productes artesans dels Pirineus
ENCANTARAN, productes artesans de la Val d’Aran
Som artesans el que fa que els nostres productes tinguin tota la dedicació i tendresa que es mereixen.
Redacció Barcelona, 20 de desembre de 2023.
La marca ENCANTARAN neix l’any 2012 als Pirineus, a Vilamòs, un petit poble de la Vall d’Aran a 1235 m. d’altura, un dels racons màgics de la nostra comarca. Som artesans el que fa que els nostres productes tinguin tota la dedicació i tendresa que es mereixen.
TOMÀQUETS SECS ENCANTARAN
Els tomàquets secs ENCANTARAN neixen del saborós tomàquet San Marzano, deshidratat al sol i envasat amb oli d’oliva verge extra, aquests dos ingredients més les especies aromàtiques de muntanya fan que aquest producte es defineixi com a un producte diferent, cuidat i madurat durant un mínim de 8 setmanes. Els tomàquets secs ENCANTARAN són ideals per a acompanyar el teu plat mediterrani donant un toc aromàtic sense treure protagonisme als altres ingredients. La seva textura carnosa i tendra, fa que a l’hora d’incloure’l en un plat ajudi a crear una fusió de gust i aroma, donant així un matís a plats com les amanides, esqueixada, verdures, pizzes, pastes, carns o peixos.
Com a únic conservant utilitzem 100% d’oli d’oliva verge extra, es tracta d’un cupatge, arbequina (30%) i picual (70%). Un oli d’oliva verge extra amb aromes a ametlla i fruit verd, la fulla amb un elevat sabor a fresc i un lleuger toc amarg i picant.
Les espècies aromàtiques que fem servir son, el romaní, l’orenga, all i caiena en el cas dels tomàquets secs picants. EL romaní sempre el treballem en fresc i no passen més de tres dies des de la seva recol·lecta, on aconseguim mantenir tota la seva frescor i aroma dins dels nostres productes. L’orenga és recol·lectat també a muntanya entre primavera tardana i principis d’estiu i el treballem sec durant tot l’any on aconseguim recuperar els seus aromes un cop envasat i madurat durant 8 setmanes amb la resta d’ingredients.
FORMATGE AMB OLI ENCANTARAN
El formatge amb oli OVE d’ENCANTARAN, es tracte d’un formatge d’ovella manxega, elaborat amb llet pasteuritzada, madurat entre 8 i 9 mesos. Un cop curat, és envasat amb l’oli d’oliva verge extra i una branca de romaní, per un mínim de 8 setmanes. Després de la seva nova maduració és un excel·lent producte per acompanyar amb amanides, picotejar o a banda dels tomàquets secs ENCANTARAN.
Com a únic conservant utilitzem 100% d’oli d’oliva verge extra, es tracta d’un cupatge, arbequina (30%) i picual (70%). Un oli d’oliva verge extra amb aromes a ametlla i fruit verd, la fulla amb un elevat sabor a fresc i un lleuger toc amarg i picant.
LA NOSTRA TAPENADE
La tapenade és un paté vegetal on l’ingredient predominant és l’oliva, sigui negra o verda, anxoves, romaní, farigola i all, el seu origen és La Provença francesa, les receptes tradicionals també hi afegeixen tàpares, cosa que fa que ens sigui més familiar la paraula “tapenade”. Nosaltres hem tret les anxoves i alguna cosa més, però hi hem afegit els tomàquets secs.
La Nostra Tapenade l’elaborem amb tomàquets secs ENCANTARAN, oli d’oliva verge extra aromatitzat amb herbes de muntanya, olives negres, alls i tàpares. Un producte brillant que no deixa indiferent.
La Nostra Tapenade lliga molt bé a les pizzes, pastes, entrepans vegetals, bacallà o senzillament amb una torrada d’un bon pa.
EL NOSTRE PATÉ
Es diu paté (del francès pâté) a una pasta habitualment a partir de carn picada, fetge i greix, sent corrent l’afegit de verdures, herbes, espècies i vi. En aquest cas hem afegit els tomàquets secs. Obtenint un producte amb caràcter, especiat i amb un toc mediterrani gràcies als tomàquets secs.
El Nostre Paté és un producte de territori, el paté tradicional de muntanya de porc i els tomàquets secs ENCANTARAN. Una sinergia sorprenent que s’ha de provar. Ideal com entrant amb unes bones torrades.
Saber-ne més?
ENCANTARAN
C/ IRISSA, 2 local 1
25530 VIELHA (VALL D’ARAN)
LLEIDA
+34 666 366 585
https://www.encantaran.com
Els tomàquets secs ENCANTARAN neixen del saborós tomàquet San Marzano, deshidratat al sol i envasat amb oli d’oliva verge extra, aquests dos ingredients més les especies aromàtiques de muntanya fan que aquest producte es defineixi com a un producte diferent, cuidat i madurat durant un mínim de 8 setmanes.