Encantaran, elaborat a la Vall d’Aran

productes artesans dels Pirineus

Encantaran

Productes de la Vall d’Aran

Productes artesans dels Pirineus

ENCANTARAN, productes artesans de la Val d’Aran

Som artesans el que fa que els nostres productes tinguin tota la dedicació i tendresa que es mereixen.


Redacció Barcelona, 20 de desembre de 2023.
La marca ENCANTARAN neix l’any 2012 als Pirineus, a Vilamòs, un petit poble de la Vall d’Aran a 1235 m. d’altura, un dels racons màgics de la nostra comarca. Som artesans el que fa que els nostres productes tinguin tota la dedicació i tendresa que es mereixen.
 
TOMÀQUETS SECS ENCANTARAN
Els tomàquets secs ENCANTARAN neixen del saborós tomàquet San Marzano, deshidratat al sol i envasat amb oli d’oliva verge extra, aquests dos ingredients més les especies aromàtiques de muntanya fan que aquest producte es defineixi com a un producte diferent, cuidat i madurat durant un mínim de 8 setmanes. Els tomàquets secs ENCANTARAN són ideals per a acompanyar el teu plat mediterrani donant un toc aromàtic sense treure protagonisme als altres ingredients. La seva textura carnosa i tendra, fa que a l’hora d’incloure’l en un plat ajudi a crear una fusió de gust i aroma, donant així un matís a plats com les amanides, esqueixada, verdures, pizzes, pastes, carns o peixos.
 
Com a únic conservant utilitzem 100% d’oli d’oliva verge extra, es tracta d’un cupatge, arbequina (30%) i picual (70%). Un oli d’oliva verge extra amb aromes a ametlla i fruit verd, la fulla amb un elevat sabor a fresc i un lleuger toc amarg i picant.
  
Les espècies aromàtiques que fem servir son, el romaní, l’orenga, all i caiena en el cas dels tomàquets secs picants. EL romaní sempre el treballem en fresc i no passen més de tres dies des de la seva recol·lecta, on aconseguim mantenir tota la seva frescor i aroma dins dels nostres productes. L’orenga és recol·lectat també a muntanya entre primavera tardana i principis d’estiu i el treballem sec durant tot l’any on aconseguim recuperar els seus aromes un cop envasat i madurat durant 8 setmanes amb la resta d’ingredients. 

FORMATGE AMB OLI ENCANTARAN
El formatge amb oli OVE d’ENCANTARAN, es tracte d’un formatge d’ovella manxega, elaborat amb llet pasteuritzada, madurat entre 8 i 9 mesos. Un cop curat, és envasat amb l’oli d’oliva verge extra i una branca de romaní, per un mínim de 8 setmanes. Després de la seva nova maduració és un excel·lent producte per acompanyar amb amanides, picotejar o a banda dels tomàquets secs ENCANTARAN.
 
Com a únic conservant utilitzem 100% d’oli d’oliva verge extra, es tracta d’un cupatge, arbequina (30%) i picual (70%). Un oli d’oliva verge extra amb aromes a ametlla i fruit verd, la fulla amb un elevat sabor a fresc i un lleuger toc amarg i picant.

LA NOSTRA TAPENADE
La tapenade és un paté vegetal on l’ingredient predominant és l’oliva, sigui negra o verda, anxoves, romaní, farigola i all, el seu origen és La Provença francesa, les receptes tradicionals també hi afegeixen tàpares, cosa que fa que ens sigui més familiar la paraula “tapenade”. Nosaltres hem tret les anxoves i alguna cosa més, però hi hem afegit els tomàquets secs.
 
La Nostra Tapenade l’elaborem amb tomàquets secs ENCANTARAN, oli d’oliva verge extra aromatitzat amb herbes de muntanya, olives negres, alls i tàpares. Un producte brillant que no deixa indiferent.
 
La Nostra Tapenade lliga molt bé a les pizzes, pastes, entrepans vegetals, bacallà o senzillament amb una torrada d’un bon pa.

EL  NOSTRE PATÉ
Es diu paté (del francès pâté) a una pasta habitualment a partir de carn picada, fetge i greix, sent corrent l’afegit de verdures, herbes, espècies i vi. En aquest cas hem afegit els tomàquets secs. Obtenint un producte amb caràcter, especiat i amb un toc mediterrani gràcies als tomàquets secs.
 
El Nostre Paté és un producte de territori, el paté tradicional de muntanya de porc i els tomàquets secs ENCANTARAN. Una sinergia sorprenent que s’ha de provar. Ideal com entrant amb unes bones torrades.

Saber-ne més?
ENCANTARAN
C/ IRISSA, 2 local 1
25530 VIELHA (VALL D’ARAN)
LLEIDA
+34 666 366 585
https://www.encantaran.com

Tomàquets secs ENCANTARAN
Tomàquets secs Encantaran

Els tomàquets secs ENCANTARAN neixen del saborós tomàquet San Marzano, deshidratat al sol i envasat amb oli d’oliva verge extra, aquests dos ingredients més les especies aromàtiques de muntanya fan que aquest producte es defineixi com a un producte diferent, cuidat i madurat durant un mínim de 8 setmanes.