Lapedra, pura tradició

Quatre generacions elaborant qualitat

Lapedra

Pura tradició

Embotits amb carns de qualitat i la recepta de tota la vida

Des del 1930, Embotits La Pedra elabora a la Vall de Camprodon un dels millors repertoris de cansaladeria tradicional del Pirineu de Girona


Redacció Barcelona/Sant Pau de Segúries, 12 de juliol de 2023.

LA HISTÒRIA
Camí del centenari, Embotits Lapedra de Sant Pau de Segúries elabora diàriament els millors productes del porc amb la manera de fer més tradicional de l’avi Jacint, “Cinto” Lapedra que el 1930 es va iniciar de carnisser en aquesta petita localitat de la Vall de Camprodon.

Al cap de pocs anys, la seva bona feina el va portar a ampliar el negoci de la carnisseria que regentava la seva dona, la Pilar i l’elaboració d’embotits dels porcs que comprava als pagesos de la comarca. A poc a poc i treballant els set dies de la setmana, ara amb el seu fill Bernat a l’ofici, construeixin la fàbrica que encara avui és la seu de l’establiment. Bernat impulsa la compra de maquinària nova, la implantació de les normatives europees en la higiene i el treball de les carns, mantenint, això sí, l’essència del treball artesà i tradicional dels cansaladers-xarcuters de la Vall.

UN ESPERIT EMPRENEDOR
Val a dir que l’avi Cinto era un home d’empenta i això el va portar a fundar el cinema Florida de Sant Pau que els caps de setmana oferia esbarjo a tothom i més feina a la família.

EL RELLEU GENERACIONAL
La tercera generació, és a dir, els tres fills de Bernat i Maria Grabulosa, Vicens, Pilar i Jacint van prendre el relleu de les dues generacions precedents i han sabut mantenir l’esperit de tradició, qualitat i feina ben feta fins ara. I en aquests moments, Nil, la quarta generació i fill de Jacint ja està plenament integrat a l’empresa.


¿Saber-ne més?
Embotits Lapedra
C. Guàrdia, núm. 8
Sant Pau de Segúries (Girona)
Telèfon: 972 747 006
lapedra@lapedra.com

QUALITAT I TRADICIÓ

ELS EMBOTITS DE TOTA LA VIDA
Lapedra elabora el repertori més tradicional dels embotits del Pirineu català: les botifarra blanques, negres, els bulls blancs i negres, la catalana entre els cuits.
El fuet, la llonganissa, el llom curat entre els assecats a l’aire de muntanya, sense deixar d’esmentar el xoriço, les sobrassades o la cansalada curada.

Excel·lència en embotits artesans

Embotits Lapedra

EMBOTITS LAPEDRA

tradició artesana a Sant Pau de Segúries (Pirineu de Girona)