Enric Rovira, xocolates d’alta qualitat i disseny

a Castellbell i el Vilar (Barcelona)

Enric Rovira

Xocolates de disseny i qualitat

Enric Rovira, xocolaters des de 1993

Una mirada de la xocolata des de l’art, la ciència i el país, que ha sacsejat l’ofici i que seguim apassionats en continuar liderant.


Redacció Barcelona, 8 de setembre de 2023.

LA HISTÒRIA
Tot va començar la primavera d’aquell any. L’Enric treballava a la pastisseria dels seus pares, la coneguda Pastisseria Rovira del carrer Gelabert de Barcelona, involucrat totalment en el negoci familiar quan va sentir la necessitat de crear el seu propi projecte.
L’Enric era una apassionat del treball creatiu, de la innovació, de la qualitat, de la perfecció i en la xocolata va trobar l’aliat perfecte per poder desenvolupar les seves inquietuds. Imaginava una nova manera de desenvolupar l’ofici que li va ensenyar el seu pare i que va viure des de molt petit, però respectant i admirant els valors més autèntics de la tradició que en part ja s’havia perdut.
El projecte era obrir un nou obrador per elaborar tota classe de productes en xocolata, des de petits bombons fins a grans muntatges per a festes, esdeveniments i presentacions en el qual era ja tot un especialista.
Aquella primavera, juntament amb Francesc Forrellat, el seu cosí segon, van crear Enric Rovira s.l., una nova empresa que naixia amb la filosofia d’elaborar productes de xocolata d’alta qualitat, amb disseny contemporani i vinculats a Barcelona, la ciutat natal de l’Enric.
L’obrador es va construir a Castellbell i el Vilar, a les naus de Can Forrellat, que la família d’en Francesc havia aixecat feia més de 100 anys per acollir la Destilería San Gerónimo.

Un nou projecte vers la perfecció tècnica i la creativitat
Així, el setembre de 1993, tot estava a punt i en el nou obrador de Can Forrellat la xocolata es fonia per primera vegada per donar forma a un projecte iniciat amb la il·lusió de canviar el món de la xocolata, amb idees fresques en tots els aspectes de concepte i creació.

Aquells van ser uns inicis marcats per un caràcter artesanal fruit dels coneixements adquirits a la pastisseria dels pares de l’Enric. Productes fràgils i molt elaborats, que aviat donarien pas a d’altres productes més perfectes tècnicament i al mateix temps més creatius i universals. Naixeria el segell Enric Rovira.

Un producte referent de la ciutat a nivell mundial
Des dels seus inicis, el catàleg de productes ha mostrat un assortiment molt viu i camaleònic capaç d’evolucionar amb el temps, amb apostes molt arriscades que avui formen part de la història contemporània de la xocolata així com d’altres productes molt emblemàtics i populars que avui són icones de l’empresa.

Productes com la Rajola de Barcelona, les Bomboles, el Planetarium, el Making of Chocolate, l’Imagine, la Vuelta al Mundo en xocolata o els “desapareguts” Capicúa, Rosa Virtual i els Turrons Àcid, Amarg, Dolç i Salat són alguns dels més reconeguts. Però n’hi ha molts més.
Un catàleg que a través dels anys s’ha anat construint mitjançant col·leccions que defineixen el caràcter dels productes que s’hi inclouen.
La col·lecció gastronòmica, la Barcelona, la conceptual, l’artista, la virtual, l’essencial i la de perfum. Totes elles expressen l’univers del seu autor a través de les seves xocolates i contenen molts dels sabors, formats, conceptes i dissenys que adora.

Avui, Enric Rovira és una empresa amb llarga experiència però jove a la vegada que vol seguir liderant el món de la xocolata més contemporani. Que està viva proposant any rere any noves idees traduïdes a la xocolata. Amb un jove equip que viu per cuidar cadascuna de les xocolates fins l’últim detall perquè el consumidor la pugui degustar i gaudir en el seu màxim esplendor.
Una empresa que ha crescut junt al suport i la exigència dels seus clients que han sabut valorar i criticar cadascuna de les creacions ajudant a millorar els productes dia a dia.

Avui, Enric Rovira distribueix els seus productes en botigues de xocolata i botigues gourmet d’alta qualitat i exporta a la majoria de països de la Unió Europea així com a Japó i els Estats Units. I és una referència en el món de la xocolata més contemporània a nivell mundial.

Saber-ne més?
FABRICA I BOTIGA ENRIC ROVIRA
Sant Geroni, 17
08296 Castellbell i el Vilar
Barcelona (Spain)
Telèfon 34 938 340 927
mail@enricrovira.com
Horari:
dilluns a divendres
de 9:00 a 13:00 h i de 15:00 a 19:00 h.
Agost tancat.
https://www.enricrovira.com/ca/

ENRIC ROVIRA, XOCOLATES DE BARCELONA

Xocolates d’alta qualitat, disseny i caràcter barceloní des de 1993.

Una intensa trajectòria entorn d’un producte i d’un estil que hem forjat amb passió, projectes i innovacions, que és referent.
Una història que s’expressa a través d’un mosaic de xocolates de diferents formats i característiques, algunes de les quals avui són els nostres clàssics amb més solera i fan lluir el valor de la genuïnitat a la nostra oferta.
Una mirada de la xocolata des de l’art, la ciència i el país, que ha sacsejat l’ofici i que seguim apassionats en continuar liderant.
Botiga online Enric Rovira
CATÀLEG ENRIC ROVIRA