Garrigues

Medalla d’or als Premis als Millors Olis de Catalunya 2023


Redacció Barcelona/ Arbeca, 30 de setembre de 2023.
La Cooperativa Arbequina, fundada a Arbeca (Lleida) fa més de 100 anys (1919), és el resultat de la unió dels membres d’entitats socioculturals i polítiques d’Arbeca de principis del segle XX.
Som una cooperativa amb un edifici modernista obra de Cèsar Martinell, que aplega més de 500 famílies locals i de les localitats confrontants del nostre municipi.

DENOMINACIÓ D’ORIGEN PROTEGIDA LES GARRIGUES
La cooperativa Arbequina és una de les productores de l’oli d’arbequina amb Denominació d’origen protegida Oli Les Garrigues, controlada pel Consell Regulador DOP Les Garrigues amb seu a Lleida. És la primera denominació d’origen d’oli reconeguda al territori espanyol (1975), certificada el 1996 per la Unió Europea com a DOP.

Saber-ne més?

ARBEQUINA COOPERATIVA

Oove ARBEQUINA PREMIUM, medalla d’or

CARACTERÍSTIQUES
Perfil de fruitat verd mitjà-intens.
A la boca presenta cert equilibri en sensacions, amb un punt lleuger de picant, mentre que el dolç i l’amarg són similars i propers en intensitat al picant, i astringència lleu a la boca. Aromes secundàries de tipus vegetal, amb connotacions clares d’herba tallada, amb tocs d’ametller o tomàquet, amb notes de poma i planta, així com tocs clars d’ametlla, que defineixen la dolçor a la boca.
El conjunt resulta un oli verd, força equilibrat, suau i complex en sensacions.


MARIDATGE
És un oli ideal per consumir en cru, per a peixos, carns, i també per postres. En fi, un oli de gran complexitat aromàtica per donar un sabor espectacular als teus plats.ambient.


ARBEQUINA TENDA ONLINE

COOPERATIVA ARBEQUINA