Casa Sendra, llonganissa de Vic

els millors artesans de la llonganissa

El millor embotit del país

Segell únic

Casa Sendra, la saviesa dels millors artesans de la llonganissa

Des del 1849, l’obsessió per a aconseguir la perfecció i la voluntat d’imprimir un segell únic, professional i de qualitat s’uneixen per produir el millor embotit del país


Redacció Vic/Barcelona, 8 d’agost de 2023.

LA HISTÒRIA
Al 1849 la primera llonganissa i la més antiga de la ciutat de Vic comença a forjar el seu camí quan Maria Anna Vilar, vídua de Josep Sendra, instal·la un obrador (amb espais d’assecatge annexos i venda al públic) al número 18 del carrer de Gurb de Vic. Sota la denominació Viuda de José Sendra, la primera llonganissa tradicional inicia la seva llegenda i Maria Anna Vilar es converteix en l’elaboradora més antiga del famós embotit vigatà. D’aquesta manera comença la nissaga d’un estil d’elaboració propi que busca l’excel·lència del producte.

Al 1975 la nissaga familiar Sendra preserva la seva continuïtat quan Joan Sendra, ja jubilat del tot, cedeix el negoci a Pau Arboix Pujol, un empresari reconegut del sector de l’embotit i propietari de la prestigiosa marca Bofill, amb la qual cosa s’assegurarà el manteniment de l’essència artesanal de la llonganissa.


RECONEIXEMENT INTERNACIONAL
L’exclusivitat i l’excel·lència de Casa Sendra i la seva llonganissa adquireixen reconeixement internacional el 25 de setembre de 2006, quan la prestigiosa publicació francesa Le Guide des Gourmands distingeix la seva qualitat amb el premi “Coq d’Or” 2007. L’elaboració artesanal i el fet de ser l’única llonganissa elaborada sense additius, juntament amb els seus estàndards de qualitat, esdevenen els arguments principals perquè els experts francesos en gastronomia la distingeixin, cosa que potencia encara més el seu prestigi i la seva expansió. Aquesta distinció se suma a les cinc VVVVV, que reconeixen Casa Sendra com una de les impulsores de la reputació de Vic com a capital mundial de la llonganissa.

ARTESANIA EN PLENA MODERNITAT
El 5 d’agost del 2014, l’empresari David Garcia-Gassull, propietari de la firma d’embotits osonenca Can Duran, adquireix Sendra amb el compromís de mantenir l’exclusivitat de la llonganissa i, alhora, incorporar-hi noves tecnologies per complir amb les exigents normatives sanitàries, tot conservant, però, el procés artesanal i únic en la seva elaboració. Encara avui, la llonganissa Sendra preserva la seva singularitat, ofereix autèntiques peces d’artesania i de primera qualitat, continua una tradició centenària i posiciona la ciutat de Vic com un dels punts de referència en l’elaboració d’embotits.

¿Saber-ne més?
CASA SENDRA
Jacint Verdaguer, 28
08500 Vic (Barcelona)
T. 938 855 965
info@casasendradevic.com
Troba’ns al Google Maps
https://casasendradevic.com/

LA LLONGANISSA DE CASA SENDRA

LLONGANISSA CULAR SUPERIOR
La llonganissa estrella, la Llonganissa Cular Superior, s’elabora amb les carns més nobles de truges seleccionades i s’amaneix amb pebre negre en gra, pebre blanc mòlt i sal per oferir un sabor distingit. En ser embotida amb tripa de doble capa, s’afavoreix un procés d’assecatge lent que li dóna un gust personal i permet desplegar tots els seus sabors característics. El temps de curació oscil·la entre les disset i les vint setmanes i cada peça pot arribar a pesar fins a 1,3 quilos. Per a la seva comercialització es presenten en un estoig individual i una medalla identificativa. El màxim exponent de la llonganissa històrica de Vic i exemple evident de la seva autenticitat és el resultat d’un procés respectuós amb la tradició que evoca la passió familiar per l’embotit.
LLONGANISSA CULAR SUPERIOR MINI
La versió menor de la Llonganissa Cular Superior és una peça elaborada amb les carns més nobles de truges seleccionades i s’amaneix amb pebre negre en gra, pebre blanc mòlt i sal. L’assecatge, amb tripa natural, no acostuma a superar les quinze setmanes. De proporcions més reduïdes i un pes de 700 grams, també es presenta en un estoig individual i amb medalla identificativa. Les atencions i les cures per a obtenir l’autenticitat en el producte són constants per tal de dotar-la d’una personalitat pròpia, que aporti reminiscències al seu origen familiar i artesà, i conservar els seus trets característics quant a gust i sabor.
LLONGANISSA SEMICULAR
Elaborada amb les carns més nobles de truges seleccionades, la Llonganissa Semicular, a diferència de la Cular, està amanida únicament amb pebre blanc mòlt i sal, cosa que li dóna un gust molt més suau al paladar. La seva elaboració, amb tripa semicular, i el temps d’assecatge, que oscil·la entre les nou i les onze setmanes, li aporten les qualitats característiques de Sendra i li permeten conservar el seu alt valor gastronòmic, l’excel·lència i l’essència del passat. La Llonganissa Semicular preserva tota la qualitat per oferir un producte de prestigi mundial en un estoig individual que li imprimeix un segell únic.

Excel·lència en embotits artesans

CASA SENDRA: qualitat i proximitat, la base

La millor llonganissa cuida extremadament el procés d’elaboració, producte d’anys d’experiència, que permet preservar l’excel·lència i el prestigi d’un producte final elaborat amb les millors carns.