Casa Riera Ordeix, excel·lència gourmet en la Llonganissa de Vic

Des de 1.852 elaborant alta qualitat

Casa Riera Ordeix

Legítima llonganissa de Vic

Sis generacions elaborant la millor llonganissa de Vic

Una alta exigència en la selecció de les primeres matèries, els processos d’elaboració i el curat completament natural han convertit Casa Riera Ordeix en un referent del luxe gastronòmic


Redacció Barcelona/Vic, 16 de maig de 2023.

LA NOSTRA FAMÍLIA
UN VIATGE EN EL TEMPS
Durant la segona meitat del segle XIX, la Plana de Vic era testimoni de la modernització dels transports. Va ser en aquest context que José Riera Font, originari de Vic, però resident a Barcelona, va iniciar el seu vincle amb la llonganissa. Va començar comercialitzant-lo fins que la seva fascinació per aquest tradicional embotit el va portar a fundar, el 25 de gener del 1.852, Casa Riera Ordeix ia emprendre la seva elaboració

6 GENERACIONS MOGUDES PER LA MATEIXA PASSIÓ
La història de Casa Riera Ordeix es resumeix en sis generacions mogudes per la voluntat de fer les coses amb il·lusió, respecte i fidelitat a les arrels. Una manera de treballar iniciada pel vigatà il·lustre Josep Riera i Font que va continuar i va ampliar el seu fill, Pau Riera Ordeix. Labor que van seguir José Riera Creixans i Manuel Riera Comella, atorgant prestigi a la Llonganissa de Vic. Avui, són hereus d’aquesta passió Joaquim Comella Benet i Joaquim Comella Riera.

LA QUALITAT, EL PROCÉS D’ASSECATGE I EL CONEIXEMENT ADQUIRIT AL LLARG DE 170 ANYS ENS HAN PERMÈS ELABORAR UN PRODUCTE ÚNIC CAPAÇ DE RECÓRRER MÓN.
Setze dècades després de la seva fundació, la seu de Casa Riera Ordeix continua a la Plaça dels Màrtirs, número 14 de Vic. I és que a Casa Riera Ordeix elaborem el mateix producte i ho fem la mateixa família, de la mateixa manera i amb la mateixa obsessió: la més alta qualitat.

La selecció dels millors ingredients, l’assecatge natural i el coneixement transmès de generació en generació ens han permès que la Llonganissa de Vic de Casa Riera Ordeix tingui un bouquet únic i excepcional capaç de traspassar fronteres.

I ho ha fet com a ambaixador de la ciutat de Vic i de tota la Plana. La Llonganissa de Vic de Casa Riera Ordeix és un producte amb Indicació Geogràfica Protegida (IGP) des del 2002.
La Llonganissa de Vic juntament amb la Llonganissa Trufada, la Llonganissa de Pagès i el Fuet de Vic configuren la nostra carta de productes. Quatre productes que es reconeixen per la seva aroma, textura i sabor des de qualsevol lloc del món.

Actualment, els nostres productes es poden trobar en galeries tan emblemàtiques com les Harrods, a Londres, les Grande Epicerie, a París, així com les KaDeWe, a Berlín. També estan en la cadena suïssa Globus i han viatjat fins a Holanda i Hong Kong.

¿Saber-ne més?
SHOWROOM/FACTORY
PL. DELS MÀRTIRS, 14
08500 VIC | BARCELONA |
T. +34 938 893 034
https://casarieraordeix.com

ELABORACIÓ SECULAR

UN MÈTODE TRADICIONAL
A Casa Riera Ordeix seguim un mètode d´elaboració minuciós i artesanal que culmina en un producte únic. La nostra llonganissa és el resultat d’un procés d’elaboració basat en el mètode tradicional i en la selecció dels millors ingredients. L’assecat natural atorga a la Llonganissa de Vic i la Llonganissa Trufada de Casa Riera Ordeix un bouquet únic i inimitable. En funció del calibre i la climatologia, el procés de curat es pot allargar dels 21 dies als 6 mesos.

~ EL PROCÉS D’ELABORACIÓ~ PAS A PAS

SELECCIÓ I PREPARACIÓ DE LES MILLORS CARNS
A Casa Riera Ordeix elaborem la llonganissa de la mateixa manera des del 1852. I ho fem sense presses ia partir del coneixement transmès de generació en generació. Triem la millor carn de femella de porc per elaborar la Llonganissa de Vic i la Llonganissa Trufada i seleccionem la millor carn de mascle de porc per al Llonganissa de Pagès i per al Fuet Vic. La carn que utilitzem prové de granges pròpies.

L’AMANIMENT, UN ASPECTE CLAU DE L’ELABORACIÓ
Condimentar la carn és indispensable per a la conservació adequada dels embotits. Quan la carn ja ha estat seleccionada, s’ha escollit i s’ha picat, s’amassa i s’amaneix per tal de garantir-ne la conservació. Seguint el mètode tradicional, amanim la carn amb sal marina i pebre negre, en gra i mòlta, en la seva justa mida. Hi afegim els dos ingredients en la seva justa mida. Després del guarniment, cal deixar reposar la carn. Tot seguit és el moment d’embotir la carn en budell natural, que prèviament ha estat preparada. I a Casa Riera Ordeix ho fem amb dedicació i cura per garantir la qualitat dels nostres productes. Finalitzem el procés lligant el budell natural amb un cordill de cotó.

CORDILLS DE COTÓ PER IDENTIFICAR ELS PRODUCTES
A Casa Riera Ordeix tot té el seu significat. Els cordills de cotó utilitzats per lligar el budell natural serveixen per penjar els embotits als assecadors, però també per identificar quin producte de la nostra carta és.

L’ASSECATGE NATURAL, DISTINTIU DE CASA RIERA ORDEIX
El procés d’assecatge natural és una de les parts més característiques de la signatura.
El procés d’assecat natural és un dels nostres grans valors i el realitzem als assecadors de la Plaça dels Màrtirs, número 14 de Vic. Allí les bigues de fusta que sostenen les nostres llonganisses s’han convertit en còmplices del procés. La temperatura i la humitat es controlen manualment, obrint i tancant finestres.

L’EMBOLCALL, GARANTIA DE QUALITAT
El paper que embolcalla la Llonganissa, a banda de certificar que és un producte elaborat per la nostra firma, serveix per protegir i conservar el producte.
Aquest pas, que conclou el procés d’elaboració, es fa segons el mètode tradicional, a mà i peça per peça.

Els productes de Casa Riera Ordeix

LLONGANISSA DE VIC
La Llonganissa de Vic de Casa Riera Ordeix és un producte natural. Està elaborat amb les parts nobles de la carn de truja —pernil, cansalada i magres—, daus de cansalada, sal marina, pebre negre i budell natural. El procés d’assecatge es fa de manera natural i pot durar de tres a sis mesos en funció del calibre i el clima. Lliure d’al·lèrgens i apte per a celíacs. Conservar en un lloc fresc i sec.

LLONGANISSA TRUFADA
La tòfona negra natural “tuber melanosporum” i l’assecatge natural aporten a la Llonganissa Trufada de Casa Riera Ordeix un sabor extraordinari. Està pensat per a gustos distingits i neix de l’estima pels productes de la terra i de la voluntat incansable de millorar el nostre llegat gastronòmic.

LLONGANISSA DE PAGÈS
La llonganissa de pagès de Casa Riera Ordeix és un producte natural amb un gust únic i diferent que barreja tradició i innovació gastronòmica. destaca pel sabor, la forma i el color. I actualment també la trobem en la varietat ‘al pebre’.

FUET DE VIC
Seguint el mètode d´elaboració tradicional, presentem el legítim Fuet de Vic de Casa Riera Ordeix. És un producte natural, intens i saborós elaborat amb carn de porc de la millor qualitat i forma part de l´exquisida carta de productes de Casa Riera Ordeix des de fa gairebé vint anys. Es reconeix per la seva forma clàssica de collaret o de bastó.

SHOP
MANLLEU 24-08500 VIC | BARCELONA
T +34 612 458 985
https://casarieraordeix.com/packs

Excel·lència en embotis curats

Casa Riera Ordeix

Casa Riera Ordeix

embotits amb Indicació Geogràfica de Vic