AGENDA

Portes obertes als cellers del cava

Saber-ne més

AGENDA GOURMET CATALUNYA

A les acaballes de l’estiu i ja encarant la tardor, destaquem les festes de la verema més tardanes i l’inici de les jornades gastronòmiques lligades a la collita i el ritme de les estacions: les jornades de la cuina de l’arròs al Delta de l’Ebre, la cuina del bolet del Berguedà…

Destacats Fires i Festes

A banda de les festes de la verema, comencen les fires més tradicionals d’aquesta temporada: la del formatge de Lladó, la fira formatgera de Ripoll, les fires del bolet del Berguedà, la fira del torró d’Agramunt i la de Sant Ermengol de la Seu d’Urgell

Torro-d-Agramunt
La-Seu-d-Urgell
Ullà-fira-de-la-poma-de-Girona
Empordà
TERRA-i-TAULA-maridatge-fira-de-santa-teresa

Jornades Gastronòmiques

MOSTRA GASTRONÒMICA DE LES GARRIGUES ( 4/11-17/12/23)

Mostra Gastronòmica de les Garrigues 2023
Per vint-i-novè any consecutiu, el Consell Comarcal de les Garrigues juntament amb cinc restaurants de la comarca organitza la Mostra Gastronòmica de les Garrigues per tal de promoure i donar a conèixer la cuina de la nostra terra, que es caracteritza pel sabor que el nostre oli d’oliva verge extra dóna als nostres plats.
Aquesta XXIX Mostra Gastronòmica de les Garrigues, que enguany se celebrarà durant els caps de setmana i festius del 4 de novembre al 17 de desembre, és fruit del treball de participació i de l’esforç dels restauradors de la nostra comarca, que ens delecten amb uns plats cuinats amb il•lusió i professionalitat amb el propòsit que tots els qui els tastem puguem sentir les aromes de les Garrigues.

Les-Garrigues-Mostra-Gastronomica
JORNADES GASTRONÒMIQUES DE LA POMA A LA CUINA (1-31/10/23)

Jornades Gastronòmiques de la poma a la cuina a Torroella de Montgrí i L’Estartit.
Aquestes jornades volen ser un reconeixement a la poma, una fruita molt arrelada a les nostres contrades. Enguany se celebren les divuitenes jornades i els restaurants de Torroella de Montgrí i l’Estartit ofereixen des ls plats més tradicionals fins els més innovadors però tots inclouen la poma com a element més destacat.

Torroella-L-Estartit-la-poma-girona-a-la-cuina-2023
JORNADES GASTRONÒMIQUES DE L’ARRÒS A AMPOSTA (15/09-15/10/23)

Del 15 de setembre al 15 d’octubre de 2023
Acompanyant la temporada de la sega, els restaurants del municipi d’Amposta han elaborat uns menús especials on l’arròs pren protagonisme, fent-se present en diferents plats i elaboracions. L’arròs, és l’aliment més consumit al món, pels seus valors nutritius i la seva versatilitat.
Podreu descobrir la qualitat de la restauració d’Amposta i el Delta de l’Ebre degustant aquests menús tan apetitosos, no sabreu quin triar!.

JORNADES GASTRONÒMIQUES DEL BOLET DEL BERGUEDÀ (15/09-15/11/23)

Del 15 de setembre al 15 de novembre de 2023. Menús boletaires – Establiments adherits a les jornades 2023
Setze restaurants de la comarca del Berguedà us ofereixen un reguitzell tangible i variat de plats fets amb bolets, que no tenen més pretensió que satisfer a taula el comensal, ja sigui boletaire d’ofici, d’esperit, de vocació o de qualsevol altra varietat de les moltes existents. Ara bé, la Senyora Natura és molt voluble, no sempre ens porta els bolets a la mateixa hora, per això ens reservem el dret de fer qualsevol canvi en els menús per poder-ne garantir la màxima qualitat. Cliqueu la imatge per anar directament al detall dels 16 restaurants i els seus menús.

Bolets
JORNADES GASTRONÒMIQUES DE L’ARRÒS A L’AMPOLLA (23/09-15/10/23)

Festa de la Sega de l’Arròs i Jornades Gastronòmiques de la Cuina de l’Arròs 2023
Un cop més el port de l’Ampolla es transformarà en un gran sequer, on els visitants podran rememorar les tasques que els nostres avantpassats realitzaven des de fa més de 150 anys com el trillar, el despallar, el secar, l’ensacar. Tasques de les que gaudirem envoltats de l’ambient festiu que ens oferirà la música tradicional de rondalla al llarg de tot el matí.
i del 23 de setembre al 15 d’octubre, amb les Jornades gastronòmiques de l’Arròs, també gaudirem de la nostra cuina marinera i deltaica basada en l’arròs i els productes d’aquí, tant de mar com de terra, una cuina basada en la tradició, però canviant i innovant-se a través de les noves generacions de cuiners i cuineres que han crescut entre sabors de sempre, els de tota la vida però sense oblidar el toc de la innovació.

L'Ampolla