Arbequina, Cooperativa DOP Les Garrigues

a Arbeca, Lleida

COOPERATIVA ARBEQUINA

DOP Les Garrigues

La Cooperativa des de 1919

És l’entitat que durant aquests 100 anys ha activat l’economia i la producció agrícola del territori amb les seves plantacions d’oliveres per produir el que avui és considerat el millor oli del món amb la seva varietat arbequina


Redacció Barcelona/ Arbeca, 3 de juliol de 2023.
La Cooperativa Arbequina, fundada a Arbeca (Lleida) fa més de 100 anys (1919), és el resultat de la unió dels membres d’entitats socioculturals i polítiques d’Arbeca de principis del segle XX.
Som una cooperativa amb un edifici modernista obra de Cèsar Martinell, que aplega més de 500 famílies locals i de les localitats confrontants del nostre municipi.

DENOMINACIÓ D’ORIGEN PROTEGIDA LES GARRIGUES
La cooperativa Arbequina és una de les productores de l’oli d’arbequina amb Denominació d’origen protegida Oli Les Garrigues, controlada pel Consell Regulador DOP Les Garrigues amb seu a Lleida. És la primera denominació d’origen d’oli reconeguda al territori espanyol (1975), certificada el 1996 per la Unió Europea com a DOP.

ELS NOSTRES OLIS

Oli d’oliva verge extra Arbequina
Oli d´Arbeca, directe de la cooperativa i amb denominació d´origen D.O.P Les Garrigues, realitzat amb el 100% d´olives arbequines.
Perfil de fruita madura mitjana lleu Extracció en fred. Acidesa inferior a 0,2º

Oli d’oliva verge extra collita primerenca
Oli d’oliva verge extra obtingut durant el mes d’octubre amb oliva arbequina verda, collida a primera hora del matí per conservar millor els atributs afruitats i les propietats primàries.
Oli destacat per les sensacions verdes, amb bon equilibri a la relació nas-boca.
Apreciat per tots aquells que busquen olis verds, alhora que no agressius..

Oli d’oliva verge extra ecològic
Oli producte de procediments mecànics i extracció en fred. Directe de la cooperativa al consumidor. Perfil de fruitat verd mitjà-intens.

¿Saber-ne més?

ARBEQUINA COOPERATIVA

OLI D’OLIVA VERGE EXTRA PREMIUM

CARACTERISTIQUES
Perfil de fruitat verd mitjà-intens. A la boca presenta cert equilibri en sensacions, amb un punt lleuger de picant, mentre que el dolç i l’amarg són similars i propers en intensitat al picant, i astringència lleu a la boca. Aromes secundàries de tipus vegetal, amb connotacions clares d’herba tallada, amb tocs d’ametller o tomàquet, amb notes de poma i planta, així com tocs clars d’ametlla, que defineixen la dolçor a la boca. El conjunt resulta un oli verd, força equilibrat, suau i complex en sensacions.

MARIDATGE
És un oli ideal per consumir en cru, per a peixos, carns, i també per postres. En fi, un oli de gran complexitat aromàtica per donar un sabor espectacular als teus plats.ambient.


ARBEQUINA TENDA ONLINE

COOPERATIVA ARBEQUINA