Alta cuina del territori al Priorat
Restaurant El Cairat de Falset
Un racó de pur territori i caràcter a l’interior de la Costa Daurada. Una cuina de proximitat feta amb molt de cura de la ma de Mercè Pellejà (amb l’esperit del Juli)
El Restaurant
Un espai recollit en un petit carrer de Falset. Una cura delicada amb productes de proximitat reflex d’un amor pel territori i els seus fruits. Una proposta del nostre temps i un llarg recorregut amb els peus ben recolzats a la terra. Un idil·li etern amb el vi i amb les vinyes del Priorat i del Montsant.
El nostre entorn
La història ho descriu com un paratge màgic. Els monjos cartoixans s’hi van establir des de Provença i viticultors de tot el món han plantat les seves vinyes. La Serra del Montsant hipnotitza impassible i davant Siurana. Petits rierols dibuixen un mosaic de valls i de masets de pedra. Costers de pissarra endureixen el terreny i la vinya, i confereixen l’espectacle d’un paisatge de força i energia. El visitant i el viatger queden atordits per aquest territori etern.
La nostra cuina
De proximitat, del territori, dels nostres orígens, de Falset i de la nostra terra, el Priorat, i alhora del nostre temps. Propostes de menús, amb història, de temporada i de proximitat. Per a grans i petits moments i per a gaudir el dia a dia amb la nostra cura i complicitat.
Els nostres vins
Parlem del Priorat i parlem de vi. Un llarg camí des de la Cartoixa de Scala Dei fins a grans cellers i petits projectes de grans viticultors. Els costers, la garnatxa i el samsó. La pissarra, el pes de la història, la força del Montsant, la vinya robusta, Porrera. Capçanes, Marçà i la Morera, Bellmunt, els Vins de Vila i Poboleda. Gratallops, El Lloar, el terrer, Bellmunt i la Vilella. Línies infinites de treball i de passió, de la terra a la taula i de la copa a l’ànima.
Contacte
Adreça: Nou, 3
43730 Falset (Tarragona)
Tel. 977 830 481 – 620 928 618
Mail: info@restaurantelcairat.com
Saber-ne més
Web: www.restaurantelcairat.com
Instagram: www.instagram.com/elcairat/

El Cairat va començar l’any 1984 com a granja-cafeteria on fèiem exposicions, tertúlies… sempre al voltant d’una taula.
El 1992 el Juli i jo, la Mercè, vam proposar-nos un gran repte: convertir la cafeteria en restaurant. Això ens va suposar un gran canvi a la cuina, ja que els plats eren molt més elaborats. A poc a poc, vam anar evolucionant cap a una cuina mediterrània i catalana però amb un toc d’autor, sempre però prioritzant l’ús i promoció dels productes de la comarca com l’oli (ingredient indispensable en una cuina) i el vi, oferint-lo en una extensa carta, tant els de la DOQ Priorat com els de la DO Montsant. Formàvem un excel·lent tàndem, el Juli a la cuina i jo, a la sala.
A partir del 1999, per problemes de salut d’en Juli, vam haver de contractar personal de reforç a la cuina convertint-nos en un equip unit per la filosofia d’El Cairat.
Però al setembre del 2011 vaig haver d’enfrontar-me a un nou repte, i aquesta vegada, sola. Vaig iniciar una nova etapa d’El Cairat amb l’esperit del Juli i l’ànima meva.
Amb molta il·lusió, vull que continuï sent El Cairat del Juli.
Mercè Pellejà

El Restaurant ens proposa dos menús:
>> Menú d’entre setmana
>> Menú de suggeriments
A més a més podeu gaudir del Menú de l’oli al Cairat:
Aquest menú destaca l’oli d’oliva verge extra com a protagonista i inclou plats com:
Tast d’oli “del raig” (primera premsada sense filtrar)
Puré d’olives
Pasta amanida amb oli “La Trullola”
Tronc de bacallà confitat amb oli i flors de carxofa o mitjana de vedella macerada en oli DOP Siurana i feta a la brasa (amb suplement de 3 €)
Tòfona XXL amb pa, sal i oli DOP Siurana
Pa casolà i aigua de la gerra
Aquest menú es serveix durant tot l’any, de dimarts a diumenge al migdia (excepte dilluns), amb sopars disponibles prèvia reserva (mínim 6 persones).
Per obtenir més informació sobre els menús actuals i realitzar reserves, podeu contactar directament amb El Cairat a través del telèfon 977 83 04 81 o visitar la seva pàgina web oficial.