Cooperativa La Granadella

La Granadella, un oli excepcional

La Granadellla

Cooperativa La Granadella

Orígens

La Cooperativa va ser creada el 1920 pels nostres rebesavis i es dedica principalment a la producció i comercialització d’oli d’olive verge extra, tot i que també s’encarrega de producció d’ametlla i cereal dels seus socis.

Som pagesos: entenem el que necessita el cultiu de l’olivera i donem a la terra tot allò que necessita per produir olives de la màxima qualitat, que es convertiran en un oli d’oliva verge extra excepcional.
La Cooperativa de La Granadella es va crear l’any 1920 per oferir l’oli del pagès directament al consumidor final. Unint esforços entre tots els camperols, podem fer front a les exigències de qualitat i servei del mercat i, per descomptat, garantir sempre un producte de la màxima qualitat i sabor. La Granadella, terra d’oli La climatologia de la nostra zona presenta una pluviometria molt baixa, gaudeix de nombroses hores de sol estius molt càlids i hiverns molt freds.
Aquestes condicions climatològiques fan un lloc ideal per al cultiu de l’olivera per produir oli equilibrat amb caràcter i identitat propis. “D’un territori excepcional neix un producte excepcional”

L’edifici de la Cooperativa

Es tracta d´una construcció noucentista d´inicis del segle XX, construïda per la Mancomunitat de Catalunya l´any 1920 i el 2015 va ser declarada Bé cultural d´interès local (BCIL). La façana va ser restaurada l’any 2019, amb aportacions gràfiques als finestrals. L’artista lleidatana Lily Brick va pintar un mural fent homenatge al cultiu de l’olivera, al procés tradicional de producció i cultural de l’oli.

El Centenari, 100 anys d’or líquid de la Granadella La Cooperativa de la Granadella va ser fundada el 1920 pels nostres rebesavis, dedicats (en cos i ànima) a produir oli d’oliva verge de qualitat extra a partir de les olives que havien recol·lectat i mimat durant tot l’any.

Oli Degustus de la Cooperativa La Granadella


L’essència de l’oli Degustus és, sense cap mena de dubte, la seva procedència. La varietat d’olives que utilitzem per elaborar tots els nostres productes és l’ARBEQUINA.     
Una varietat autòctona molt ben adaptada a la zona on estem ubicats, ja que al considerar-se una varietat rústica, s’adapta molt bé a les condicions climàtiques adverses, com ara les gelades a l’hivern i a la manca d’aigua, tot i comptar en algunes finques amb reg de suport.     
Les olives són de tamany petit, de forma rodona i durant el seu procés de maduració passen del color verd, al groc i al violaci per acabar en el negre.    
Els olis elaborats amb aquesta varietat són afruitats, amb tons grocs – verdosos, equilibrats i rics en aromes secundàries que ens recorden a la poma, el plàtan, la tomata, l’ametlló i altres notes frutals.