Anxoves Solés

mestres anxovers a l’Escala (Empordà)

Anxoves Solés

Mestres anxovers de l’Escala

Anxoves SOLÉS és una empresa familiar que data del 1888

generació darrera generació s’ha mantingut l’essència del nostre èxit: matèries primes de qualitat i un procés altament artesanal.


Redacció Barcelona/L’Escala, 25 d’agost de 2023.

NOSALTRES
SALAONS SOLÉS – Mestres ANXOVERS
Des de l’any 1888, que en Francisco Solés i Oliveras, rebesavi dels actuals propietaris, va fundar SALAONS SOLÉS, cinc generacions  s’han dedicat a la salaó de peix blau, mantenint a resguard els secrets i la tradició d’una acurada elaboració artesanal fins avui dia.
A la Casa de la Punxa de L’Escala, singular i emblemàtica obra modernista situada a primera línia de mar i propietat de la família SOLÉS, s’hi va obrir fa pocs anys un nou punt de venda.

TAL COM HA DE SER!
La família SOLÉS ha respectat acuradament des de temps ancestrals els valors dels antics mestres anxovers:
>>EL RESPECTE PEL MAR
‘La Teranyina’, l’antic art de pesca que trien els mestres anxovers de SOLÉS, és respectuosa tant amb el mar i els seus recursos naturals, com amb la integritat del peix, que arriba a port sense danys que podrien mermar la seva qualitat.
Només el precís equilibri entre la correcta mida del peix, el període més adient per a la pesca i l’experiència dels pescadors per a trobar els millors indrets, garantiran la supervivència d’aquesta tradició al llarg dels segles.
>>LA PACIÈNCIA
L’elaboració artesanal, sense presses i tal com feien els nostres avantpassats, el llarg temps de maduració i la tècnica i la destresa adquirides després d’anys d’aprenentatge són la base de l’exquisidesa de les nostres salaons.
>>EL ‘TERROIR’ 
L’origen del peix, capturat vora L’Escala, és crític per garantir-ne, d’una banda la seva frescor i de l’altra, el sabor i aroma únics del peix que ha viscut a les properes i riques aigües de la Costa Brava.
>>LA TRADICIÓ
el procés de salaó de l’anxova es realitza pacientment en les següents fases:
1.- Evisceració (esganyat)
2.- Compressió
3.- Repòs en sal marina
4.- Maduració
5.- Extracció del sobrenedant
6.- Tast
7.- Envasat
Si són en oli, a mes a més : Banys de dessalat, Esbandit, Filetejat i Cobertura d’oli.
Així  és tal com ha de ser! i com es fa a Can SOLÉS des de fa cinc generacions.

¿Saber-ne més?
FÀBRICA I MUSEU
Closa d’en Llop, 40
17130 L’Escala
(Girona – Costa Brava)
tel: 972 77 03 57
e-mail: soles@anxoves.com

BOTIGA SOLÉS PLATJA
DEL PORT, 2 (L’Escala)
Tel: 972 77 03 01
https://www.anxoves-soles.com

PRODUCTES D’ANXOVES SOLÉS

>>Anxoves en Oli d’Oliva
Filets d’anxova SOLÉS en oli d’oliva. Llestos per a menjar. La millor elecció.
>>Anxoves en Sal
Delicioses anxoves en salaó. Amb més de 130 anys d’experiència, SOLÉS elabora anxoves en salaó tal com s’ha fet sempre.
>>Anxoves en Vinagre
Coneguts localment per “Boquerons en vinagre”, les anxoves en vinagre SOLÉS estan elaborades amb ingredients de primera qualitat: anxova, vinagre i oli d’oliva.
>>Recepta de l’AVI BENET
Sóta el nom Recepta de l’Avi Benet, SOLÉS elabora una nova línia de semiconserves, totes a partir de productes del mar, amb tot el seu gust i amb la garantia de qualitat SOLÉS.

https://www.anxoves-soles.com/tots-els-productes