Carns de boví i oví de pastura pirinenca
Més de 100 anys elaborant embotits de qualitat i criant vedella i vaca ecològica
Som un negoci familiar, nosaltres mateixos cultivem els farratges, cuidem les vaques i elaborem els embotits i precuinats mantenint el control del producte en tot moment.
Redacció Barcelona/La Pobla de Segur, 20 de maig de 2023.
LA NOSTRA CASA
Més de 100 anys elaborant embotits de qualitat i criant vedella i vaca ecològica
Miquel, el nostre besavi, va veure que a França es venia carn i va obrir la primera carnisseria del poble.
Avui som nosaltres els que prenem el relleu i, tal com han fet els nostres avis i pares, continuem elaborant els embotits seguint les receptes tradicionals i criant les vedelles i les vaques de manera ecològica.
A l’estiu, les nostres vaques pasturen a les muntanyes que separen el Pallars Sobirà i l’Alt Urgell, a 1.600m d’alçada. Les pastures d’hivern i l’obrador les tenim a la Pobla de Segur.
Som un negoci familiar, nosaltres mateixos cultivem els farratges, cuidem les vaques i elaborem els embotits i precuinats mantenint el control del producte en tot moment.
Carn de vedella i vaca ecològica d’alta qualitat
VEDELLA I VACA
Les nostres vaques, de raça salers, pasturen pels prats i per les muntanyes del Pirineu. Amb els millors animals obtenim una carn amb un sabor diferencial i exquisidament tendra.
Els camps on pasturen les nostres vaques i vedells són ecològics certificats, sense pesticides ni adobs químics.
L’EXCEL·LÈNCIA DE LA CARN DE VACA VELLA ECO
De la nostra granja seleccionem les millors vaques adultes, d’entre deu i quinze anys, i les engreixem durant vuit mesos amb herbes, pastura natural i farratges ecològics que nosaltres mateixos cultivem. El resultat; animals de 500kg de canal i una carn exclusiva i marbrejada pel greix, de sabor suculent i extremadament tendra.
VEDELLA ECO I DE QUALITAT
La carn de vedella criada de forma natural destaca pel sabor, fruit d’una alimentació a base d’herba, farratges i pastura natural, i per ser una carn amb textura però tendra, resultat d’un animal musculat que ha viscut en llibertat i en constant moviment.
TXULETÓ DE VACA VELLA ECO
El txuletó de vaca vella ressò s’ha convertit en un dels must de la casa. De vaques ecològiques criades a la nostra granja. El marbrejat, la tendresa i la potència de sabor de la seva carn el converteixen en un imbatible.
XAI I POLLASTRE
Seleccionem altres carns ecològiques de petits productors de la nostra zona. Xai de la raça autòctona “xisqueta” i pollastres que creixen lliures en boscos de roure i alzina
¿Saber-ne més?
Cal Tomàs
Tenda: https://caltomas.cat/es/tienda/
Av. Madrid, 5. La Pobla de Segur
Telf. 973 681 594
Horari
De dilluns a dimecres de 9h a 14h
dijous i divendres de 9h a 20h
Dissabtes de 9 a 14
ELS NOSTRES CUINATS
Els nostres productes elaborats. Bases gustoses, confitats, desossats, al forn. Cuinats en espera del toc final del xef.
FONS DE XAI
Tant el de vedella com el de xai els presentem com a reduccions ideals per acabar en cuina les elaboracions amb una base saborosa.
COSTELLA CONFITADA
Confitem la costella amb oli d’oliva verge extra i la guardem a l’olla. Un producte exquisit ideal per a arrossos.
PEUS DE PORC DESOSSATS
Funciona molt bé com a carpaccio, coem els peus durant hores en caldera.
GARRÓ DE PORC
Cuinat a baixa temperatura queda melós i el pinyol se separa de la carn amb facilitat. El seu sabor és fi i delicat.
PALLARS RIBS
Marinades amb espècies i oli d’oliva, les Pallars Ribs et transporten a les BBQ més americanes. De vedella ecològica cuinades a baixa temperatura.
LLONGANISSA CONFITADA
Confitem la llonganissa amb oli d’oliva verge extra i la guardem a l’olla. Producte exquisit ideal per a arrossos o acompanyant l’amanida.
PEUS DE PORC CUITS
Perquè cadascú els acompanyi del sabor que més li agradi, coem els peus durant hores en caldera, sense sal ni espècies.
L’embotit estrella: Xolís del Pirineu
EMBOTIT
Seguim les receptes tradicionals. Elaborem amb carns de primera, respectem els processos de cocció i curació i embotim en budell natural.
XOLÍS DEL PIRINEU
És l’emblema de la casa, un embotit exclusiu. Ho premsem a mà i deixem que s’assequi lentament durant quatre mesos al celler.
1.Seleccionem la millor carn del porc i l’allisem amb sal i pebre mòlta.
2.Ho embotim en budell natural.
3.Premsem els xolís, acabats d’embotir, amb fusta, durant dos dies.
4.Els pengem al celler on es curaran durant quatre mesos.
5.Els raspallem per eliminar una part de la flora natural que és el que assegura una bona curació i els dóna la potència del sabor.
Excel·lència en carns i embotits del Pirineu
Cal Tomàs
Carns i embotits de qualitat