L’Esquiador, tradició gourmet des de 1942

Embotits artesans de Ripoll

L’Esquiador

Embotits artesans

Tres generacions elaborant alta qualitat al Pirineu de Girona

“Hem nascut per conservar una tradició de gairebé 80 anys i lluitem cada dia amb entusiasme per conservar-la i millorar-la.
Treballem fent el que ens agrada i això és un privilegi i una responsabilitat”


Redacció Barcelona/Ripoll, 29 de juny de 2023.

QUI SOM
Som una petita empresa familiar actualment gestionada pels cosins Joan Carles i Florenci, tercera generació d’artesans de la nostra família. Vam aprendre dels nostres pares i oncles, els quals, al seu torn, havien après dels seus. No només ens van ensenyar a fer embotits, sinó que també ens van transmetre la importància del treball amb esforç, honestedat i rigor.
El nostre equip ha fet seus aquests valors i hem format un grup d’artesans compromesos que s’ha acabat convertint en una petita família. És un privilegi tenir uns companys de feina com els que tenim: estem molt orgullosos i molt agraïts de comptar amb un equip fenomenal.
“Què significa una empresa familiar? significa viure amb uns valors que signifiquen feina ben feta de principi a fi. És així com ens han ensenyat”.

ELS NOSTRES ORÍGENS
Els nostres orígens es remunten a principis del segle XX, quan l’avi Florenci regentava una cansaladeria a la població de Banyoles. La humitat del llac dificultava l’assecatge dels embotits i, a la recerca d’una millor qualitat, va decidir traslladar-se a un lloc on les condicions per fer embotits fossin les òptimes. Després d’un temps de cerca va triar Ripoll, al Pirineu, per les condicions de temperatura i humitat ideals. Corria l’any 1944.

Des de llavors la nostra base d’operacions ha estat situada en aquest indret privilegiat del Pirineu de Girona i encara conservem el mateix edifici original. Hem realitzat millores significatives per complir les normatives més exigents de la Unió Europea, però conservant les parets originals com a mostra de respecte als nostres orígens i al treball dels nostres avis. Aquesta voluntat de continuar la seva tasca l’apliquem a tot allò que fem. Ens considerem continuadors d’una tradició familiar única i tenim presents els qui ens han precedit tant en la manera de fer els nostres productes com en la manera de treballar.

EL PASAT I EL PRESENT
“Cada època té el que és seu. En aquell moment era el millor que es podia fer i en aquell moment, encara que petits, pots tenir altres tipus de màquines que t’ajuden a fer la feina, però no vol dir que el producte sigui diferent.” La maquinària i la manera de treballar han canviat molt poc. El que ha canviat són les mesures sanitàries, estar en un obrador és gairebé com estar en un laboratori. “ Garantim rigorosament la traçabilitat dels nostres exquisits productes, des de les matèries primeres fins al client final.”

MÉS QUE CLIENTS, AMICS
“Tenim clients de tantes generacions com nosaltres, de tres generacions. I proveïdors de dues i tres generacions. Alguna cosa hem de fer bé”.“Més que clients som amics. De vegades acabes parlant de coses que no tenen res a veure amb la feina” L’empresa petita té aquest tracte humà. Només despenjo el telèfon i moltes vegades ja no m’han de dir ni qui són perquè només amb el to de veu ja sé qui són”

¡Els nostres productes, de Ripoll a la teva taula!
>> TENDA ONLINE EMBOTITS L’ESQUIADOR

¿Saber-ne més?
Embotits l’Esquiador- Florenci Font Canal S.A –
Progrés, 59- 17500 Ripoll- 972 700 184
embotitsesquiador@gmail.com
https://embotitsesquiador.com

Gust del Pirineu

ELABORADORS DES DE 1942
Fem embotits artesans tradicionals com ens van ensenyar: buscant la millor matèria primera, de porcs femelles que no vagin altes, amb unes condicions de cria i creixement controlades i un sacrifici sense estrès, per obtenir una carn de màxima qualitat; després elaborem els nostres embotits tractant aquesta matèria primera de la mateixa manera que hem fet sempre: amb afecte, professionalitat i ofici, com ens van ensenyar. Treballem d’una forma tradicional amb el màxim respecte pels mètodes i les pràctiques dels nostres predecessors.

¡Els nostres productes, de Ripoll a la teva taula!
L’ESQUIADOR, EMBOTIS ARTESANS-TENDA ONLINE

Excel·lència en embotits artesans

L’Esquiador

embotits artesans a Ripoll (Pirineu de Girona)