Elaboració artesanal de formatges (Adrall-Lleida)
Cuidem cada pas en el procés d’elaboració dels nostres formatges
Al Mas d’Eroles, situat al bell mig de l’Urgellet, els nostres formatges s’elaboren amb llet ecològica, crua i sencera de vaca bruna
Redacció Barcelona/Adrall (Lleida), 25 de juliol de 2023.
LA FORMATGERIA
Al Mas d’Eroles, situat al bell mig de l’Urgellet, s’elaboren amb llet ecològica, crua i sencera de vaca bruna els nostres formatges. Un cop per setmana elaborem també formatges de llet crua d’ovella provinent de Corroncui.
El control de qualitat dels nostres productes comença amb el bestiar i la seva alimentació amb pastura, així ho fan a Cal Franch, Montferrer, on anem a cercar la llet, controlant l’origen de la matèria primera.
Unes instal·lacions acurades, tant a la sala de munyir com en la formatgeria, fan que la higiene estigui present en tot el procés d’elaboració.
El mètode tradicional, juntament amb tècniques i materials d’última generació, ens permeten controlar tots els passos per elaborar uns formatges de bondat contrastada.
EL FORMATGER
Salvador Maura
En Salvador Maura i Rayó s’inicia en la elaboració de formatges artesans l’any 2001 i crea la Formatgeria Mas d’Eroles a Adrall, Alt Urgell.
La seva formació com a Enginyer Tècnic en Explotacions Agropecuàries i l’experiència com a tècnic en desenvolupament rural a l’oficina del DARP a l’Alt Urgell el porten a la creació de l’Associació de Formatgers Artesans del Pirineu (1991) i a participar en diferents TFC de l’Escola Superior d’Agricultura de Barcelona (1991,1993). Des de 1995 col·labora en cursos de formació sobre formatgeria amb l’Escola de Capacitació Agrària del Pirineu (ECAP) i Unió de Pagesos.
Des de l’any 1995 fins al 2004 organitza la Fira de Formatgers Artesans del Pirineus i el Concurs de Formatges Artesans dels Pirineus.
Forma part de la Junta de la Associació de Formatgers Artesans dels Pirineus, de l’Associació Artesans Alimentaris del Pirineu, del TRAU (Turisme Rural Alt Urgell), i també és soci d’ACREFA
¿Saber-ne més?
Formatgeria Mas d’Eroles
25797 Adrall · Alt Urgell
Telèfon 973 38 73 38
Horari de tenda:
De dilluns a divendres de 09:00 a 18:00h
Dissabtes de 11:00 a 13:00h
Diumenges tancat
Concurso Formatges Artesans del Pirineu
La Seu d’Urgell
2005 – Bronze – ERMESENDA D’EROLES
2006 – Bronze GEBRAT D’OBAGA
2007 – Or- ERMESENDA D’EROLES
2007 – Plata – TARTERA
2010 – Or – ABADESSA D’ELINS
2011 – Bronze – ERMESENDA D’EROLES
2012 – Bronze – VELLUT D’EROLES
2013 – Bronze – ROS DE RATAFIA
2015 – Or – GEBRAT d’OBAGA. Plata – 4 HERBES. Bronze – ERMESENDA d’EROLES
2016 – Bronze exaquo – GEBRAT D’OBAGA
2017- Or – ERMESENDA
2019 – Plata PLA DEL CIM
World Cheese Awards
2010 – Bronze – GEBRAT D’OBAGA
2013 – Bronze – BRISAT
2014 – Plata – CARREU D’HERBES
Concurs de Lactium – Vic
2009 – Bronze – ERMESENDA D’EROLES
2009 – Plata – CASTELLOT
2010 – Or – ERMESENDA D’EROLES
2010 – Or – CARREU D’HERBES
2011 – Or – TARTERA
2011 – Millor formatge Català – SERRAT DE CORRONCUI
2012 – Or – ROS D’EROLES
2012 – Or – PLA D’EROLES
2012 – Millor formatge Català – PLA D’EROLES
2012 – Plata – ERMESENDA D’EROLES
2013 – Menció Especial – GEBRAT D’OBAGA
2013 – Or – PLA D’EROLES
2013 – Or – ERMESENDA D’EROLES
2013 – Plata – ROS DE RATAFIA
2014 – Or – ERMESENDA
2014 – Bronze – CARREU D’HERBES
2019 – Or – TRÉVOL