Fonda Sala, paradís de la gran cuina del paisatge

Restaurant i Hotel Rural en el cor de Catalunya

Fonda Sala

Hotel gastronòmic amb estrella Michelin

Fonda Sala

Escapades gastronòmiques

Fonda Sala, el “savoir-faire” de la cuina rural i de caça

Menús degustació, escapades entre setmana o els caps de setmana en un establiment familiar amb solera


Redacció Barcelona 1 d’agost de 2023.

La Fonda — Restaurant Sala d’Olost és un establiment familiar ubicat al Lluçanès que, tal com indica el seu nom, combina serveis de restaurant i d’allotjament.
Al capdavant del mateix hi ha Toni Sala, que juntament amb Aurora Gabasa va obrir les portes de La Fonda el 1959. La seva experiència els va permetre obrir a la dècada dels vuitanta un nou espai, El Restaurant: una sala confortable, àmplia i elegant, on oferir una gastronomia més innovadora i de tendència, sense abandonar la seva savoir-faire pròpia de la cuina rural i de caça.

El Restaurant Sala segueix un procés d’elaboració acurat i minuciós que ha estat distingit amb l’estrella Michelin des del 1992. La guia dels millors restaurants del món ha definit la cuina com “una cuina de gran finesa”, un establiment que val la pena visitar tant pel bon menjar com per la ubicació emblemàtica i l’entorn que l’envolta.

A més d’aquest espai gastronòmic, al qual molta gent peregrina, la Fonda Sala ofereix altres serveis que contribueixen a donar fama a la fonda, com el menú diari basat en la cuina casolana i un ambient familiar amb un servei d’habitacions on poder descansar i gaudir de la tranquil·litat que un poble com Olost pot proporcionar.

LA FAMÍLIA
Quatre dècades i dues generacions plenes de passió
La Fonda — Restaurant Sala és un establiment familiar que van iniciar el 1959 els pares de Toni Sala, situant Olost al mapa gastronòmic mundial.
Avui el dirigeixen Toni Sala, com a xef i director, i la seva dona Aurora Gabasa, com a directora de sala, amb l’ajuda i col·laboració de la “sàvia nova” que aporten els seus fills, Toni Sala (fill) a la cuina i Sergi Sala al menjador. Cadascú aporta el seu propi talent per mantenir el prestigi d’una casa familiar de cuina amb una estrella Michelin des del 1992.

Des del Restaurant Sala no es pretén la classificació en cap corrent específic ja que es valora la llibertat i la creativitat i es defensa la personalitat d´una cuina pròpia. Això sí, al restaurant s’aposta pels productes de temporada triant sempre els de màxima qualitat.

¿Saber-ne més?
https://www.fondasala.com

ESTRELLA MICHELIN A OLOST

Un establiment familiar al cor d’Olost
Situat a l’extrem nord-occidental de la comarca d’Osona, concretament al Lluçanès, la Fonda — Restaurant Sala es troba en una zona tranquil·la i boscosa, de tradicions agrícoles i ramaderes. El Lluçanès és un territori que es troba en un altiplà amb personalitat pròpia, en un entorn molt ben conservat i amb espais declarats d’interès natural i arquitectònic.

El seu passat històric entorn del bandolerisme, la bruixeria i els carlins ha donat lloc a una oferta lúdica i cultural per als visitants en forma d’itineraris plens de llegendes i personatges històrics com el bandoler Perot Rocaguinarda (que dóna nom a un dels menús gastronòmics del restaurant), el brigadier Cabrinetty o la bruixa Napa.

LA CUINA
Terra de tòfones i caça
Les tòfones i la caça són la base de la proposta culinària de Toni Sala, amb què ofereix menús degustació de temporada d’alta qualitat maridats amb un extens celler que, sens dubte, millora l’experiència gastronòmica. La Fonda — Restaurant Sala proposa una cuina de mercat variada, aprofitant els productes que ofereix les nostres terres més properes. El Lluçanès és terra de bolets, caça i bona cuina.

EL CELLER
Maridatges que desperten els sentits

Un espai emblemàtic al costat del restaurant que reuneix tots els millors vins del territori espanyol, així com una gran representació dels millors vins de diversos països del món. El celler és una part fonamental del restaurant, amb més de 700 varietats. No cal fer esment que el vi, en totes les seves variants, és un complement que gairebé sempre es troba a taula, acompanyant i, sovint, realçant el sabor de cada plat.

FONDA SALA: horaris i contacte

HORARI DESTIU
DINARS 13.00H — 16.00H SOPARS 20.45H — 23.00H (EXCEPTE DILLUNS I DIUMENGE.)
DIMARTS TANCAT

HORARI D’HIVERN
DINARS 13.00H — 16.00H SOPARS 20.45H — 23.00H (NOMÉS DIVENDRES I DISSABTES.)
DIMARTS TANCAT

PL. MAJOR 17- 08516 OLOST DE LLUÇANÈS -BARCELONA
RESERVES>> INFO@FONDASALA.COM Tel. 938 880 106
https://www.fondasala.com/es#history