Az-Azeytun, medalla d’argent

Oove Oliana

Oliana d’Az-Azeytun

Medalla d’argent als Premis als Millors Olis de Catalunya 2023


Redacció Barcelona/Batea, 30 de setembre de 2023.

Az-Azeytun sorgeix de la iniciativa d’un jove emprenedor fill de Batea, Abel Maijó, nascut en el si d’una família camperola. De petit l’Abel ja va aprendre a treballar i a apreciar la terra, els ceps i els olivers. Va estudiar vitivinicultura i, amb els bons coneixements que li van ensenyar a l’escola, el seu avi i el seu pare, es va atrevir a fer-se pagès i empresari cultivant les seves pròpies terres.

Az-Azeytun es distingeix per produir olis d’oliva extra verge monovarietals d’olives arbequina i empelt, principals varietats de la comarca de la Terra Alta, ubicada a les Terres de l’Ebre (Catalunya).

ELS NOSTRES OLIS
L’oli verge extra Az-Azeytun s’obté d’una terra d’oliveres llegada pels àrabs, com el mateix nom d’aquest oli verge extra indica i que és com l’escriptor àrab Al-Idrisi (segles X al XII) va nomenar la “terra de les oliveres”.
Les magnífiques condicions geogràfiques i geològiques de la zona de l’Ebre afavoreixen el cultiu i la producció d’oli d’excel·lent qualitat i donen com a resultat un producte delicatessen pensat per als paladars més exigents i els gourmets més experts.

Saber-ne més?
AZ-AZEYTUN

AZ-AZEYTUN OLIANA, Medalla d’argent


Oli d’oliva verge extra procedent d’oliveres monumentals.
OLOR: Afruitat amb notes de verd – herba lleugera amb matisos de nous, fonoll i carxofa.
SABOR: Amarg i picant suau en boca, destacant l’atribut de dolç en cert predomini.

VARIETAT: Oliana 100%