Ratafia Russet

Millors ratafies catalanes

Ratafia Russet

Title

Short Description

Ratafia Russet, un dels grans clàssics de la ratafia catalana

Ratafia elaborada artesanalment seguint els mètodes tradicionals de maceració de nous verdes i escollides plantes aromàtiques.

Redacció Barcelona, 13 de novembre de 2024.

Ratafia de tradició familiar
Quan l’any 1903 en Josep Gou i Marrot, besavi de l’actual titular, es va establir a la riba dreta del Fluvià i va començar a elaborar ratafia poc podia imaginar que n’acabarien sent els majors elaboradors.
La fórmula magistral de la Ratafia Russet és el secret més ben guardat. Ells diuen que la van rebre d’un Nan de Ribes, extrem que no s’ha pogut comprovar
A can Russet fa 120 anys que treballen per aconseguir una perfecta extracció de les essències de les plantes aromàtiques i les nous, mantenint aquella densitat oliosa tan característica de la seva ratafia. Els resultats són a la vista.

En Xavier Codina segueix elaborant artesanalment la ratafia seguint els mètodes tradicionals de maceració de nous verdes i escollides plantes aromàtiques.Tanmateix actualment ha allargat els temps d’estar en bóta per tal que la ratafia quedi més afinada. A partir de dues maceracions , una de nous que fem una vegada l’any juny i juliol i una altra amb herbes i especies macerant 5 setmanes i després fan barreja d’aquestes amb les nous , deixen reposar 3 mesos i després tornen a afegir nous i aigua i sucre amb 6 mesos més de repòs.

Elaborada i embotellada a Olot (La Garrotxa) per Xavier Codina S.L.

RATAFIA RUSSET
ratafia@russet.cat

+34 972 26 10 88
Carretera de Santa Pau, 2
17800 Olot
 Girona

Saber-ne més?
>> www.russet.cat
>> www.instagram.com/ratafiarusset/

Ratafia Russet fa honor a l’etimologia

L’origen de la ratafia
La paraula ratafia prové del llatí rata fiat que significa “es fa bé” o “ha estat ratificat”. I t’assegurem que no hi ha res millor elaborat que Russet Ratafia. El nom li escau a la perfecció.

Durant segles, la ratafia va ser considerada un elixir curatiu. Els monjos eren els custodis i artífexs d’aquest licor, confeccionat a partir de la maceració de diverses herbes. Aquesta tradició ha perdurat fins als nostres dies. I és precisament aquesta la que es manté en l’elaboració de Russet Ratafia.

Nota de tast
Russet Ratafia és un licor d’un bell color ambre, molt envellit i lleugerament dens. Al nas és fruitós, amb notes de pomes, peres i cítrics de pell de taronja. En el fons s’entreveuen la canyella, el clau i la nou moscada. Al paladar és dolç i equilibrat, amb un ric amargor d’herbes i espècies. Final suau i persistent

Podem maridar la ratafia amb postres dolces, formatges curats o xocolata.