Premi Laumont a la millor recepta de tòfona negra

Eduard Llop del restaurant El Truc d’Agramunt 

Eduard Llop del restaurant El Truc d’Agramunt guanya el Premi Laumont a la millor recepta amb tòfona negra del 2024

Simbiosi entre bosc i riu és el nom de la recepta guanyadora de la segona edició del Premi celebrat el diumenge al Trufforum de Vic


Redacció Barcelona, 5 de febrer de 2024.

Eduard Llop, cuiner del restaurant El Truc d’Agramunt, s’ha endut el primer premi, que reconeix la recepta del cuiner català com la millor elaboració culinària amb tòfona negra de tot el país.

Els tres finalistes que van arribar a la fase final del guardó van haver de superar una primera fase de preselecció en què es van presentar més de mig centenar de xefs de tot EspanyaJorge Muñoz, del restaurant La Era de los Nogales (Osca), i Pepe Estévez, del restaurant El Invernadero de Rodrigo de la Calle (Madrid), van ser els grans rivals d’Eduard Llop, que es va emportar finalment el primer premi de 3.000€.

La fase final es va celebrar al Trufforum de Vic, un esdeveniment que té com a objectiu reivindicar la tòfona negra com un aliment clau dins el panorama gastronòmic del país. Presentat per Helena Garcia Melero, la fase final del Premi Laumont va acollir més de 200 persones de públic i es consolida així com el concurs culinari de tòfona negra referent a nivell estatal.

Els membres del jurat, format per tres grans figures rellevants del panorama gastronòmic català com són el cuiner i presentador Arnau París, la periodista i escriptora gastronòmica Lourdes López i el sommelier David Seijas, van decidir atorgar el premi guanyador a la recepta Simbiosi entre bosc i riu, un plat que barreja magistralment els dos conceptes amb l’anguila de riu i la tòfona de bosc. “Ha estat molt difícil triar un guanyador. Hi ha hagut molt nivell molta tècnica i molt de pensament en les 3 propostes, però finalment, per detalls, hem decidit que el just guanyador fos la recepta d’El Truc” va destacar Arnau París en finalitzar el concurs.

El guanyador d’aquesta segona edició del Premi Laumont a la millor recepta amb tòfona negra es va veure visiblement emocionat després de conèixer el veredicte del jurat. Eduard Llop, el jove cuiner de 25 anys va reconèixer sentir-se molt feliç pel premi: “Aquest premi requereix molta dedicació a la fase prèvia i a més a més en aquesta fase final s’ha de competir amb rivals d’una elevadíssima categoria. Tot l’equip del Truc estem molt alegres pel resultat”.

Laumont, organitzadors d’aquest concurs, han valorat molt positivament la celebració d’aquesta segona edició. “Aquest any hem rebut més receptes, i s’han presentat més restaurants del més alt nivell” va afirmar Miquel Ramon, responsable de comunicació de Laumont. “Això és un bon senyal per al sector de la tòfona i dels amants de la gastronomia. Tenim l’objectiu d’estimular la creativitat culinària amb tòfona negra a la restauració i amb aquest Premi Laumont ho aconseguim. A més, l’interès d’aquest concurs no només el veiem amb el nivell creatiu de les receptes presentades, sinó que també atrau el públic general en la celebració d’aquesta fase final”.

CONCURS LAUMONT 2024

Premi Laumont a la millor recepta amb tòfona negra

El premi Laumont a la millor recepta amb tòfona negra és un concurs anual que busca la millor elaboració amb la tòfona negra fresca i amb conserva de Laumont.
El seu objectiu principal és estimular l’ús i el coneixement de la tòfona negra al sector de la restauració, a més de promoure la creativitat en receptes amb tòfona negra creativa dels millors restaurants del nostre país.
Es celebra a Vic dins de la celebració del Trufforum, un esdeveniment que reivindica la tòfona negra com a aliment clau dins del panorama gastronòmic del país.

Amb només dues edicions celebrades, l’empresa líder del sector de les tòfones i bolets considera el certamen consolidat i amb grans expectatives de creixement per a futures edicions.

Saber-ne més?
BASES DEL CONCURS LAUMONT 2024