Torres Brandy i la jove xef Martina Puigvert exploren l’art del maridatge
Torres 20 The Art of Pairing uneix la cocteleria creativa amb l’alta gastronomia de la mà de joves cuiners
L’original experiència gastronòmica, maridada amb còctels de Torres 20, es podrà gaudir durant el mes de juliol al restaurant d’Olot
Penedès/Redacció Barcelona, 9 de juliol de 2024.
Torres Brandy, la marca de brandi centenària del Penedès, explora l’art del maridatge amb Martina Puigvert Puigdevall, xef del restaurant biestrellat Les Cols (Olot) reconeguda com a Jove Xef 2024 per la guia Michelin. L’alta cuina de la Garrotxa i la cocteleria es donen la mà en l’experiència Torres 20 The Art of Pairing per crear, compartir i gaudir d’harmonies atrevides que obren la porta a noves maneres d’entendre el maridatge.
L’exuberància del brandi Torres 20, d’aroma intensa i càlides notes de fruits secs i espècies, i la seva elegància en còctels clàssics i de nova creació han servit d’inspiració a Martina Puigvert per dissenyar un menú degustació amb productes procedents del seu hort, el galliner i el paisatge garrotxí, fidel a l’essència gastronòmica de Les Cols, que la jove xef defineix com a “cuina no viatjada”, una gastronomia de proximitat que escolta la natura i cuina el que ofereix a cada estació de l’any des del compromís amb la qualitat i la sostenibilitat.
Segons Martina Puigvert, “la natura que ens envolta és la nostra font principal d’inspiració; ens agrada cuinar el nostre paisatge i territori. És una cuina de producte local, en la qual tot s’aprofita, regida per la sostenibilitat i respecte per la terra i les tradicions. Tot això dona valor a les nostres arrels i lloc d’origen, i això és una cosa que ens uneix amb Torres, a més de ser empreses familiars”.
La proposta de maridatge, que es podrà gaudir parcialment durant el mes de juliol al restaurant Les Cols, inclou plats com la royale de ceba, conreada en terra volcànica que li dona una dolçor particular i que fa que maridi especialment bé amb un Torres 20 Aperitif; l’ànec amb peres, del seu corral cuinat com un pastís tatin, que va acompanyat d’un còctel refrescant a base de Torres 20 i Ginger beer, i la seva versió de “mel i mató” inspirada en la natura, que es combina amb un clàssic Torres 20 Old Fashioned.
Torres 20 (IGP Brandy del Penedès) és una combinació magistral de vins d’ugni blanc –va ser dels primers brandis a Espanya a incorporar varietats franceses– amb els vins pàl·lids i afruitats de la varietat parellada, cultivada a l’Alt Penedès. Els vins se sotmeten a una doble destil·lació en alambins tradicionals de coure per obtenir aiguardents de vi purs i aromàtics. Durant molts anys, aquests destil·lats delicats envelleixen en botes de roure seleccionades fins a exhibir el seu característic color ambre fosc, aromes d’espècies i un noble paladar vellutat.
Torres 20 és un dels brandis més premiats de Torres Brandy i ha obtingut enguany medalla d’or i una puntuació de 98 punts sobre 100 en el certamen International Wine & Spirits Competition, celebrat al Regne Unit, i doble medalla d’or en la San Francisco International Spirits Competition.
La iniciativa Torres 20 The Art of Pairing va néixer el 2022 per a mostrar la versatilitat del brandi en cocteleria i la seva afinitat amb l’alta cuina, i crear propostes de la mà de joves xefs amb ganes d’innovar. La xef del restaurant Arrels a Sagunt Vicky Sevilla, la cuinera més jove amb estrella Michelin, i els xefs Javier Sanz i Juan Sahuquillo del restaurant Cebo, a Madrid, van ser els protagonistes de les dues edicions anteriors.

Martina Puigvert Puigdevall, xef del restaurant biestrellat Les Cols (Olot) reconeguda com a Jove Xef 2024 per la guia Michelin.
Segons Martina Puigvert, “la natura que ens envolta és la nostra font principal d’inspiració; ens agrada cuinar el nostre paisatge i territori. És una cuina de producte local, en la qual tot s’aprofita, regida per la sostenibilitat i respecte per la terra i les tradicions. Tot això dona valor a les nostres arrels i lloc d’origen, i això és una cosa que ens uneix amb Torres, a més de ser empreses familiars”.
La proposta de maridatge, que es podrà gaudir parcialment durant el mes de juliol al restaurant Les Cols, inclou plats com la royale de ceba, conreada en terra volcànica que li dona una dolçor particular i que fa que maridi especialment bé amb un Torres 20 Aperitif; l’ànec amb peres, del seu corral cuinat com un pastís tatin, que va acompanyat d’un còctel refrescant a base de Torres 20 i Ginger beer, i la seva versió de “mel i mató” inspirada en la natura, que es combina amb un clàssic Torres 20 Old Fashioned.
Saber-ne més?
Restaurant Les Cols
Sobre Juan Torres Master Distillers
Juan Torres Master Distillers és la divisió dedicada a l’elaboració de destil·lats de Família Torres. Els seus orígens es remunten al 1928, quan Juan Torres Casals, segona generació, va començar a elaborar brandis criats en roure, suaus i aromàtics, a partir d’una selecció dels millors vins blancs del Penedès (Barcelona). Avui, amb més de noranta anys d’experiència com a mestres destil·ladors, perfeccionant dia a dia l’art de la destil·lació, Juan Torres Master Distillers continua buscant l’excel·lència en cadascun dels seus destil·lats i elabora amb delicadesa 14 referències de brandi, pisco, orange liqueur i vermut sota les marques Torres Brandy, El Governador, Magdala i Casals. A tots ells, els dota de personalitat i elegància i troba en la cocteleria el seu major aliat per satisfer les demandes d’un nou consumidor que persegueix la singularitat i qualitat en els moments de gaudi compartit.
Saber-ne més?
https://www.torresbrandy.com