Museu de la Confitura, Empordà

Artesania, experiència i qualitat

Museu de la Confitura

Torrent, Empordà

Un espai on pots conèixer tots els secrets que amaga un pot de confitura artesanara artesana

TOTES LES FRUITES, LES FLORS I LES VERDURES EM SEMBLEIXEN IDÒNIES, LES POSSIBILITATS EREN INFINITES
Georgina Regàs


Redacció Barcelona/Torrent (Girona), 24 de juliol de 2023.

LA HISTÒRIA
El Museu de la Confitura es va inaugurar el 24 de juliol del 2004 a Torrent, aquest encantador poble de pedra del Baix Empordà.
La seva fundadora, Georgina Regàs (1932-2022), cuinera, escriptora i figura clau en la recuperació i divulgació de la cuina tradicional catalana, va convertir el Museu en un referent en el món de les confitures, melmelades i gelees.
L’abril del 2017, Georgina va traspassar el negoci a Joan i Maria Regás, pare i filla que, per capricis del destí, tenen el mateix cognom.
Ells, com Georgina, també es van endinsar en un món desconegut, del qual n’han quedat totalment encantats.
Actualment Maria Regàs dirigeix el negoci. I, amb la cap de producció Teresa Millàs i l’equip de sempre, seguim donant continuïtat al Museu de la Confitura amb l’objectiu de crear les més exquisides i sorprenents confitures i melmelades.

ELS NOSTRES PRODUCTES
Les confitures, melmelades i gelees són conserves elaborades amb fruites, verdures, herbes aromàtiques, espècies…
Al Museu de la Confitura seguim la distinció que fan els anglesos, també aprovada per un decret de la Unió Europea de l’any 1995: aquesta distinció defineix melmelada a l’elaboració que es fa amb cítrics i, en canvi, confitura la que es fa amb la resta de fruites i verdures.
D’altra banda, la gelea s’obté bullent el suc de fruites riques en pectina juntament amb sucre. Les gelees tenen un color brillant i una textura similar a la mel.

ELS NOSTRES PREMIS
MEDALLA DE PLATA PER LA MELMELADA DE TARONJA AMARGA I LLIMONA
El Museu de la Confitura guanya la medalla de Plata 2022 dels prestigiosos premis internacionals que se celebren cada any a Anglaterra, els Marmalade Awards de Dalemain, amb la nostra melmelada de Taronja amarga i llimona.
MEDALLA D’OR PER LA MELMELADA DE POMELO, TARONJA I LLIMONA
El Museu de la Confitura guanya la medalla d’Or 2022 dels prestigiosos premis internacionals que se celebren cada any a Anglaterra, els Marmalade Awards de Dalemain, amb la nostra melmelada de Pomelo, taronja i llimona.

Saber-ne més?
MUSEU DE LA CONFITURA
Plaça Major s/n
17123 Torrent (Girona)
Tel. 972 30 47 44
info@museuconfitura.com

ELS SECRETS DE LES CONFITURES ARTESANES

QUÈ FEM
Elaborem confitures, melmelades i gelees de qualitat extra, sense conservants, colorants, ni cap producte químic de nom impronunciable. Aptes per a vegans i sense gluten.
Preparem kg i kg de fruita i verdura de gran qualitat que, en la mesura que sigui possible, comprem directament a petits productors locals.
Els nostres productes estan elaborats de forma artesanal U x U! Des de la preparació de la matèria primera, passant per una cocció lenta i en petites quantitats, fins a l’envasament i l’etiquetatge.
Busquem fruites i verdures de varietats antigues i poc conegudes, per fomentar la diversitat i el patrimoni vegetal, i oferir-vos una àmplia gamma de sabors extraordinaris.
Compartim els secrets que amaguen els nostres pots de confitura, a través de tallers formatius i publicació de llibres.

Excel·lència en confitures

MUSEU DE LA CONFITURA

artesania, experiència i qualitat a Torrent (Empordà- Girona)