Pernils Can Mateu

Excel·lents de la Gastronomia Catalana

excel·lents en pernils – Can Mateu

Can Mateu, un segle d’artesania del pernil

Amb més de cent anys d’història, Pernils Can Mateu continua fidel a l’artesania i la tradició, elaborant pernils i embotits amb receptes ancestrals, llarga curació i una cura manual que els converteix en productes únics.


Sabadell/Redacció Barcelona, 4 de setembre de 2025

Una història centenària
Els orígens de Can Mateu es remunten a principis del segle XX, quan Mateu Bataller, rebesavi de la família, ja tenia un ramat d’ovelles i una carnisseria a Les Preses (La Garrotxa). Amb el temps, el negoci va créixer i, abans de la Guerra Civil, els néts de Mateu, Joan i Esteve, ja comercialitzaven embotits. Malgrat les dificultats, l’empresa va sobreviure i prosperar, ampliant instal·lacions i consolidant-se com un referent en fuets i llonganisses artesanes.

L’essència del pernil artesà
Amb el naixement de la marca Pernils Can Mateu, l’empresa va apostar per mantenir la tradició del pernil de muntanya fet com antigament: salat i enllardat a mà, sense presses i amb un procés de curació que pot allargar-se més de dos anys. La filosofia és clara: respectar els temps naturals i fugir de la producció accelerada. Això permet obtenir un producte amb poc contingut de sal, un sabor excepcional i una textura homogènia, gairebé extingida al mercat actual.

Qualitat reconeguda
El pernil de Can Mateu, reconegut amb el distintiu Girona Excel·lent 2025, és fruit d’un procés artesanal i de llarga curació que garanteix una experiència única al paladar. El secret? Temps, paciència i un profund respecte per l’herència gastronòmica de la Garrotxa.


>> Botiga online de Pernils Casa Mateu

Saber-ne més…
Adreça: C. Antoni Gaudí, 13 – 17800 Olot (Girona)
Tel.: +34 972 269 483
Email: info@pernilscanmateu.com
Web: pernilscanmateu.com
Instagram: @elspernilsdecanmateu

Obsessió artesanal en el pernil
Pernil Gran Reserva Casa Mateu d'Olot

El Pernil de Can Mateu és tradició, un pernil únic, de muntanya  com el que es feia als antics masos de la Garrotxa des de temps ancestrals i que continua essent un producte artesà. Per què artesà? Doncs perquè els pocs processos en els que s’intervé, el salat i l’enllardat, es fan totalment a mà. 

Però només hi ha una manera de saber com és el nostre pernil… tastant-lo!
>> Botiga online de Pernils Casa Mateu

Guia Excel·lents

Farinera La Segarra Molí sòl de terme

Farinera La Segarra

Fundada el 1953 a Maldà, Farinera La Segarra manté la filosofia familiar de proximitat i qualitat. A…
Nevaditos de Farinera Roca Agramunt

Roca Fariners

Roca Fariners és un molí tradicional especialitzat en cereals ecològics a Agramunt. Des de 1939 comb…
llet i formatge de Cabra Les Feixes

Alpines Les Feixes

La Núria i en Francesc van fundar Les Feixes a Moià el 2011, una granja de cabres Alpines que aposta…
Pernils Can Mateu Olot

Pernils Can Mateu

Amb més de cent anys d’història, Pernils Can Mateu continua fidel a l’artesania i la tradició, elabo…
urdet-productos-gourmet-solsonès

Cap d’Urdet

Urdet SL, amb seu a Sant Llorenç de Morunys, porta més de tres dècades elaborant conserves i prepara…
Porcs de granja Godall Solsonès

Granja Godall

Granja Godall, situada al Solsonès, combina la tradició familiar amb processos artesanals per oferir…