Agrícola d’Ulldemolins, medalla d’or

La Llena 100% Arbequina

Oove La Llena de l’Agrícola d’Ulldemolins (DOP Siurana)

Medalla d’or als Premis als Millors Olis de Catalunya 2023


Redacció Barcelona, 30 de setembre de 2023.
L’Agrícola d’Ulldemolins Sant Jaume va ser fundada el 1953 per un grup de pagesos del poble per elaborar i comercialitzar-ne la producció agrícola.
Al llarg dels anys, la voluntat dels socis ha estat evolucionar cap a noves tècniques de cultiu, com ara l’ecològica i la producció integrada, per tal d’optimitzar la qualitat dels productes, respectant el medi ambient i la salut humana.
L´entorn del Parc Natural de la Serra del Montsant i la Serra de la Llena, a una altitud de 650 m, juntament amb el microclima de la zona, ens permeten obtenir uns olis i uns vins molt característics i apreciats.

LA NOSTRA AGROTENDA
Des de l’any 1998 disposem d’una botiga, l’Agrobotiga, on podeu trobar els diferents olis, vins i vinagre que elaborem a la Cooperativa. Amb aquesta aposta de venda directa aconseguim oferir els nostres productes sense intermediaris i amb un bon preu pels nostres clients.

¿Saber-ne més?

AGRICOLA D’ULLDEMOLINS

OLI LA LLENA, medalla d’or

Oli OVE Oli La Llena.
Oli DOP Siurana de producció integrada és un oli d’oliva verge extra que s’ha elaborat amb olives 100% de la varietat arbequina procedents dels camps dels nostres socis oleïcultors. Per això el nostre és un oli d’alçada, característic de muntanya, amb un afruitat que perdura en el temps.

De sabor afruitat intens de tipus verd, amarg i picant a la boca (sense ser desagradable). Tot i tenir un cert nivell de dolçor, queda amagat per l’astringència i l’amargor que presenta. Aromes secundaris de tipus verd (herba molt clara, però també carxofa i ametller, amb tocs de tomàquet i plàtan verd). La sensació global és d’un oli molt intens, però una mica dur en boca.
Val la pena destacar la intensitat i la riquesa de l’afruitat, que explica les clares connotacions vegetals que presenta a la boca.